Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Hocam yormayın kendinizi belli ki bu arkadaşın kuyruk acısı var. Muhtemelen LPG uyumsuz Direkt Enjeksiyonlu bir aracı var. Biz max 30-40 km/kuruşluk tüketimle dolaşırken o 60-70 km/kuruşluk tüketimle dolaşıyor. Tabi sapıtır. Aracının benzin değil dizel olduğunu varsayalım. Az yaksın diye dizel almış benzinliye göre bir araba parası fark vermiş. Son zamlarla birlikte LPG li araba Dizelden daha az yakar olmuş. Tabi kafayı yer. Biraz anlayış göstermek lazım.

Alıntıları Göster
    Benim zamdan once 25 kurustu, su an 26.5 kuruşa cikti, sefakoyde ipragaz ve mogaz 3.28 tl den veriyor gazi zamdan sonra.

Hayirli gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• V8 olmayacaksa benzinliye karşıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirtazo01

Bahsettiginiz peguoet ve polo o fiyata bulamiyorum sanirım ibizaya bakacağım
    az yakan olarak 1,2 gl suzukı SWIFT önerebilirım ,
    2013 yılında almıştım ,aileye 2ci arac olarak ,
    motor 95 bg , ve çok az yakıyor , tüp taktırmadım ,
    zaten bagajı cok küçük 210 lt , neredeyse dizel kadar az yakıyor ,
    yol tutuşu çok iyi ,suspansıyonlar çok sert ,üzerinde 185x55x16 lastıkler var ,
    60bin km oldu ,sorunsuz biniyoruz ,
    ikinci elleri de 40-50 bin tl arası ,
  • Babadan dizelciyim, benzinli araba kapıma sokmadım sokmamda...

• Ya bazi uyelerin bol keseden atmasi her halti bilir gibi davranip her mesajinda sacmalamasi serbest bizim onlara cevap veememiz yasak.verdigimiz cevaplar masallah aninda siliniyor

Bu nasil istir ey yonetim?

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    O araç tüpte 1.6 benzinli kadar yakar

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum

20 krş yakıyoruz diyen çok arkadaş var

Isin matematiği farklı yerde ama

• 7 yıl lpgli 3 yıl benzinli ve son 1 yıldır dizel kullanan biri olarak dizel candır. Gözünü seveyim yakita hiç bakmıyorum artık. Zaten nasıl kullanirsam kullanayım çok bir fark yok dizelde. Benzinli ise tam bir muamma.

• Lpg li honda crv vardı 4-5 ayda bir benzin fulluyorduk. Lpg li araçlarda benzini hesaba katan yok.

• Yakıt fiyatlarinin geldiği nokta ve yerinde durmayacagi da belliyken asıl tartışılması gereken artık araca binilir mi olmali bence...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Direkt turbo beslemeli benzinli diye bir kavram yok. Otomotiv literatürüne yeni bir kavram kazandırdın. Bravo Bu bile arabadan ne kadar anladığını gösteriyor zaten.

Bunu mu denemek istediniz? Direkt Enjeksiyonlu Turbo Benzinli ?

Turbo benzinli araçlar arasında en az yakan motor PSA nın 1.2 Puretech motorlarıdır. Yıllardır üst üste yılın motoru ödülü alıyor ve yakıtta rakipsiz. Eğer Puretech motorlu aracın yoksa benzinli araç için 60-70 kuruş artık normal değerler. Puretechli aracın olduğunu da düşünmüyorum. Dünkü 208 konusuna bunu yazabilmiş adamsın.

"Benzinli araca artık binilmez mi ?".Rakamlarla tartisalim

2014 model 308 im var 2-3 yıl değil 3-4 yıldır kullanılıyor. Resimlerini atayım mı ? Bak araba nasıl dökülüyor. Görmek ister misin ?

Kendini tatmin edebileceğin bir yokuş çıkma var başka da bişey yok. Sen dizelin traktör sesinden zevk alıyorsan bende kendi aracımın yokuş çıkarkenki bağırma sesinden zevk alıyorumdur belki? Bağırtmayı seviyorumdue belki olamaz mı ? Peki yokuşu olmayan veya az olan yerde yaşıyorsam ne yapacaksın ? Yokuşu az olan bir yerde yaşıyorum. Yokuş olursa da önceden hızlanıp o ivmeyle rahatlıkla vites küçültmeden çıkabiliyorum. Araç kullanmayı öğren ilk önce. Sadece yokuş çıkarken çıkan bağırma sesinden rahatsız olan adam sürekli gır gır çalışan traktör sesinden rahatsız olmaz o da ayrı bir muamma. Birde benim aracımla istediğim zaman devir çevirebilirim. 6000-7000 deviri rahatlıkla görebilirim. Devir saatinin sonunu görebilirim. Sen 4000 deviri bile yırtına yırtına görürsün.

Senin Dizel aracınla 25 km/h ortalama hızla yaptığın 0.32 TL lik tüketimi ben max 30 kuruşla kapatırım. Kompleks yapan biz değiliz sensin. Bizim kompleks yapmamız için bir neden yok. Niye yapalım ne diyelim? Arabamız niye az yakıyor? Keşke daha çok yaksa mı diyelim? Ayrıca ben sadece sanalda böyle değilim rahat ol. Gerçek hayatta da seninle böyle konuşurum sıkıntı yok. Kasma kendini

• Bu arkadas her seyin en iyisini doğrusunu bilir, onun yaptigi aldigi sahip olduğu seyler super, almadigi yapmadığı sahip olmadigi seyler rezil, zevksiz, cagdisi ve ilkeldir.

Gecen gunde bütün japon arabasi sahiplerine zevksiz ve arabadan anlamayan ilan etmisti.

Zaten araban turbolu degilse insan bile sayılmazsın yani o derece. 80 sene once icat edilmis turboyu da teknolojik sanir buda ayri bir tezat tabi.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 22 Ağustos 2018; 10:59:38 >
  • Araçların yıllık benzın farkını konuşmanız çok komik.. 1 ocaktan itibaren %30 civarı vergi zammı, yıllık bakımlarda 2 katı fiyat farkı gibi şeyler yüzünden misal bu sene aracına 5000 tl harcayan birisi gelecek sene yaklaşık 8-9 bin tl harcayacak..

• Tüp 3.86 bende 1.6 golf var 23 litre gaz ile 250 km gidiyor istersem klima açarım istersem basarım hiç dikkat etmiyorum. Geçen düşündüm çok yakınımda 3.20 var. 68 kuruş yakıyor en kötü bir yere git gel 30 km 20 lira her çıkıştı zor bir durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2tsi 110bg

50 kurus sehir ici..

50lt depoyla 950 yol yapiyorum sehir disi.. kasmadan.. dizel olsa 1100 yaparim herhalde..

aradaki farka deger mi ? yilda 15bin km alti yaptigima gore gereksiz..

• cng nin sm3 2.72tl ve 1 litre dizel kadar yol gidebiliyor bu devirde benzin ve dizel hatta lpg tamamen israftir
  • vectra b station 2000cc yaşadığım şehre döndüm bagaj içten tavana kadar tıka basa dolu , araçta 4 kişiyiz , arka koltukların zeminleri bile dolu resmen tüm kışlık malzeme arabada , 6,86 tlden 200 tl lik benzin aldım , 370 km hiç sakınmadan basabildiğim kadar o anda yolda zevkim ne kadar istiyorsa öyle geldim . 160 km h / 170 km / h hızlarla rahatça geldim, aldığım o benzin depoda bitmek üzere yani km de 0,50 / 0,55 krs yakmış olacak artık daha ne olsun ya , resmen coğrafya değiştirdik . benzinde daha ne yaksın , ne derdi var ne atası , haa şehiriçi 12lt 100 km yakar ona da zaten senede 10,000 km geçemiyorumki şehiriçi olarak . o yüzden ben memnunum benzinin
    dertsizliğinden veriminden sürüş zevkinden. senede benzine fazladan verdiğim parayı 2000 cc yeni bir araç alsan ödeyeceğim senelik 4,300 tl mtv düşünce gene karlı çıkıyorum benim mtv senelik 380 tl gibi birşey . bence bir aracın masrafı sadece 1 km de ne kadar yaktığı ile ölçülmemeli.

• DrHolyday D kullanıcısına yanıt
    Bendede Astra t var 140 ile gidersem 7,5 - 8 civarı yakıyor 120 ile 6-6,5 yakıyor ortalama yük 400 kg ile

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.