Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı birim mesafeyi daha ucuza gitmek varken neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki

benzin dizel araç arasında 10 değil 30 bin bile fark olsa satarkende dizel olarak satıyorsunuz

tekrar ediyorum "aynı birim mesafeyi daha ucuza gitmek varken neyin tartışmasını yapıyorsunuz"
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulnation

110 bg üzeri benzinli bir araç, 50 litre benzinle uzun yolda 600 km gider. Sizin 800 gidebildiğinizi varsayalım. 120 bg 320 torklu dizel aracım 50 litre yakıt ile 1100 km altına asla düşmez. Benim kadar yol gidebilmesi için yaklaşık 20 litre daha benzine ihtiyacı vardır, en iyi koşulda.

Alıntıları Göster
    Bu aractan araca degisir.

Mesela benzinli ford focus 5.5 6arasi yakar

Ama cruze 13.5 litre yakar 100kmde.

Dizel Bmw 116 da cok yakiyor 320de cok yakiyor. 8 9litre yaktiktan sonra dizel ile benzin farki kalmiyor.

Benzinli Ww scirocco otobanda 5.5 6 arasi yakiyor.

Benzinli aracin motoru da daha sorunsuzdur. Dizel aracin matoru yaglanma kir vs. Gibi sorunlar olusturabiliyor.

Dizel arac benzinli araca gore biraz fazla ses ve titresim yapiyor.

Bakimlari da pahali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aradaki 50 kuruş devam ediyor ancak oran düştüğü için akaryakıt fiyatındaki avantaj yok sayılabilecek orana geldi. Şuanda fark menzil. Hbrit benzinli araçlar daha avantajlı durumda. Var olan araçlar için devir minik polo sürme zamanı benzin mazot fark etmez

• quote:

Orijinalden alıntı: cavador

aynı birim mesafeyi daha ucuza gitmek varken neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki

benzin dizel araç arasında 10 değil 30 bin bile fark olsa satarkende dizel olarak satıyorsunuz

tekrar ediyorum "aynı birim mesafeyi daha ucuza gitmek varken neyin tartışmasını yapıyorsunuz"
    Aractan araca degisir. Kimisi 100kmde 10lire 12litre yakar.

Kimi arac 100kmde 5 6km yakar.

Sonucta benzinli aracta satiliyor.

• Toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum
  • Dizel otobüs ve kamyonlar için aynı fiyatta kalsın geri kalan özel araçlar için 2 katına çıksın. Benzin ve lpg de dahil. Böylelikle binebilen binemeyrn bir ayrılsın, parası olan lüx olarak aracıyla, olmayan ise toplu taşıma ile gezsin. Trafik azalsın. (Çünkü beyin bedava)
    Biz de dizel mi benzin mi lpg mi ayrımı ile kafamızı yormayalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

aynı birim mesafeyi daha ucuza gitmek varken neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki

Geç satarken dizel satıyorsunuz lafını. Ben neden dizele 20 bin fazla vereyim 2.3 sene sonrada 20 bine satabilmek için?

O 20 bini bankaya atar faizinle yakıt alırım çok daha mantıklı olur.

• 10.000 TL + maaş veya geliriniz varsa BENZİN

7.000-9.999 TL arası maaş veya geliriniz varsa DİZEL

6.000-6.999 TL arası muallak lpg veya dizel tercih meselesi

4.000-5999 TL arası yeni model araçlardan LPG uyumlu olanı

3.000-3.999 TL arası orta kasa veya bir altı kasalardan LPG

2.000-2.999 TL eski model LPG li veya Motosiklet

2.000 altı araç düşünmesin altından kalkamaz.

• sepulnation S kullanıcısına yanıt
    Tsi mevzusu cıkmasın ama 1.4 tsı 125 bg 130u gecmezseniz(110-125) 900 kmyş zorluyor(55lt benzın.50litre ile sehır dısı 600km yapan benzinli motor ya sorunludur, ya da 150-160la gidiliyordur.

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    Yüzde derken litre bazında mi demek istiyorsunuz ?

• alperdgal A kullanıcısına yanıt
    O sebeple bende 600 hadi siz 800 yapın dedim. 900e 55lt ile ulaşabilirsiniz. Tabii eğer rakım genellikle azalıyorsa.

• Benim 3.0 si 278 ps x5 aracım için şehirdışı yakıt tüketimi 8 yada 9 lt yi gecmiyor... Şehir içi ise 13 lt yakıyor o yuzden şehir içinde servisine taktırdığım LPG yi kullanıyorum.uzun süreli LPG kullanımının motorda ki sezgisel çalışan sensörleri bozduğunu unutmamak lazım bence LPG kesin çözüm değil..

• 1.6 focus ile o değerleri yakalayabiliyorsanız hiç lpgye bulaşmamak lazım. Cruze uzun yolda 8 lt kadar yakıyor.

• Ben geçen yıl civic rs aldım

Aracın 100 km de tüketimi 7.5 -8 litre

Aldığında benzin 5.14 liraydı .

Benzin o fiyattayken aracınız 7 litrelerde yakıyorsa tutumlu karşılanırdı. Yanı 7 yi görünce gülümserdiniz

Şimdi ise 7 yi görünce üzülüyorsunuz. 50 krş demek

Sorulması gereken bir soru da şu:

Bu arabalar daha ne yakacak ?

Yakında firmalar sadece atmosferik lpg satacaklar bu ülkede

Bazen diyorum sat vergi vs hangisi minimumdaysa onu al

1.2 tdi polo gibi

Bir yerde halk olarak bu duruma tepki koymamız şart

• 1.0 benzinli araclar cok mantikli geliyor artik. Ayni aracin benzinlisi ve dizeli arasinda 20-30 bin tl bir makas var. Yillardir dizel kullanir ve savunurum ancak 20bin km alti yillik kullanimda bence bir albenisi kalmiyor.

Gerci eli ayagi düzgün bir sifir aracin benzinlisi bile 130-140lardan başlıyor, gereksiz yüksek meblaglar 2. el hic olmadigi kadar mantikli bu dönemde

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Aracı 10 sene satmazsan dizel daha mantıklı. Zaten 10 sene sonra rip off'latırsın aracı
    Ne alakası var 1 sene sonra satsan da 10 sene sonra satsan da piyasa değerine göre satıyorsun sonuçta. Alırken para veriyorsan satarken de ona göre alıyorsun. Tam tersine dizele uzun yıllar binilmez. Enjektörü,turbosu,varsa dpfsi hep sorun çıkartır 200bin itibariyle. 40-50 binde alacaksın dizeli 100 bin dolaylarında satacaksın en güzeli. Ama temiz de kullanacaksın nasıl olsa satacağım diye kötü kullanmak yakışmaz.
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    3.25tl iel3.75tl arasindaki 50kr ile ,6.35tl iel 6.88tl arasindaki 50kr farki % olarak cok degisik.O nedenle daha iyi ifade edebilmesi icin % olarak aciklanmasi daha uygun olur.

Ilk %17 fark iken,digeri %7.5.

• Olabilir tabi ama farkı belirtmiştim.Hep aynı yüzdede olmadigi aşikar zaten

• Adamlar elektriğe geçti biz hala asırlık teknolojileri konuşuyoruz..

• Satın alma fiyatının daha fazla oluşunu saymazsak elektrikli araçlar hepsinin içinden geçer. Km'de 4-5 kuruş elektrik yakarsınız ki elektriği muadillerine nazaran su gibi içen araç olan Tesla Model S bile km'de 7-8 kuruş yakıyor. Sadece yakıt değil bakım giderleri ile de elektrikli araçlar mükemmel bir seçenek. Yağ, yağ filtresi, yakıt filtresi, triger seti, hava filtresi, buji gibi başa dert açan parçaları yok. Evlerimizdeki çamaşır makinesine en ufak bir periyodik bakım yaptırmıyoruz, onların da motoru elektrikli. Çamaşır makinesi ne kadar bakım gerektiriyorsa elektrikli araçlar da o kadar bakım gerektiriyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.