Herkese merhaba. Halihazırda pikap + eski tip 2+1 hoparlör kullanıyorum. Ancak hoparlörün eski olması ve bozuldum bozulucam der gibi bir halde bulunması sebebiyle yeni bir hoparlör alma niyetindeyim. Daha önce farklı bir konuda soundbar ile kullanmak mümkün olur mu diye sormuştum ve orada referans monitöründen bahsedenler olmuştu.
Normalde pikap için amplifikatör + pasif hoparlör en güzeli gibi görünüyor. Ancak en ucuzuna girişsem bile 30 bin liradan aşağı çıkamayacağım. O bütçelere de girmek istemiyorum.
Sonrasında aktif hoparlör mü alsam diye düşündüm ama matah olmayanlar bile 10 bin lira seviyesinde. Referans monitörlerini ise pek bilmiyorum. Aktif olan var, pasif olan var sanırım. Ayrıca pikap için ideal çözüm mü olur, onu da bilemedim.
Geçen gün de şöyle bir ürün gördüm:
Böyle bir şey alıp pikap'ın ses çıkışlarını buna bağlayarak kullanabilirim gibi geldi. Zaten pikap da Aiwa marka. :) Kalite ne derece iyi olur bilemiyorum. Müzik setinin sesi için yeterli kalitede olduğu söylenmiş. Çok fazla bir yorum/inceleme de görmedim zaten. Ayrıca amplifikatör de öyle aman aman bir şey değil. Zaten bu fiyata ne almayı bekleyebiliriz. :) 10 bine d sınıf amplifikatörlü, 2x50w hoparlörlü, cd/radyo/usb çalarlı bir müzik sistemi de işin şerbeti olur gibi. :)
Diğer taraftan şu tip referans monitörleri buldum:
140w denmiş ama pek inandırıcı gelmedi. Marka ve modeli de bilmiyorum. Ama Yonka Müzik'ten daha önce de alışveriş yaptım, beğendiğim bir firmadır. Ürün de güzele benziyor.
Yine marka ve model hakkında bilgim yok. Yalnızca d sınıf amplifikatör, 2x30w ve aktif olması mantıklı geldi. En azından fiyatına göre iyi bir tercih olabilir diye düşündüm.
Fazla bir bilgim yok. Çok detaya girmeden ve çok yüksek bütçelere çıkmadan olabilecek en yüksek ses kalitesini almayı amaçlıyorum. Sizin tercihiniz ve varsa farklı öneriniz nedir acaba?
Teşekkürler.
Sepette "Seçili Oyuncu Intel Laptoplarda tüm indirimlere ek 1.000 TL İndirim!" güzelliği yapmışlar. Fiyatına göre alınabilir bir ürün. 130w 3060 denmiş, ama güven vermedi, kontrol etmek gerek. Mux Switch var mı bilemiyorum. İşlemcinin 11800h olması da güzel. Ayrıca ekran için 3ms denmiş. Ancak renk oluşturabilmek kapasitesi düşük, öyle kaliteli bir ekran beklemeyin. Bunun haricinde batarya konusunda baya kötü denmiş. Biraz araştırıp almakta fayda var.
Bir de şu var:
Aynı kampanya ile 16499 liraya geliyor. Güzel gibi. Ama büyük bir tasarım, daha çok masaüstü niyetine kullanılır. Güzel tarafı, Nitro 5'lerin fanları manuel kontrol edilebiliyor.
Şunun fiyatı daha da güzel:
15999 lira. 15,6" ekran. Gayet iş görür. 3060'lı en ucuz notebook sanıyorum. Donanımı 17,3" olan ile aynı. 11400h güzel bir işlemci. 16 gb ram iyi. 512 gb ssd biraz düşük kalıyor ama 1 tb eklenebilir.
Lenovo V15 G2 Alc Amd Ryzen 7 5700U 16GB 512GB SSD
Güzel fiyat gibi geldi.
İşlemci Zen2 7nm 8 çekirdek 16 thread. Igp Vega 8 1900mhz. 16 gb ram, 512 gb ssd. Ips panel. Yanlış bilmiyorsam yarı metal kasa.
Ama açıklama kısmındaki nota dikkat; 8 gb ram'i biz ekledik demişler. Yani açılmış, iade edilmiş veya herhangi bir şekilde işlem görmüş ürünler olabilir.
Döviz kurlarının çıldırmasıyla birlikte artık bu fiyatlar bile uygun olacak gibi geldi, paylaşayım dedim.
+8 GB ram hediye yazılmış ve soru-cevap kısmında da 16 GB bellekle gönderildiği söylenmiş. Fena durmuyor. İşlemci orta seviye, dahili gpu fena değil, ekran 144hz IPS FullHD, ram 16 gb, 500 gb ssd. Detaylar sorularak alınabilir gibi duruyor.
Bir de şu var:
Güzel indirim gibi geldi. Windows yüklü geliyor. Kendi sitesinde de aynı fiyat ve mouse hediye denmiş. HB'de taksit avantajı var, mouse durumu sorulabilir.
Edit: Huawei için şuraya da bir bakın. https://www.avantajix.com/tr/huawei?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Avantajix konusunda şurada konuşulmuş.
https://forum.donanimhaber.com/huawei-matebook-14-2k-fullview-ekran-amd-ryzen-4600h-16gb-ram-512gb-ssd--146517480
Bu sefer de Çiçeksepeti'nde fiyat düşmüş görünüyor.
Ve gördüğüm kadarıyla şuan en uygun fiyatlı 5800h + 16 gb + 1 tb ssd seçeneği de bu model. Üstüne de RX5500M ile geliyor.
Gezinirken gördüm, fiyat ne kadar iyi bilemiyorum ama ortalamanın altında gibi geldi bana.
Çiçek sepeti de fiyatı indirmiş:
10848 lira görünüyor.
Yeni Daireye Bağlantı
|
Yeni Daireye Bağlantı
|
Kutusu Açılmış TV
|
5. Viteste Giden Aracı Stop Ettirmeyi Başarmak
|
Son Giriş: 37 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.338
İkinci El Bölümü Mesajları: 435
Konularının görüntülenme sayısı: 27.751 (Bu ay: 290)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.078 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware