Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nguas

Ne dizel ne benzin bence en mantıklısı LPG. Kafa rahat gezersiniz emin olun.
    Bulunduğum şehirde lpg 3,93. Kafa rahat?
  • Benzinli araca artık binilmez .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Ne alakası var 1 sene sonra satsan da 10 sene sonra satsan da piyasa değerine göre satıyorsun sonuçta. Alırken para veriyorsan satarken de ona göre alıyorsun. Tam tersine dizele uzun yıllar binilmez. Enjektörü,turbosu,varsa dpfsi hep sorun çıkartır 200bin itibariyle. 40-50 binde alacaksın dizeli 100 bin dolaylarında satacaksın en güzeli. Ama temiz de kullanacaksın nasıl olsa satacağım diye kötü kullanmak yakışmaz.

Alıntıları Göster
    Dizelde x parasına hem daha fazla benzin alırsınız hem de daha az yakarsınız. 10 sene satmazsanız avantaj olarak dönebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Ben geçen yıl civic rs aldım

Aracın 100 km de tüketimi 7.5 -8 litre

Aldığında benzin 5.14 liraydı .

Benzin o fiyattayken aracınız 7 litrelerde yakıyorsa tutumlu karşılanırdı. Yanı 7 yi görünce gülümserdiniz

Şimdi ise 7 yi görünce üzülüyorsunuz. 50 krş demek

Sorulması gereken bir soru da şu:

Bu arabalar daha ne yakacak ?

Yakında firmalar sadece atmosferik lpg satacaklar bu ülkede

Bazen diyorum sat vergi vs hangisi minimumdaysa onu al

1.2 tdi polo gibi

Bir yerde halk olarak bu duruma tepki koymamız şart
    7den dusugu 5 6arasi. Ondan daha dusugu nasil yakacak.

Artik en dusugu o.

• 150 cc motora binemiyorum kaldı araba.
  • Lpg ucuz diye benzinden kârlı gibi algı olsa da bence lpg ile yakılan 8 9 litre hem arabaya eziyet hem de sıkılaştırılmış gaz olduğu için benzinle 7 8 yakacağı yerde lpg 9 10 a çıkıyor.10 lira için uzun dönem de bitik motora, satarken bir o kadar zarar etmeye değmez.Benzin devam

• B segment bi dizel aracimiz var,gecen taksi cagirdim heralde en dolu paketti bi civic geldi.Arabanin icinde tik yok,acayip sessiz,elektrikli gibi ne motor sesi var ne bisey.Sunu anladim biz traktore biniyormusuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binemeyen fakirler düşünsün. Artık böyle.
  • LPG hoş gelmeye başladı millete

• Aslında çok km yapanda dizel hala mantıklı millet fiyatını yazmışta uzun yolda 4 litre yakıyor dizeller basmaz isen .. Az km yapan ve geliri yerinde olan içinde benzinli hala sıkıntısız ...

Asıl sıkıntı benim gibi orta direk olup her gün 15 km gitgel yapanlarda işten kaynaklı, dizel alsam diollar yılda max 8000 km yapıyorum değmez kurtarmaz uğraşma dizel motorla , benzinli desen 7 km git gel yaptığım için 10 litre yakıyor benzinli araç , tüplü desen oda kısa mesafe gitgel yapana önerilmiyor arkadaşım taktırdı hem benzin koyuyorum hem lpg anlamadım bu işi dedi bi ara arabası sabah çalışmıyordu usta usta dolaştı...

Ne yapsak bilemedim 🤷🏻‍♂️

• Ötvsiz elektrikli otomobil çıksın hemen alırım.

• Hibrit LPG alalım o zaman.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.0- 1.6 motor arası benzinli motora binip dizelin keyfi yok ya arabadan soğutuyor ya diye tribe girenleri burada görürsünüz ancak

• Bende 1.2 benzinli manuel qashqai var. Geçen yıl eylul ayında alırken dizeli ile arasında yaklaşık 15 bin tl fark vardı. ( 2 el olarak). Yıllık ortalama 20 bin km yapıyorum. Bulunduğum şehirde de çok yoğun bir trafik yok. Genel ortalama 6.3 olarak görünüyor. Şimdi dizel alsaydım 5.5 gösterecekti maksimum. Litre basına dizel ve benzin 50 kuruş farkı ile 20 bin km de 1000 lira fark ediyor. Benim aracım 1.2 olduğu icin vergi dilimi daha düşük. Dizel olanı 10 binde bir bakıma girerken benzinli olan 15 binde bir giriyor. Yanı aradaki 1000 liralık fark eriyip gidiyor basa bas çıkıyorsun. Alırken vereceğim fazladan 15 binde bana kalıyor ayni araç icin. Hatta kredi cekseydim zararda bile oluyordum. Yanı kısacası aracınızı yaptığınız km ye göre alırsanız zarar etmezsiniz. Benzinli araçlar gayet tasarruflu artık.

• Phantom II kullanıcısına yanıt
    Önceki aracim dizel focustu .Severdim

Şu an civic aldım yeni kasa

Benzinli araba gerçekten çok başka

Ama şu dizellere bizi mahkum ettiler

Soluduğumuz hava da ayrı mesele

• Turbosuz bir araç almam artık. 3 günde 2000 km yol yaptım daha yeni, hemde yolu buldummu 180 e kadar bastım. Ortalamam 120 civarıdır. 500 tl yaktım. 200 TL si zamlı tarifeden. Dizel candır. Hemde bol yokuşlu yollarda kullandım. Benzinli bir araçla bu yolculuğu düşünemiyorum. Yalıtımda artık iyi motor sesi rahatsız etmiyor. Tabi bu yolculukta klima full açık. Şu an dizelin alternatifi elektrikli araçlar. Oda uzun yolda sıkıntı.

• orkunkurun O kullanıcısına yanıt
    Son ötv zamlarından sonra bu devletin bu gelirden vazgeçemeyecegi belli oldu

Elektriğe de koyarlar birsey

• 7/24 kapıda yatan yüksek model gösterişli ve lpgli araçlarla dolu bir caddede yaşıyorum. 2002 model 164binde benzinli aracım var. 8.3litre yakıyor. Katalitik konvertör boşken 6 litreleri görüyordum şuan 8.3 sabit. Aktif kullanıyorum günde en az 3 sefer kontak döner. Kilometre de minimum 56 57 kuruş yakıyorum. İnatla LPG taktırmıyorum. Arabaya binmek artık bu ülkede lüks olmuştur. Zamanla da sadece gelir düzeyi yüksek olanların aktif kullanabileceği bir vasıtaya dönüşecek. Alt gelir seviyesi için ise kapıda yatan bir demir yığını. Ben direniyorum ama geleceğe yönelik yapabileceğimiz tüm yatırımı benzine gömüyor olmamıza sebep olan bir sistem var. Boşuna hesap yapmayın. Kıssadan hisse Türkiye ağır yüktür bilmeyen ne bilesi!

• Şu anda benzinli aracimla 52litre benzin ile 872km yol alabiliyorum bursada.

Aslinda araclar tuketim olarak gercekten cok basarililar. Ne yazik ki maaşlar hariç herşeye zam geldigi icin araclarin yurutulebilmesi gunden gune zorlasiyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.