Şimdi Ara

Yan aynalar ve Aracın Dönüşü Hakkında Birkaç Sorum Var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim gerek ehliyet kursunda gerekse özel direksiyon dersinde bir türlü halledemediğim bir konu var o da yan aynaları okumak ve ona göre şerit değiştirmek. Bilhassa sağ ayna kabus gibi.

Ben yan aynaya baktığımda aynayı büsbütün kaplamış bir araç görüyorum, hele kamyonet, kamyonsa filan iyice devasa görünüyor, ama hoca direk sinyal verdirip şerit değiştirtiyor bana, hocam bu nasıl oluyor diyorum, zamanla alışırsın diyor ama ben bu aracı kendi kendime kullandığımda bu alışma çabası pahalıya patlamasın diyorum. Hatalı şerit değiştirip önümdeki aracın önüne kırmak istemem veya şerit değiştirsem mi değiştirmesem mi diye trafikte soğuk terler dökmeyeyim.

Siz yan aynaya baktığınızda şerit değiştirmenin güvenli olduğuna nasıl karar veriyorsunuz, o araç belki iki saniye sonra yanınızda bitecek, mesela bunun matematiği var mı. aynada araç şu şekilde görünüyosa değiştir veya şu durumdaysa asla değiştirme diyebilecek durum var mı.

Ayrıca şu iki soruyu da sorayım; aracı sürerken sağ tarafta park eden araçlar veya kaldırıma çok yakın sürüyorum bazen, bununla ilgili "sen soluna bak, sağ kurtarır" prensibini mi uyguluyorsunuz.

Bir de; tali yoldan anayola dönmek veya U dönüşü yapmak zorunda kaldığımda direksiyonu bazen sanırım fazla çeviriyorum araç istediğim şeride girmiyor. Direksiyonu toparlama anı dönüş bittiği an mıdır, hangi andır.

Şu üç konuyla ilgili pratik bir çözüm bulabilirsem trafikte hiç bir endişem kalmayacak. Park etmek, yokuşta kaldırmak vs bunlar hiç sorun gibi gelmiyor bana Bilhassa aynalar beni endişelendiriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 30 Nisan 2014; 22:53:09 >

• Sinyal verdiğin an yol senindir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sinyal verdiğin an yol senindir

Bu sorunun cevabı bu kadar basit miydi yani. Hocaya çok kızdım şimdi. Ama mantıklı
  • Aynada aracın tamamını görüyorsanız o aracın tamamen önüne gecmis olursunuz. Yani şerit değiştirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Aynada aracın tamamını görüyorsanız o aracın tamamen önüne gecmis olursunuz. Yani şerit değiştirebilirsiniz.

Yani aracın tamamı derken? Eğer araç yanımızdan geçiyorsa tamamını göremeyiz mi manasına geliyor.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Ya yanındaki araç kör noktasındaysa.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Ama koca araç nasıl kör noktaya gelebilir ki hocam, öyle bir ihtimal var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gördüklerinden değil, göremediklerinden kork.
    Kör noktaya çok dikkat et.

Daha bugün sol şeritten giderken, otobana yan yoldan giren biri direkt en sol şeride atlamaya kalktı, görmediğini farkedip yavaşlamasam tehlike büyüyecekti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Ama koca araç nasıl kör noktaya gelebilir ki hocam, öyle bir ihtimal var mı

Koca araç olarak düşünme farzımisal senin gibi binek bir otomobil.
  • beyler bu işin çözümü nedir. yani püf noktası nedir.

ayrıca diğer iki soruma da bakabilirseniz sevinirim.
  • Sinyali verip direk önüme kiranlardan nefret ederim, bide park etmiş araç sinyal veriyor dan diye önümüze çıkıyor duramasak arkadan geçirsek çok mu hoş olucak, aynadan belli oluyor hızı sinyal ver uygunsa geç.

• quote:

beyler bu işin çözümü nedir. yani püf noktası nedir.

ayrıca diğer iki soruma da bakabilirseniz sevinirim.

Kör nokta sensörü vardı galiba bazı araçlarda.

• hocam mesela 3 şeritli yolda en orta şerittesin önce dikizden arkaya bak sonra sağ aynana baktığında gelen aracı önden tamamen rahat biçimde görmen lazım sinyali verip hızını biraz arttırıp aniden kırmadan şerit değiştirmelisin biz burda ne kadar anlatsak boş olur aslında kesinlikle tecrübeyle orantılı. Tecrübeden kastım da aracınla 5-6 saat geçirdiğinde çözmüş olursun bu meseleyi zaten.. mesela çok çok kötü ve tehlikeli bir örnek vereyim direksiyonu oturmuş ve makas atmayı seven birçok kişi makas atarken aynaya bile bakmazlar adam bir görüşte 5 km lik yolu okuyor.. göbek ten dönüş.meselesi göbeğe girdiğin hızla bağlantılı direksiyonun kendi toparlama payı senin ustalığınla alakalı:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sinyal verdiğin an yol senindir

• Hocam şöyle söyleyeyim, hem yan aynadan hem dikiz aynasından aracın önünü net bir şekilde görüyorsanız, aracın önündesiniz demektir.
    Ha şu var, hangi şehirdesiniz? Eğer yardımcı olabileceksek...
  • quote:

quote:

Aynada aracın tamamını görüyorsanız o aracın tamamen önüne gecmis olursunuz. Yani şerit değiştirebilirsiniz.

Yani aracın tamamı derken? Eğer araç yanımızdan geçiyorsa tamamını göremeyiz mi manasına geliyor.

Duran bir aracın yanına yanaşın. Bir kaç metre yol alin ve araçtan inip iki aracın durumuna bakın. Sonra araciniza tekrar binip 1-2 metre yol alıp yine dışarıdan duruma bakın. Bir kaç tekrar yapıp aynadan pozisyonu zihninize kaydedin. Artık aynanın o bölgesinde bir araç var ise onun onundesinizdir.

• quote:

quote:

quote:

Duran bir aracın yanına yanaşın. Bir kaç metre yol alin ve araçtan inip iki aracın durumuna bakın. Sonra araciniza tekrar binip 1-2 metre yol alıp yine dışarıdan duruma bakın. Bir kaç tekrar yapıp aynadan pozisyonu zihninize kaydedin. Artık aynanın o bölgesinde bir araç var ise onun onundesinizdir.

en mantıklısı, her yorum doğru ama senin tecrübe seviyene göre kolaylıkla anlayabileceğin yol bu, denemeni tavsiye ederim, çok doğru düşünmüş umutsirvan

• yan aynadan emin olamadıysanız ortadaki aynadan bakın arabayı görüyorsanız sizden geride demektir. Zaman içinde de yan aynaları kullanmaya alışırsınız. Ayrıca otobanda sabit hızla gidiyor olsanız bile sürekli arkanızı ve yanları kontrol edin. Bu şekilde trafikte olan bitene hakim olursunuz ve bir araç kör noktaya girse bile hissedersiniz. Hatta sıkışık trafikte duruyorken bile bakın. Sağdan soldan motorlu gelebilir

Sağa veya sola çok yaklaşmamak için bence en güzel yöntem ileriye bakmak. Eğer arabanın burnuna bakarsanız sürekli direksiyonla oynar doğru yeri bulamazsınız ama çok ileriyi görecek şekilde ileriye bakarsanız farkında bile olmadan içgüdüsel olarak şeridi ortalarsınız ve sürüşünüz güvenli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberk23 -- 30 Nisan 2014; 23:53:18 >
  • Hepsi hissiyat ve araca alışma ile ilgili seyler. Biz buradan yardımcı olamayız. Belli bir ölçüsü yok cunku..

• Eyvallah hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.