Bildirim
benzinli arabaya dizel konulursa ne olur?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
motor aşağa iner. -
mazot kalın bir yakıt oldugu icin enjektörlerden gecemez ve motor giderquote:
Orijinalden alıntı: mafya babası
motor aşağa iner. -
Benzinli motorlar dizel motorlara göre hataları daha fazla tölare eder. Zannedildiği gibi motor falan gitmez. En fazla bujiler motorin dolayısıyla yağlanır ve sağlıklı ateşleme yapamaz. Bujileri değiştirip depo bir güzel temizlendikten sonra bir sorun kalmaz. Ömrüne kaldığı yerden devam eder. Yani dizel motorlara benzin konulduğu zamanki masraf kadar masraf açmaz. Başımıza seneler önce geldi oradan biliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
mazot kalın bir yakıt oldugu icin enjektörlerden gecemez ve motor gider
Alıntıları Göster
-
FARKINA VARDIYSAN EN İYİSİ ÇALIŞTIRMAMAK.ARACIN MİDESİ YIKANMASI GEREKİR.quote:
Orijinalden alıntı: desevigne
Benzinli motorlar dizel motorlara göre hataları daha fazla tölare eder. Zannedildiği gibi motor falan gitmez. En fazla bujiler motorin dolayısıyla yağlanır ve sağlıklı ateşleme yapamaz. Bujileri değiştirip depo bir güzel temizlendikten sonra bir sorun kalmaz. Ömrüne kaldığı yerden devam eder. Yani dizel motorlara benzin konulduğu zamanki masraf kadar masraf açmaz. Başımıza seneler önce geldi oradan biliyorum.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: giza
FARKINA VARDIYSAN EN İYİSİ ÇALIŞTIRMAMAK.ARACIN MİDESİ YIKANMASI GEREKİR.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: giza
-
Aracına gore degısır. Karburatorlu bır arac ıse karburator tıkanır oncelıkle. HAdı dıyelım bır sekılde tıkanmadı ve arac ılerlemeye basladı.Arkanızda kara bır duman bulutu ıle dolasırsınız.^3-4 sene once ford p-100 pıkapa yanlıslıkla koyulmustu benzınlıkte. Zaten 5-10 lt oldugu ıcın onemsemedık ve yola devam ettık ama arkamıza arac yaklasamıyordu dumandan.quote:
Orijinalden alıntı: esdegel06quote:
Orjinalden alıntı: giza
Alıntıları Göster
-
aracına göre değişir kimisi yakar birşey olmaz ama yakana kadar ortalığı dumana katar kimisinde enjektörler bujiler gider yolda kalırsınız haliyle deponunda temizlenmesi gerekirquote:
Orijinalden alıntı: RONNIE
Aracına gore degısır. Karburatorlu bır arac ıse karburator tıkanır oncelıkle. HAdı dıyelım bır sekılde tıkanmadı ve arac ılerlemeye basladı.Arkanızda kara bır duman bulutu ıle dolasırsınız.^3-4 sene once ford p-100 pıkapa yanlıslıkla koyulmustu benzınlıkte. Zaten 5-10 lt oldugu ıcın onemsemedık ve yola devam ettık ama arkamıza arac yaklasamıyordu dumandan.
Alıntıları Göster
-
Aldığını farkettiğin an aracı durdurup servisi çağıracaksın. Tabi yakıtı aldığın yeri de mahkemeye vermek cabası... Hiçbirşey olmaz diyenlere bakmayın siz... Yoksa benzinli arabaya dizel alır gezerdikquote:
Orijinalden alıntı: wolf_HKN
aracına göre değişir kimisi yakar birşey olmaz ama yakana kadar ortalığı dumana katar kimisinde enjektörler bujiler gider yolda kalırsınız haliyle deponunda temizlenmesi gerekir
Alıntıları Göster
-
hiçbirşey olmaz diye birşey yok ama çok masrafta açmaz bizim başımıza geldiquote:
Orijinalden alıntı: Yarbay
Aldığını farkettiğin an aracı durdurup servisi çağıracaksın. Tabi yakıtı aldığın yeri de mahkemeye vermek cabası... Hiçbirşey olmaz diyenlere bakmayın siz... Yoksa benzinli arabaya dizel alır gezerdik
Alıntıları Göster
hemde full dizel doldurdular opel vectra ya
yola çıktık 500 metre sonra yolda kaldık sene 98-99 olması lazım kış soğuk kar babam benzinliye geri döndü bi kamyonetle arabayı benzinliye çektik aracın deposunu söktü temizlediler bujileri değiştiler depomuzu fulleyip marşa bastık 1-2 denemeden sonra araba çalıştı yola devam ettik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platinium -- 29 Eylül 2007; 21:45:35 >
-
Game over olur hortum'dan yakıt geçmez tıkanır arabanı bi süre servis'te kalması gerekiryakıtla ilgili bi parcanın değiştirilmesi gerekirquote:
Orijinalden alıntı: Yarbay
Aldığını farkettiğin an aracı durdurup servisi çağıracaksın. Tabi yakıtı aldığın yeri de mahkemeye vermek cabası... Hiçbirşey olmaz diyenlere bakmayın siz... Yoksa benzinli arabaya dizel alır gezerdik
Alıntıları Göster
-
Bu dizel ile benzinli araçların pompaları farklı deilmi biri diğerinden daha kalın diye biliyorum ben ama ?quote:
Orijinalden alıntı: E-Y11
Game over olur hortum'dan yakıt geçmez tıkanır arabanı bi süre servis'te kalması gerekiryakıtla ilgili bi parcanın değiştirilmesi gerekir
Alıntıları Göster -
Bizim burda skoda araca mazot koydular araç yarı yolda istop etmiş mazotu çekip benzin koydular çalıştırırken simsiyah duman attı sonra düzeldi. motora hiç bir zarar gelmedi yani.quote:
Orijinalden alıntı: ŞAhin
Bu dizel ile benzinli araçların pompaları farklı deilmi biri diğerinden daha kalın diye biliyorum ben ama ?
Alıntıları Göster -
izim eski evin orda bi total vardı,quote:
Orijinalden alıntı: hasanov
Bizim burda skoda araca mazot koydular araç yarı yolda istop etmiş mazotu çekip benzin koydular çalıştırırken simsiyah duman attı sonra düzeldi. motora hiç bir zarar gelmedi yani.
Alıntıları Göster
gurbetçinin biri almanyadan benzinli transporter arabasıyla türkiyeye gelmiş. sonra bizim totale girmiş. işte pompacı "abey yuromu ?" demiş adam "evet eurodan koy babacan" demiş.
sonra pompacı benzinli transportera koymuş mazotu, adam 20-30 metre gitmiş araba teklemeye başlamış siyah duman falan derken güüüüüümmm diye bi sis duyulmuş. biraz duman saçılmış falan.
sonra arabayı ucakla almanyaya götürmüşler servis için Tr de benzinlisi yapılamıyormuş transporterın.
sonra adamla arkadaş olmuş bizim pompacı
bizzat pompacıdan dinledim. yarılmıştım o an
-
Dizel motora benzin koyulsa ne olur peki.quote:
Orijinalden alıntı: Seyfülislam
izim eski evin orda bi total vardı,
gurbetçinin biri almanyadan benzinli transporter arabasıyla türkiyeye gelmiş. sonra bizim totale girmiş. işte pompacı "abey yuromu ?" demiş adam "evet eurodan koy babacan" demiş.
sonra pompacı benzinli transportera koymuş mazotu, adam 20-30 metre gitmiş araba teklemeye başlamış siyah duman falan derken güüüüüümmm diye bi sis duyulmuş. biraz duman saçılmış falan.
sonra arabayı ucakla almanyaya götürmüşler servis için Tr de benzinlisi yapılamıyormuş transporterın.
sonra adamla arkadaş olmuş bizim pompacı
bizzat pompacıdan dinledim. yarılmıştım o an
Alıntıları Göster
-
İnsan vücudundan kanını çekip zeytinyağı koyarsan ne olursa arabaya da o olurquote:
Orijinalden alıntı: Ünal
Dizel motora benzin koyulsa ne olur peki.
Alıntıları Göster -
ya bu aynı 0,5 uçlu kaleme 0,7 uç koymak gibi bişeyquote:
Orijinalden alıntı: tt82
İnsan vücudundan kanını çekip zeytinyağı koyarsan ne olursa arabaya da o olur
Alıntıları Göster -
fazla kalemi veya 0.7 ucu olan vaaaaar mı ???quote:
Orijinalden alıntı: K-Z-M
ya bu aynı 0,5 uçlu kaleme 0,7 uç koymak gibi bişey
Alıntıları Göster -
Sadece enjektör arıza yapar gibime geliyor.quote:
Orijinalden alıntı: KafasıGüzel
fazla kalemi veya 0.7 ucu olan vaaaaar mı ???
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Ünal
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: ünal korkmaz
Bak onu bilmiyorum ama mantık yürütecek olursam parlamaları bir değildir. Benzin bujiye ihtiyaç duyar. Yani ilk patlamadan sonra motor stop eder sanırım.
Benzinli arabalar vefakardır. Karbüratörlü sistemler basit olduğundan tamirciye gitmeden bile sorun çözülebilir. Dizel araçlar gibi mazot bitiminde sistemin hava yapması gibi bir sorunu yoktur. Dizel araçlar kötü değildir ama dizel araca bakmak ve doğru kullanmak ustalık ister.
Benzer içerikler
- 3 silindir mi 4 silindir mi
- aliexpress bu ürün adresinize gönderilemiyor
- ford yağ lambası ve anahtar işareti
- toyota servis geçmişi sorgulama
- renault austral yorum
- byd han ne zaman türkiye"ye gelecek
- kia picanto 2024 fiyat
- byd denza d9 gt
- togg ortakları ayrıldı
- dacia jogger otomatik vites
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X