Şimdi Ara

Otomatik vitesli araçlarda geri giderken vıjjjj sesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bunun sebebi nedir.

Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı araçlarda geliyor mu bu ses?

• Tam otomatik 206 kullanıyorum. Başta ben de merak ettim bu sorunun cevabını fakat farkettim ki geri geri biraz daha hızı arttırınca gelmeye başlıyor. Ama sadece ayağını frenden çekip kendinin gitmesini diyorsan o şekilde gelmiyor evet.
  • Bilmem ne dişlisi yüzünden. Maliyeti azaltmak için geri vites dişlisini farklı bir yapıda seciyorlar.
  • Evet manuellerde de geliyor. Ses geri vites dislilerinim yapisindan dolayi geliyor. Hizlandikca disli daha hizli dondugu icin ses artiyor. Ben su ana kadar ses gelmeyeni gormedim. Belki de vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Evet manuellerde de geliyor. Ses geri vites dislilerinim yapisindan dolayi geliyor. Hizlandikca disli daha hizli dondugu icin ses artiyor. Ben su ana kadar ses gelmeyeni gormedim. Belki de vardir.
    otomaktik olduğu için değil tamamen dişli yüzünden, fakat bu bir sorun değil, premium olmayan araçlar haricinde her araçta bu ses vardır. Normal ileri viteslerde (1-2-3-4-5-6 her neyse artık) dişliler ses çıkartmasın diye helis biçimlidir, yumuşak güç transferi yapar; fakat geri viteste 1-2-3 gibi vites alternatifimiz olmadığı için daha güçlü bir güç aktarımı için düz dişli kullanılır çoğu arabada bu yüzden geri gittikçe o vııjjjj sesi çıkar. otomatik manuel şanzımanlardada muhtemelen o ses gelir

kaynak:https://youtu.be/MjkOJI8pgX0?t=1m57s

• sanziman ile alakali degil. maliyeti dusurmek icin daha basit yapida uretiyorlar.

bu sesi yeni model ortalama ustu c segmenti araclarda duyamazken b sinifi icin devam ediyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

otomaktik olduğu için değil tamamen dişli yüzünden, fakat bu bir sorun değil, premium olmayan araçlar haricinde her araçta bu ses vardır. Normal ileri viteslerde (1-2-3-4-5-6 her neyse artık) dişliler ses çıkartmasın diye helis biçimlidir, yumuşak güç transferi yapar; fakat geri viteste 1-2-3 gibi vites alternatifimiz olmadığı için daha güçlü bir güç aktarımı için düz dişli kullanılır çoğu arabada bu yüzden geri gittikçe o vııjjjj sesi çıkar. otomatik manuel şanzımanlardada muhtemelen o ses gelir

Bu sabah tam otomatik şanzımanlı fiat sedici bir araç karşı binanın garajından çıktı hiç vıj sesi gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Gelmiyor manuel araçlarda geliyor.

Bunun sebebi nedir.

Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı araçlarda geliyor mu bu ses?

Geri vites dişlisi düz yapıdadır . Yani normal bir dişli düşünün. Ileri vites dişlileri , yüksek devirlerde vites geçişi sorunsuz olsun diye şu şekîldir ;
    ///////////////////////////// Aşağı yukarı böyle bir eğim. Buda sese engel olur
    Geri vites dişlisi ;
    ||||||||||||||||||||||||||||||
  • quote:

quote:

Bu sabah tam otomatik şanzımanlı fiat sedici bir araç karşı binanın garajından çıktı hiç vıj sesi gelmedi.

Alıntıları Göster
    Tam otomatik şanzımanlarda planet dişli grubu bulunur. Geri viteste ses gelmeyebilir. Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarda ise geri vites dişlisi gene düz olduğundan ses gelebilir.

• Manuel araçlarda da geliyor
  • quote:

quote:

farkli disliler olabilir yada ses cikartacak kadar devri yukseltmemis olabilir acikcasi otomatik sanzimanlar hakkinda cok bilgi sahibi degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kami Kaze

Manuel araçlarda da geliyor

Manuel araçlarda zaten geliyor.

Otomatik araçlar bizim konumuz.
  • FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt
    Benim otomatik aracımda gelmiyor
  • İleri giden viteslerde disliler duz yapida iken geri vites dislisinde egik duruyor disler. O da sese sebep oluyor.
  • Bende yok o ses dsg foreva
  • düz vites araçlarda genelde araç tam durmadan geri vitese alınıp gaza basıldığı için olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 21 Ekim 2016; 16:27:16 >
  • Ben de hic farketmemisim bu konuyu gorunce dusundum bu ses var mi diye tam otomatik de degil ama gelmiyor ses
    Edc arac
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Evet manuellerde de geliyor. Ses geri vites dislilerinim yapisindan dolayi geliyor. Hizlandikca disli daha hizli dondugu icin ses artiyor. Ben su ana kadar ses gelmeyeni gormedim. Belki de vardir.

Volvo s40'da yok o ses hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Sizin arabanız manueldi galiba. Volvo biraz daha özen göstermiş demek ki arabasını yaparken. Bazı arabalarda da maliyeti azaltmak için geri vites senkromeçi bile koymuyorlarmış. Ondan zor geçiyormuş bazı arabalar geriye.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Sizin arabanız manueldi galiba. Volvo biraz daha özen göstermiş demek ki arabasını yaparken. Bazı arabalarda da maliyeti azaltmak için geri vites senkromeçi bile koymuyorlarmış. Ondan zor geçiyormuş bazı arabalar geriye.

Aynen manuel hocam. Vites geçişleri de rahat, masraftan pek kaçılmamış bu arabada. Gerçi ben şanzıman yağı değiştirsem lokum olur onu fark ettim. Arada bir özellikle 4. vitese giderken isteksiz kalıyor. Muhtemelen yağ seviyesi azalmış.
    Bir ara alıp değiştiricem. Fren ve direksiyon hidroliği değişince araba cidden rahatlamıştı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.