Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle katiliyorum.. Birde sakin kullanimda bukadar az yaktiran tsi motor ureten vw ye tesekkurler olsun. Suv kategorisindeki otomatik tsi atecam balikesir sehir ici 7lt sehir disi daha bakima girmemesine ragmen 6 lt yakıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10litre benzin 69,70TL

Çeğrek depo benzin(depo 50litre ise) 87,125TL

100TLye çeğrek depo benzin alınıyor diyebiliriz.

Bugün 100tl benzin alınca ibre oynamayınca kendimi bu hesabı yaparken buldum

• Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    hocam para sorunum yok, asıl param olmasa benzinli bakarım, ne de olsa arada 10 bin'e yakın fark var.
    fiyatları aynı da olsa, dizel oğlu dizel devam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Evet yine bir sallamasyon yorumla daha karşı karşıyayız. Verilenlere bakalım.

1) Dizel arabanın traktör sesini ne hikmetse ben araç içinde duymuyorum.

Sen içeriden duymuyor olabilirsin ama biz dışardan duyuyoruz. Metrelerce öteden dizelin sesini anlarım. Benzinli arabanın içinde olsan bile sesini duymuyor çalıştığını anlamıyorsun. Benzinli arabaya bindiğine kullandığına emin misin? Kullandığın bindiğin halde Aradaki farkı ayırt edemiyorsan ya kulaklarında bir problem var ya da algılarında. Bir doktora görün.

2) Dizel her türlü benzinli arabadan kat kat iyidir.

Araba üreticileri zaten gerizekalı dizelin üretimini durduruyorlar. Arabaya üretip satan ülkeler zaten mal. Şehirlerinde dizeli yasaklıyorlar ve her sene Euro normlarını emisyon salınımı daha kısıtlıyorlar. Şartları daha ağırlaştırıyorlar. Aptallar işte halbuki benzinliden kat kat daha iyi olan dizel motor varken kendilerine macera arıyorlar. Hybrid mibrit elektrikli falan. Ne gerek var? Taş gibi dizel dururken.

3)Sen demişsin 7-8 bin devirlere çıkarım diye.

Senin 7-8 bin devirde aldığın performansı zaten dizel 4 binde alıyor.

Bakalım öylemiymiş.

TR piyasasında en çok sevilen araçlardan olan VAG grubunun 3 tane aracını inceleyelim. Üretim yılları,motorları,şanzımanları,motor hacimleri aynı motor güçleri hemen hemen aynı.

Audi A3 1.6 102 HP ve 1.6 TDİ 105 HP
    Seat Leon 1.6 102 HP ve 1.6 TDİ 105 HP
    VW GOLF 1.6 102 HP ve 1.6 TDİ 105 HP
    Ek olarak Skoda Octavia da var ama onun verileri aynı olsa da piyasası fazla olmadığı için yazmıyorum.

Sırayla
    https://www.auto-data.net/tr/audi-a3-sportback-8pa-facelift-2008-1.6-102hp-27028
    https://www.auto-data.net/tr/audi-a3-sportback-8pa-facelift-2008-1.6-tdi-105hp-dpf-start-stop-27007
    https://www.auto-data.net/tr/seat-leon-ii-1p-1.6-mpi-102hp-13601
    https://www.auto-data.net/tr/seat-leon-ii-1p-1.6-tdi-cr-105hp-dpf-16899
    https://www.auto-data.net/tr/volkswagen-golf-vi-1.6-102hp-8601
    https://www.auto-data.net/tr/volkswagen-golf-vi-variant-1.6-tdi-105hp-16799

Linkler açılmıyor.Linke Tıklayınca adres çubuğundan şu kısmı silin açılır.
    ?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    link sonundaki beş haneden sonrayı silin enter a basın

1.6 102 HP atmosferik benzinli motor Hitler motor diye tabir edilen 8 valfli motor. 102 Beygiri 5600 devirde veriyor. Devir saati max 8000. Oranlarsak 5600/8000=0,7 çıkıyor. Yani devir saatinin %70 ni kullanarak 102 HP güç veriyor.

1.6 TDİ motor TR piyasasında çokça sevilen tercih edilen bir motor.105 Beygiri 4400 devirde veriyor. Devir saati max 6000. 4400/6000=0,73333 çıkıyor. Yani devir saatini %73,3333 ünü kullanarak 105 HP güç veriyor. Audi A3 için ayrı bir parantez açmak lazım. A3 te devri 4200 e düşürmeyi başarmışlar. O da 4200/6000=0,7 yani %70 lik orana denk geliyor ki 1.6 atmosferikle aynı oran.Şunu özellikle vurgulamak gerekiyor. 1.6 Hitler motor 8 Valf. 16 Valf olsa en az 120-125 HP güç üretir şimdi ki TDİ ların bile içinden geçerdi. Keşke 16 Valfle bu motoru tekrar piyasaya sürseler.

Demek ki neymiş? Öyle bol keseden sallamakla olmuyormuş.

Alıntıları Göster
    sana gülüyorum, bir de özene bözene kırmızı yazılar ile cevap vermeye kalkmış garibim..

ben dizel arabanın traktör sesini duymuyorum, senin dışarıdan duyman benim için önemli değil. Önemli olan sürücü ve yolcudur..

Dizel araçlar neden yasaklanmak istiyor? Hava kirliliği nedeni ile bunu biliyorsun, fakat bunu adam akıllı yasaklayamayacaklarını sende iyi bilirsin, hadi bineği yasakladın ağır vasıtalar ne olacak?

Dizelin torku ve düşük devirlerdeki gücünü kimse inkar edemez..

Evet benzinlinin 7-8 de verdiği gücü dizelde 4 civarı alırsın, bana çarşaf çarşaf link vermeye kalkma, gördüğüm bildiğim, ve deneyimlerime göre az da olsa tecrübe ile sabit.
    Ben hiç bir zaman dizel araba benzinliden daha hızlıdır demedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Aslında çok km yapanda dizel hala mantıklı millet fiyatını yazmışta uzun yolda 4 litre yakıyor dizeller basmaz isen .. Az km yapan ve geliri yerinde olan içinde benzinli hala sıkıntısız ...

Asıl sıkıntı benim gibi orta direk olup her gün 15 km gitgel yapanlarda işten kaynaklı, dizel alsam diollar yılda max 8000 km yapıyorum değmez kurtarmaz uğraşma dizel motorla , benzinli desen 7 km git gel yaptığım için 10 litre yakıyor benzinli araç , tüplü desen oda kısa mesafe gitgel yapana önerilmiyor arkadaşım taktırdı hem benzin koyuyorum hem lpg anlamadım bu işi dedi bi ara arabası sabah çalışmıyordu usta usta dolaştı...

Ne yapsak bilemedim 🤷🏻‍♂️
    Vag gurubu bir önceki 1.6 tdi dsg aracımla uzun yolda 5,5 lt yakıyordum. Şimdiki 320 i ed aracımla aynı yolu 6 lt ile bitiriyorum. Şehir içinde 1 lt fark ediyor. Benim gibi yoğun trafikte şehir içi kullanıyorsanız dizel de olsa 7,5-8 lt nin altına inmiyor. Benimle benzer yolu giden 1,6 dizel picasso sahibi iş arkadaşım 9 lt yakıyor. Nerde dizel ekonomisi?

İş dönüp dolaşıp toplam kat edilen yola ve konfor beklentisine geliyor. Kışı sert geçen yerdeyseniz sabahları araç ısınana kadar işe varıyorsunuz, sabah soğukta sesli ve titreşimli çalışan motor da cabası. Şu an yaptığım yıllık 15 bin km için imkanım el veriyor ve benzinle devam ediyorum. İlerde teknoloji yatgınlaşırsa hibrit veya elektrikli bir arabaya geçebilirim. İşlerim çok kötüye gitmediği sürece dizele dönmeyi düşünmüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Dizel kullananlar nasıl memnunlar anlamıyorum en son 700 km dizel focus kullandım 140-160 arası hızlara çıktım 120 altına nadir düştüm valla beynim yandı sesten gürültüden. Benim 1.4T 160 giderken sadece lastik sesi hafiften rüzgar sesi alıyorum sadece.

Turbo benzinli araçlar her zaman iyidir bence bireysel araçlarda dizel yasaklanmalı sadece ticari amaçlı kullanılmalı
    Focus 2 mi 3 mü 3.5 mu?Sadece dizel diye hem yol hem rüzgar sesi daha çok mu alıyor benzinliye göre?

1.4T Astra K 150'lik, Astra J 140'lık ; sizin Astra hangi kasa kodlu ki 160'da sadece hafiften rüzgar sesi alabilecek kadar sessiz?

• Bu saatten sonra mazotlu araca binilmez şirketler hariç benzin ile mazot farkı çok azaldı ve amorti etmiyor ama lpg 'de hala cazip lpg 'yi bu ülke kolay kolay bırakmaz..
  • Az kullanan düşük hacim benzin

Çok kullanan öncelik atmosferik +LPG veya dizel.

Yılda 6 bin km yol yaparım 1.2 benzinli araç var 259 lira vergisi var 6 aylık. 2100-2500 de benzim masrafım olur. 900 kasko 500 de trafik sigortası öderim senelik.

• O hızlara 6. Viteste 3500-4000 devir civarında çıkıyor zaten. Rüzgar sesi biraz daha baskın olduğu için motor sesi dizele göre yok denecek kadar az. Tabiki bi premium sınıf sessizliği yok. Ama dizele göre baya sessiz.

• DrHolyday D kullanıcısına yanıt
    Dizelin zaten benzinliden daha sessiz olmasını beklemiyorum ve bunu sormadım.Benim söylemek istediğim Focus 3 ve Focus 3.5 ile Astra K-Astra J arasında rüzgar ve yol sesi arasında dağlar kadar fark yok.

Rüzgar sesinde Astra K, Focus 3.5'tan 3-4 km sonra rüzgar sesini fitilden alıyor ama bunu günlük kullanıcı kestiremez.Keza lastik ve yol sesinde Focus 3-3.5, Astra K-J den daha az alır ama yine bunu anlamak için kulak kabartmak lazım.

Umarım anlatabilmişimdir.

• Yok zaten anlaşma sıkıntımız yok. Ben j sahibiyim diğer araçları bilmiyorum. Lastik sesim benim baya az. Düşük desibel değerine sahip lastiklerim var. Ama rüzgar Allah’a emanet. E ne kadar para o kadar köfte hesabı.

Konuda dizelin sesini ben duymuyorum diyen biri vardı. Biz ona ithafen konuşmuştuk. Yoksa ses olayı farklı. Saygılar.

Lastiğiniz nedir hocam ben de astra j aracıma lastik aramaktayım 215 50 17 zor bulunan ve pahali bir ölçü maalesef

• WWalker kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç heyecan aramayın. Dunlop sport fm800 alın rahat edin. Tyrereviewsde de beğenilen bir lastik. Arabayı zorladığım da oldu. Henüz esp çalıştıramadım. Baya da sessiz bir lastik. Zaten etiket değerleri de çok tatminkar. 1 hafta kadar önce lastiğim kesildi otobanda. Birşey girmiş bir dişi dağıtmış. Gittim aynısından aldım. Diğer markalarda bin liralara kadar çıkıyor lastik başına. Kompakt sınıf için ciddi paralar bunlar.

Teşekkürler yanıt için... Benim aklımda efficent grip performance, primacy 4 , sportcontact5 gibi modeller vardı internete jant numarasını girip fiyatları gördüğümde ufak çaplı bir şok yaşadım dunloop lastikler içinde sert vs olumsuz yorumlar olmuş gerçi beklenti meselesi de olabilir kendi üstünde gelen turanza 300 lastiklerde bana göre sert lastiklerdi

2014de aldığımız 5serisinin üstünde dunlop lastikler vardı. Ben de oradan gördüm markayı. Biraz araştırıp aldım. Astra hankook lastiklerle gelmişti onlar çok sert ve gürültülüydü. Dunlop gayet sessiz ve konforlu. Tabi bunlar boyutlarına göre değişir. 215/50 17 lastiklerden gayet memnunum ben.

Ben de tercihimi dunlooptan yana kullanacığım sanırım hocam aklıma yattı...bu arada yakıt tüketimine ben de katkıda bulunayım yeri gelmişken.aracım 1.4t otomatik cosmo sedan modeli aracı sıfır aldım ilk aldığımda yakıttan dolayı pek binesim gelmiyordu arabaya çok yaktığı için.60 kuruşa yakın yakıyordu araç ki bu tüketim 2 sene öncesinin benzin fiyatlarına göre.aldığımda hiç aklımda olmamasına rağmen 15000 km de lpg taktırdım şuanda 29000 de araç. güncel değerlerim şehirler arası 8lt/100km şehiriçi 10lt/100km.ben gayet iyi değerler olduğunu düşünüyorum 1500kg nin üzerinde ve tork konvertörlü bir araç için ve performans olarak bir farklılık görmedim normalde turbo motorlara lpg önerilmez fakat opelin bu motorunun avantajı direkt atmosferik motora sonradan turbo takılmış gibi bir tasarımda olduğu için normal atmosferiklerden bile daha uyumlu.ayrıca yukarıda bir traktör muhabbeti geçmiş dizel araçlar için eski aracım megane 1.5 dci idi ses olarak traktörden gram farkı yoktu yakıtı kokluyordu orası ayrı ama asla bir daha dizel araç almayı düşünmüyorum uzun yolda kulaklarımıza yazık

Dunlop güzel tercih Hocam. Kafanız rahat olsun. 40bin km kullandım bi takım. Bir kere bile üzmedi beni. Yağmurda çamurda bozuk yolda zaafiyet göstermedi hiç.

Ben lpg sevmiyorum. Benim de 10 litre şehir içi 7-8 şehirler arası yakıyor. Sıkıntı arabada değil yakıt fiyatlarında. Ablamda captiva var 2.0 dizel. Ekskavatör mübarek kükrüyor :) benzin candır.

• bu fiyatlara araba aldık da benzinli mi dizel mi tartışması olmuş...

Şimdi anlaştık hocam.Saygılar.

• Yaklaşık bir yıldır manuel 1.0 octavia kullanıyorum, toplamda 10 bin km oldu, yaklaşık 3 bin km lik kısmı şehirlerarasında yapıldı. Yakıt tüketimi çok düşük, performans açısından hiçbir problemi yok, vergisi düşük, ses yok, soğuk bir ilde yaşadığımdan kışın kullanımı da oldukça iyi. Sıfır fiyatları 130 bin TL civarında olsa da, 80 bin TL civarında temiz 2016-2017 modelleri bulunabiliyor. Dizelin fiyatı, sesi, bakımı ile; lpg li araçların yine bakımı, değişik ve belirsiz arızaları, avm vs ye girememe durumu ile karşılaştırınca kesinlikle tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.