< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 27 Temmuz 2020; 17:4:3 > |
Muayene'ye Gideceğim İlk Yardım Seti-Reflektör ve Yangın Söndürücü Yok, Geçer miyim?
Bir aracın muayenesinden geçebilmesi için gerekli belgelerin yanı sıra bazı donanımların da araçta bulunması gerekir. Bu donanımlar arasında ilk yardım çantası da yer alır.
İlk Yardım Çantası ve Yangın Tüpü Muayene
Araç Muayenesinde İlk Yardım Çantası Zorunlu mu?
Evet, araç muayenesinde ilk yardım çantası zorunludur. Bulundurulmaması halinde ağır kusur olarak değerlendirilir ve aracın muayeneden geçmesine engel olur.
Reflektör ve Yangın Söndürücü Muayene
Reflektör ve yangın söndürücü ise araç muayenesinde zorunlu değildir. Ancak bunların bulunmaması halinde hafif kusur olarak değerlendirilebilir. Hafif kusur, aracın muayeneden geçmesini engellemez ancak muayene ücretine ek ücret yansımasına neden olabilir.
Muayenede İlk Yardım Çantası Ağır Kusur mu?
İlk yardım çantasının araçta bulunmaması ağır kusur olarak değerlendirilir. Bu nedenle muayeneden geçemezsin.
Sonuç
Muayeneye gideceğin aracında ilk yardım çantası bulunması zorunludur. Reflektör ve yangın söndürücü bulunmaması ise hafif kusur olarak değerlendirilir. Bu nedenle muayeneden geçmek için aracında mutlaka ilk yardım çantası bulundurmalısın.