Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son astronomik zamlardan sonra böyle bir algı oluştu.Benzinli kullanıyorum diyince acinan gözlerle bakiliyorsunuz.
    1)Benzin 3.75 iken mazot 3.25 idi
    2)şu anda da benzin 6.88 mazot 6.35
    Aradaki 50 krsluk fark hep korundu
    Senelik 15000 km için 1.durumda fark 1600 lira iken ikinci durumda 2.600 civarına çıkıyor .Tabi bu fark arttikca sifir benzinli araç ile dizel aracın satış fiyatları arasındaki makas da artıyor.
    1.durumda durumda bu fark 10 bin lira iken 2.durumda ,yani şu anda ,30 bin dolaylarinda
    Benzinli garip mazotlu rahat algısı oluşturacak bir tablo olduğuna inanmıyorum
    Sizin düşünceleriniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10.000 TL + maaş veya geliriniz varsa BENZİN

7.000-9.999 TL arası maaş veya geliriniz varsa DİZEL

6.000-6.999 TL arası muallak lpg veya dizel tercih meselesi

4.000-5999 TL arası yeni model araçlardan LPG uyumlu olanı

3.000-3.999 TL arası orta kasa veya bir altı kasalardan LPG

2.000-2.999 TL eski model LPG li veya Motosiklet

2.000 altı araç düşünmesin altından kalkamaz.
    C serisi 1.6 motoru (7gtronic) 110-120km ile klima açık 4 kişi(1i iri kıyım)+full bagaj 6 litre ortalama yakıyor. Sessiz titreşimsiz olması da ekstra. Bu araç için dizele gerek yok.

Ancak benim Astra 1.4t at aynı durumda 7.5 civarı belki de üstü yakar. Bu durumda dizel düşünülebilir.

Dizel benzinli karşılaştırması yapmak yanlış. Araba-motor-fiyat karşılaştırması yapılmalı artık.
  • Devir atmosferik devri

• Ne dizel ne benzin bence en mantıklısı LPG. Kafa rahat gezersiniz emin olun.
  • Nguas kullanıcısına yanıt
    Bir fiyat standardı yok

3.90 a lpg satılan yer var

• Benzinli araba 5 de yakiyor 15 de cok esnek.Ama dizel de bu oran en fazla 2-3 litre oynuyor.Dizel aracta 100-120 hplik turbo araclarla neredeyse ayni performansi sergiliyor.Turbo araclar daha iyi tabi ama dedigim gibi yakit araligi cok genis.0 benzinli alacagima ayni aracin 1 yasinda az kmli dizelini alirim.
  • ogzdrk O kullanıcısına yanıt
    Ama kışın dizel özellikle kısa mesafelerde daha çok tüketiyor

Son cümlenize katılıyorum

• 1.0 atmosferik+lpg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Twingo 1.2 8v şehir içi 7 litre civarı lpg tüketiyor sakin kullanımda devir düşük hacim düşük tork gitmeyen motor tepki vermeyen gaz pedalı devri tasarruffun dibi dibi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayirli bayramlar.

Bunlar hesap kitap işi. Herkesin kendine gore bir hesabi var. Ben senede 30bin ve uzeri km geçeceksem kesinlikle dizel alirim.

Ama bu devirde az yakan ve lpg uyumu olan benzinli bir motor her derde deva olur..

• dizele binilmez,arada ki fiyat farkı çok azaldı,ağır bakımları da dudak ucuklatıcı,avrupada (başta almanya olmak üzere) 10 sene sonra dizel kullanan kalmayacak.eninde sonunda atmosferik benzin kazanacak
  • 6.88×50 litre benzin=345 tl

6.35×50 litre mazot=315 tl

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 19 Nisan 2021; 18:21:46 >
  • Yilda 7000km icin dizelle lpg ile ugrasamam

• Bunlar iyi günlerimiz, ileride tüplü araba mı alayım motor mu diye konular açılmaya başlar. Ama iyi yanından bakın trafik derdimiz bitecek

• Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Olayi kendime yordum biraz genelde az km yapmiyorum calistirinca.Ama dogru motor isinana kadar yakacagini yakiyor zaten dizeller.
  • Dizelin 50 litre ile daha uzun kmler gittiği de bir gerçek

• zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Benzinli aracim var

10 bin kmde bakıma giriyor .800 lira

Benzinli aracın bakımı ucuz olduğu da sanırım pek gecerli degil

• Yapma

• Aracı 10 sene satmazsan dizel daha mantıklı. Zaten 10 sene sonra rip off'latırsın aracı

• C serisi 1.6 motoru (7gtronic) 110-120km ile klima açık 4 kişi(1i iri kıyım)+full bagaj 6 litre ortalama yakıyor. Sessiz titreşimsiz olması da ekstra. Bu araç için dizele gerek yok.

Ancak benim Astra 1.4t at aynı durumda 7.5 civarı belki de üstü yakar. Bu durumda dizel düşünülebilir.

Dizel benzinli karşılaştırması yapmak yanlış. Araba-motor-fiyat karşılaştırması yapılmalı artık.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.