Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dizel arabanın traktör sesini ne hikmetse ben araç içinde duymuyorum.

Dizel her türlü benzinli arabadan kat kat iyidir.

Sen demişsin 7-8 bin devirlere çıkarım diye.

Senin 7-8 bin devirde aldığın performansı zaten dizel 4 binde alıyor.

Burada benzinli arabayı savunacağına sen akaryakıt fiyatlarının saçma fiyatlarından bahsetsen daha mantıklı olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Bakım süresine göre değişiyor bu durum. Ama aynı şekilde benim de. Dizel her zaman benzinliden iyidir diye var konuda inanılır gibi değil :)

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Dizellerde de var aynı fark

Senelik yakıt maliyeti değil vurgulanan senelik dizel ve benzinli farkı

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Dizelin sesini duymamanin nedeni alışmış olman

Ben de 4 yıl dizel kullanıp benzinlide geçtim

Çok kızardım traktör vs diyenlere ama hakikaten öyle

Ses ve artı titreşim

Benzin konforunu bu millete yasatmayanlar utansın ne diyelim

• Turbo benzin en keyiflisi,atmosferik gibi yormuyor insani,dizel gibi ses cikarmiyor,gec isinmiyor

Ama yilda 25k km yapiyorsaniz lpg veya dizel harici yorar adami

• DrHolyday D kullanıcısına yanıt
    Dizel kullananlar nasıl memnunlar anlamıyorum en son 700 km dizel focus kullandım 140-160 arası hızlara çıktım 120 altına nadir düştüm valla beynim yandı sesten gürültüden. Benim 1.4T 160 giderken sadece lastik sesi hafiften rüzgar sesi alıyorum sadece.

Turbo benzinli araçlar her zaman iyidir bence bireysel araçlarda dizel yasaklanmalı sadece ticari amaçlı kullanılmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    En kötü BMW nin 2.0 dizeli olmadığı sürece dizel bence tamamen zarar ziyan. Kirlilik fazla, gürültü fazla mantıksız bence de. Torkundan ötürü ticari kullanılmalı bence de.

Şaşırıyorum sizlere böyle yazdığınız zaman.

160-170 civarı ne gürültü oluyor bende ne de başka ses.

Sizin kullandığınız araçların yalıtımında sorun var sanırım

Bu arada dizel candır, gerisi heyecan

• Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Hayır alışmakla alakası yok, kullandığın aracın yalıtımı ile alakalı.

Kendi aracım dizel, amcamın aracı benzinli.

Ona da sık sık binerim. Arada fark göremiyorum.

36 yaşındayım, araba alacağım zaman, baktığım araç benzinli ise direk eliyorum.

Sahibinden de, bile bakarken direk dizel işaretlerim.

Bir tek motosikletim benzinli...

Kullandığım araç dedemin daha kız gibi 2013 model servis bakımlı garaj arabası daha 17 bin km de

• DrHolyday D kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum birde 1.6 dizel alıp yarış yapmaya kalkanlara ayar oluyorum geçenlerde biri yazılım arttırmış tdi jetta ya benim 1.4 diye küçük gördü aklını aldım bide 200 liralık benzinini

Not : normalde asla yarış yapmam ama çok kaşındı arkadaş dizel aracın hız için yapılmadığını göstermek istedim.

Ben de geçen 2.0 dizel tiguanın aklını aldım. Kalkarken hantal bir araç Astra ama 3. Viteste ve sonrasında güzel devir çeviriyor. Ne de olsa benzinli :)

3 kuruş az yaksın diye dizel almak bana göre değil.

• Dizel benzinli farkını incelemekten ziyade dizelleri de kendi arasında karşılaştırmak gerek.

Örnek vermek gerekirse eski model corsa 1.7 dizel aracı az yakıyor diye almak hiç mantıklı değil. Traktör sesi mi istersiniz, eski dizel motor yeni nesil yakitlara uymadığı için hem motora zarar veriyor hemde çok yakmasına sebep oluyor.

Günümüz dizel motorlara baktığımızda özellikle 2 yil kullandığım 308 bluehdi motor az yakmakla birlikte hem performans da hemde sessizlikte benzinli araçlar ile yarışır düzeyde

Demem o ki tum dizeller az yakip cok ses cikartmiyor

• Çok eskiden kalma yeni dizel motorların karşılaştırılması konusi vardı. Fiyatlar hariç veriler gunceldir

"Benzinli araca artık binilmez mi ?".Rakamlarla tartisalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkinali52 -- 22 Ağustos 2018; 21:57:59 >
    Arac nedir?

Ben çok övülen golf dizelden bile rahatsız oldum

Senin paran yoktur öyle eliyorsundur benzinliyi

Benzin dizel aynı fiyat olsun bakalım kimse çekmez dizeli

• quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Dizel arabanın traktör sesini ne hikmetse ben araç içinde duymuyorum.

Dizel her türlü benzinli arabadan kat kat iyidir.

Sen demişsin 7-8 bin devirlere çıkarım diye.

Burada benzinli arabayı savunacağına sen akaryakıt fiyatlarının saçma fiyatlarından bahsetsen daha mantıklı olur...
    Evet yine bir sallamasyon yorumla daha karşı karşıyayız. Verilenlere bakalım.

1) Dizel arabanın traktör sesini ne hikmetse ben araç içinde duymuyorum.

Sen içeriden duymuyor olabilirsin ama biz dışardan duyuyoruz. Metrelerce öteden dizelin sesini anlarım. Benzinli arabanın içinde olsan bile sesini duymuyor çalıştığını anlamıyorsun. Benzinli arabaya bindiğine kullandığına emin misin? Kullandığın bindiğin halde Aradaki farkı ayırt edemiyorsan ya kulaklarında bir problem var ya da algılarında. Bir doktora görün.

2) Dizel her türlü benzinli arabadan kat kat iyidir.

Araba üreticileri zaten gerizekalı dizelin üretimini durduruyorlar. Arabaya üretip satan ülkeler zaten mal. Şehirlerinde dizeli yasaklıyorlar ve her sene Euro normlarını emisyon salınımı daha kısıtlıyorlar. Şartları daha ağırlaştırıyorlar. Aptallar işte halbuki benzinliden kat kat daha iyi olan dizel motor varken kendilerine macera arıyorlar. Hybrid mibrit elektrikli falan. Ne gerek var? Taş gibi dizel dururken.

3)Sen demişsin 7-8 bin devirlere çıkarım diye.

Bakalım öylemiymiş.

TR piyasasında en çok sevilen araçlardan olan VAG grubunun 3 tane aracını inceleyelim. Üretim yılları,motorları,şanzımanları,motor hacimleri aynı motor güçleri hemen hemen aynı.

Audi A3 1.6 102 HP ve 1.6 TDİ 105 HP
    Seat Leon 1.6 102 HP ve 1.6 TDİ 105 HP
    VW GOLF 1.6 102 HP ve 1.6 TDİ 105 HP
    Ek olarak Skoda Octavia da var ama onun verileri aynı olsa da piyasası fazla olmadığı için yazmıyorum.

Sırayla
    https://www.auto-data.net/tr/audi-a3-sportback-8pa-facelift-2008-1.6-102hp-27028
    https://www.auto-data.net/tr/audi-a3-sportback-8pa-facelift-2008-1.6-tdi-105hp-dpf-start-stop-27007
    https://www.auto-data.net/tr/seat-leon-ii-1p-1.6-mpi-102hp-13601
    https://www.auto-data.net/tr/seat-leon-ii-1p-1.6-tdi-cr-105hp-dpf-16899
    https://www.auto-data.net/tr/volkswagen-golf-vi-1.6-102hp-8601
    https://www.auto-data.net/tr/volkswagen-golf-vi-variant-1.6-tdi-105hp-16799

Linkler açılmıyor.Linke Tıklayınca adres çubuğundan şu kısmı silin açılır.
    ?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    link sonundaki beş haneden sonrayı silin enter a basın

1.6 102 HP atmosferik benzinli motor Hitler motor diye tabir edilen 8 valfli motor. 102 Beygiri 5600 devirde veriyor. Devir saati max 8000. Oranlarsak 5600/8000=0,7 çıkıyor. Yani devir saatinin %70 ni kullanarak 102 HP güç veriyor.

1.6 TDİ motor TR piyasasında çokça sevilen tercih edilen bir motor.105 Beygiri 4400 devirde veriyor. Devir saati max 6000. 4400/6000=0,73333 çıkıyor. Yani devir saatini %73,3333 ünü kullanarak 105 HP güç veriyor. Audi A3 için ayrı bir parantez açmak lazım. A3 te devri 4200 e düşürmeyi başarmışlar. O da 4200/6000=0,7 yani %70 lik orana denk geliyor ki 1.6 atmosferikle aynı oran.Şunu özellikle vurgulamak gerekiyor. 1.6 Hitler motor 8 Valf. 16 Valf olsa en az 120-125 HP güç üretir şimdi ki TDİ ların bile içinden geçerdi. Keşke 16 Valfle bu motoru tekrar piyasaya sürseler.

Demek ki neymiş? Öyle bol keseden sallamakla olmuyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 22 Ağustos 2018; 23:59:4 >

• La bi bitmedinizz ya

• Yine girdiniz sidik yarisina

• hkinali52 kullanıcısına yanıt
    Dediginiz tamamen mantik dışı. Gecen yila kadar 8 yıl 1.4 tdi cordoba kullandim.. Namideger eski tip dizel.. Araç yeni dizelden ziyade herturlu dizeli kabul ediyor.. Nebiliyim yolda en ucuz bulduğunuz yerden de alabilirsiniz shell den de.... Sizin mantiginizla babamin 2.4 duz dizel transporter i sikinti cikarmasi lazim.. 200 binde ve halen sadece yag filtre bakimi yapiliyor.

• Allah benzinli arabaya binilmezcilerden razı olsun . Sayenizde benzinli araçları daha ucuza alabiliyoruz . Yılda 5-10 bin yapan adam bile benzinli alınmaz ağbi diyo . Bide krediyle alıp 10- 15 bin fazladan faizini ödemiyolar mı !!!

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.