Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam şimdi şöyle düşün benzinin litresi 100 TL mazotun 99.5 TL olsa fark yok demez misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Benzin-Dizele hiç girmiyorum da eninde sonunda elektrikli kazanacak zaten benzininde şansı yok yani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Vallahi gayet mantıklı bir yazı olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Derim tabii ama onun bir önemi yok. Önemli olan birim yolda harcadığın birim tutar.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Derim tabii ama onun bir önemi yok. Önemli olan birim yolda harcadığın birim tutar.
    öyle değil işte birinci örnekte fark 1600 tl ikinci örnekte fark 2600 tl demişsiniz ama kaç bin tl de 1600 ve 2600? yüzdeye vurmanız lazım

• Dizel 3 lira oldugunda nekadar pahallandi nereye gidiyor bu fiyatlar demistim olaya gel 7 lira olmasina az kaldi... Turkiyede benzini dizeli gectim arabaya binilmez.
  • 12 sene 75 hp 1.4 benzinli araç kullanmış biri olarak yazayım. Şehir içi 8.5 litre benzin yakıyor. Yani 100 km de 8.5x6.90= 58.65 TL. Km de 58 kuruş yakıyor. Zaten araç benzinli olduğu için tüp takılsa iyice çekişten düşüyor.

Son 2 seneden beri 75 hp 1.5 dci araç kullanıyorum. Şehiriçi en fazla 5 litre mazot yakıyor. Yani 100 km de 5x6.30=31.5 TL. Km de 31 kuruş yakıyor.

100 km de 27.15 TL cebine kalıyor. 1000 km de 271.5 TL. 10.000 km de 2715 TL. 100.000 km de 27150 TL yapıyor. Zaten dizel araç torku ile her zaman önde. Klima açık olsa bile rampada bayılma yapmıyor.

Ama ne dizel ne benzinli araca gerek yok. Elektrikli arabayı piyasaya ucuza ver. Şarj istasyonlarını yaygınlaştır. Herkes kullansın. Çevreye zararı yok.

• 1 yıl kadar dizel araç tecrübem oldu. 2000li yılların başından beri benzin lpg li araç kullanmaktayız lpg ekonomisini dizelde yakalayamadım.

Dizel aracın uzun keyfini birşeye değişmem. Çok farklı dizel arabalar ile uzun yol yaptım gerçekten süper.

Ama genel olarak ortalamaya vurup her yönünü düşündüğümde lpg en mantıklısı.

• İkinci elde dizel her türlü en mantıklısı. Garanti olayı yoksa bakımları da gayet uygun. Yakıt fiyatları eşit bile olsa dizel daha az yakıyor.

• Beeyler hayirli bayramlar. Simdi benim durum orta seker

2009 model skoda fabia 1.4 arabam var mart ayinda aldim.

Su an ayvalik sarimsaklidayim. İstanbuldan bahcesehirden geldim.

124 tl ye lpg yi fullledim shellden aldim.

3.47 den

452 km yapmisim daha lpg bitmedi.

Bence devir lpg devri dizel gibi 29- 28 krs yakmakta.

Ama daha ucuz.

Basmadim etmedin diyebilirsiniz sakin kulllanirim. Acelem de yok yerine gore 120 yerine gore 70 ile gittim.

Saygilar

• 2013 model rio hb 1.25 aracım var 0 almistim. 5- 5.5 lt arasi yakıyor ben memnunum halimden. Fakat gelen son zamlardan sonra gene tasarruf yapiyorum. Haftada 2 gun işe topladığım elektrikli bisiklet ile gidiyorum. Az buz değil 45 km yolum var günlük arabayla 17 18 tl ye geliyor. E bike la 20 kuruş Tavsiye ederim e bike kullanın. Hem trafik derdide olmuyor 1500 wattlik bir kit takın düzgün bir bisiklete 50 km hız yaparsiniz. 48v 10-12ah batarya ile sizi 50 60 km rahat götürür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli daha performanslı olduğundan benzinli tercih etmek isterim

• DrHolyday D kullanıcısına yanıt
    karşılaştırılma da iri kıyımlar unutulmamalı
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Aynen 1 tonluk dizelle yakıt üretmek kolay :) 2 tonluk benzinli incir ağacı diker :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A2C4E36DE

1.0 atmosferik+lpg
    Migrosta alisveris yapmayacagiz uzun yola cikacagiz o ne oyle 1.0 ustune lpg

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Migrosta alisveris yapmayacagiz uzun yola cikacagiz o ne oyle 1.0 ustune lpg

Alıntıları Göster
    Ben hergün migrosta alışveriş yapıyorum

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam "stepne yerine yasa dışı şekilde simit koyarlar" dışında söylediklerinize katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A2C4E36DE

Ben hergün migrosta alışveriş yapıyorum

Alıntıları Göster
    E araba niye aldiniz ki o zaman ? Alisveris arabasi bedava

• Ben hep 50 tllik aldığım sürece benzin bitmez
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.