Şimdi Ara

'Benzinli araca artık binilmez mi ?'.Rakamlarla tartisalim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10000 de neden bakima giriyor ki?

Bende Seat Leon 2017 var, yetkili servis her 30000'de gelmen lazim dedi.
  • 30 bin ya da 1 yıl değil mi ?

Birinden yırtsan diğerinden yırtamıyorsun

Honda marka araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    2 yil yada 30 bin dediler. Su an benim arac 13000 km de servise goturdum suna bakin bir seyi var mi diye, niye erken getirdin dediler bana.
  • Çok iyiymiş 2 yıl olması

Honda 1 yıl ya da 10 bin km

O da ayrı bir soygun

• Yanlışlık var.

Vag grubu araçlarda her 15 bin km ya da 1 yılda bir bakım süreci var.

Konu hakkında fikrim ise artık dizel aracın da bir ekonomisi kalmadı, şehir içi 40 kuruş altında yakan dizel araç yok. Önceden karma kullanımda 100 liraya 500-550 km yapan 1.6 TDI aracımız şimdi 300 yaparsa iyi diyorum.

Bu devirde en ideali 1.0 - 1.2 atmosferik ve LPG kombinasyonu.

Mesela Peugeot 208deki 1.2 vTi motor 82 beygir, 950 kilo, 12 saniye 0-100ü var, performansi yeterli ve ortalama 6 lt benzin yakıyor, 7 lt lpg yaksa, 25 kuruş yakacak. Hatta lpgnin ucuz olduğu yerlerde çok daha ekonomik olur. Geçenlerde Florya Kavşağındaki Eva Petrolde LPGnin litresi 2.69du mesela :)

• Bir an Seat farklı bir periyot mu izliyor diye şaşırdım. Vw ile aynı sizin servisin bir yanlışı var...

"Benzinli araca artık binilmez mi ?".Rakamlarla tartisalim

2016 yılından bir çizelge...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Aracin tam modeli Seat Leon 1.4 TSI 92kW Xcellence

Servisin bana demesi boyleydi. 30000 KM oncesi agir bakima sokmuyoruz araclari dediler.

Ha ulkeden ulkeye prosedurler degisiyor mu bilmiyorum. Yasadigim yer Polonya. Servis'de araci satin aldigim yetkili bayi + servis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sawyer258

Bunlar iyi günlerimiz, ileride tüplü araba mı alayım motor mu diye konular açılmaya başlar. Ama iyi yanından bakın trafik derdimiz bitecek
    Ben bisiklete geçtim.

• Haa anladım, Avrupada bakım periyodu QG1 30.000km/2yıl , Türkiye ise QG2 15.0000km/1 yıl

Bu qg standartları iklim bulunduğun yerdeki yakıt kalitesi vs ona göde belirleniyor kullanılan yağda farklı mesela castrol 5-30w kullanıyoruz. Türkiyedekiler C3 ; Avrupa LL serisi kullanıyor bizim araç için genel olarak forumdan olunca direkt Türkiyeye göre düşünüyoruz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli var uzun yolda klıma acık 3 kişi full bagaz 6.3 yakıyor 90 km otm ile gayet rahatım :) istanbuldada şirket servisi var . Gerek yok dizele

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    1.2 Clio 4 2013 1.2 75 HP Joy Gerçekten yakıt olarak mükemmel ama konfor yok ve araba gitmiyor.Kendi verilerimdir.

Bu aracı satıp Temmuzda 1.5 dci 85 Hp megane sw 2011 model arac aldım.Şuanda 5.4 lt ortalama ile 34kuruş yakıyorum.Clio ile arada konfor gidiş farkı var tabikide.Ancak bu aracı satıp kesinlikle LPG araç alıcam.

"Benzinli araca artık binilmez mi ?".Rakamlarla tartisalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackly -- 21 Ağustos 2018; 10:9:39 >

• 1.6 atmosferik 11 litre yakıyor

• Hesabi lutfen yuzde olarak hesaplayin.Bu sekilde bir sey ifade etmiyor eger gercek ekonomik olcekte bir analiz yapacaksaniz.

Aynen tl ile tuketim hesabina benziyor lt cinsinden yapmak yerine veya maas zamminizin hep 50 tl olmasi gibi bir sey bu.

• Valla benzinli araba kullaniyorum diyene aciyarak bakmiyorum aksine "zengin adam ellam" diyorum :)

İsin sakasi bi yana benzinde mazotta ates pahasi. Lpg bile 4 liraya yanasti. Tuplu araba gayet mantikli.

Ovuldugu kadar var mi gercekte bilmiyorum ama bu aralar aklimda hyundai ioniq var. Hem sehir icin hem sehir disi gercekten ekonomikse babamin aklina girmeliyim. 100 km 4.9 yaziyor sehir ici sehirdisi ve ortalama. Bu rakam gercekten tutturuluyorsa bu arac bence ulkemiz icin ilac.

• gecen gun 780km yolu 370 liraya gittim arac 3.16i benim icin iyi bir deger. araci ikinci el aldigim icinde guvendigim bir bmw servisine goturuyorum kafam rahat fazlada parcalanmiyorum. Sehir icindede hesap kitap kasmiyorum 50-100 ne gerekiyorsa koyuyorum benzin. Dizel hic dusunmedim atmosferik yagina suyuna iyi bak oda sana bakar memnun eder kafa patlatmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: efendizade34

6.88×50 litre benzin=345 tl

6.35×50 litre mazot=315 tl
    110 bg üzeri benzinli bir araç, 50 litre benzinle uzun yolda 600 km gider. Sizin 800 gidebildiğinizi varsayalım. 120 bg 320 torklu dizel aracım 50 litre yakıt ile 1100 km altına asla düşmez. Benim kadar yol gidebilmesi için yaklaşık 20 litre daha benzine ihtiyacı vardır, en iyi koşulda.

• 150 TL lik benzin alıyorum 1 ay bindiğim oluyor, küçük yerde yaşamanın faydaları

• en mantıklı seçenek şu an benzin+lpg...
  • Dizelin avantajı az yakması ve nispeten ucuz olmasıydı. Bakımı yıllık kilometresi alış fiyatı gibi mukayeseleri geride bırakan 1.0 turbo benzinli motorlar var artık. Gezmeyi seven biri olarak 1.0 c segmenti araç alabilirim performana tribine girmem. Şu dönemde dizelin de elle tutulur bir avantajı yok. Dizeli böyle bir araç bulamazsam tercih ederim. Şuanki aracımız lpgli. Tasarrufu güzel ama çok nazlı. Bakım yapıldı bujiler değişti çekişi düştü. Lpg beyni kendince ayarlama yapıyor zamanla ama bilgisayarlı ayar gibi olmuyor. Yaptırmazsan uzun vadede motora yazık. Bakımda başında durup kontrol ediyorum. Bir kere filtre değişti borunun kelepçesi tam oturmamış gaz kaçağı var 2 3 gün öyle kullandık farketmeden. Eskiden benzini koyardık başka bişey düşünmezdik.

• Makas o kadar daraldı ki sıfır araç alımında artık dizel hiç mantıklı gelmiyor.

Şu an en iyi seçim a yada b sınıfı atmosferik benzinli

Misal i10 , i20 , micra vs vs

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.