İrlanda gerçekleri ve Türkiye
Merhaba arkadaşlar , yaklaşık 8 aydır irlanda-Türkiye arası gidip gelmekteyim size izlenimlerimi anlatmak istiyorum. Eşim şuan dublinde çalışıyor bende ingiltere vizesi ile yanına gidip gelmekteyim. İlk olarak negatif yönlerden bahsetmek istiyorum irlandaya dil okuluna yada çalışmak için gitmek isteyenler için . En büyük problem barınma , gerçekten çok pahalı özellikle şehir merkrzine yaklaştıkca oda kirası onuda geçtim sadece bir yatağın kirası bile 500 yuro civarı , tek kişilik oda 800 yuro eğer illaki kendi evimde kalıcam host family istemiyorum derseniz 1500-2500 yuro arası. Özelikle öğrenci için bu büyük sıkıntı birçoğu part time çalışıp anca aylık kirasını ödeyebiliyor.
İkinci can sıkın mevzu ise havası , yaz kış soğuk ha yağdı ha yağacak bir ruh hali var , kışın fırtına ağaçları yerinden koparan cinsinden yoğun yağmur ve çok sert bir havası var , yazları ise güneş var ama serin coğu zaman bu güneş aldatıcı oluyor ve gölgede ince bir rüzgar başlıyor donuyorsunuz.
Gelelim pozitif yanlarına insanlar çok güler yüzlü ve relax genel bir gerginlik hali mevcut değil. Şehir merkezleri dışında kalabalık yer yok özellikle siteler yemyeşil ve sessiz sakin. Market fiyatları ise özellikle türkiyeden geldikten sonra cinnet geçirmelik . Et ve türevleri marketteki en ucuz şey diyebilirim hadi biz domuz eti yemiyoruz , dana ve koyun etinden bahsedeyim domuz dahada ucuz çünkü , dana kıyma kilo 7 yuro civarı (bir indirim markette 5 yuroyada bulmuştum) 200 gr dana antrikot 2.8 yuro , koyun eti almadım çünkü bizdeki gibi kuzu değil koyun ve ağır kokmakta , hani masraf olmasın diye bir süre haftada 5 gün antrikot yediğimi hatırlıyorum , bize türkiyede pahalı bir şey diye kakalanan tatlı patates 1 yuronun altına satılmakta . 2 kişi 300 yuro market masrafı ayırsanız ayda et yemekten gut olursunuz. Hadi diyelim burada hayvancılık çok iyi ondan ucuz , arkadaş halis extra virgin zeytinyağı da litresi 7 yuro !!! Bu nasıl oluyor yahu adada bir tane bile zeytin ağacı yok arkasını ceviriyorum ispanyadan ithal yazmakta ve aynı zmanda yer gök heryer zeytin ağcı olan ülkemizde iki litre komili nasıl 800 tl ??
Aslında anlatıcak çok şey var ama uzatmıyim sıkıcı olmasın ..daha araba fiyatları konusuna girmedim
Solidworks ve AutoCad için laptop
Max. 30 bin bütçemiz var , ofiste duracak ve 3 boyutlu çizim için alınacaktır aklımızda Monster Tulpar T7 V20.5 modeli var , tavsiye edermisiniz yoksa daha iyi bir model var mı önerebileceğiniz ??
Arkadaşlar 500 bin civarı bir araç alacağım , b crosover düşünüyorum ama 0 araç bulmak mümkün deģil nerdeyse karaborsa , 2. El 10-15 binde Puma almaya karar verdim ama acaba yeni çıkan ( daha konuşmadım bayi ile ) egea cross dizel dct urban da kafamı karıştırmakta , ne dersiniz ? Lütfen C sınıfı araç önermeyin 17 senedir golf , leon , astra türevlerini kullanmaktan gına geldi ..
KÇÖ ve işten çıkarma yasağı hakkında ..
Şimdi ben anlamadım son gelen haberlere göre işten çıkarma yasağı mayıs ortasına kadar uzamış ama kçö 31 mart son gün denmekte . Nisanda para alamayıp mayısta mı kovulacaz şimdi yoksa kçö de uzar mı sizce , ikisi hep paralel gitti çünkü bu zamana kadar ne dersiniz ?? Bu işin mantığı nedir ??
Lastik ebat sorunsalı
|
Sandik motor lazim beyler ..
|
GALAXY A40 nereden aliyim ?
|
1.2 TSİ çok mu yakıyor ?
|
2011 İbiza 1.2 tsi dsg SC
|
2011 ibiza sc 1.2 tsi dsg stoplar hakkında
|
Ford Puma Galaxy A53 |
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.173
İkinci El Bölümü Mesajları: 21
Konularının görüntülenme sayısı: 42.581 (Bu ay: 703)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.905 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası