Şimdi Ara

5 vitesli arabaların geri vites sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dikkatimi çekti bu zamana kadar birbirinden farklı çok araba kullandım 5 ileri manuel arabalar geri vitese geçince neden cartlıyor?

6 ileri manuel arabalarda bu problemi yaşamadım ama 5 viteslilerde ilk geri vitese takışımda mutlaka garç diye ses geliyor 2. ve 3. denememde sessiz geçiyor.

Bana mı denk gelen birşey yoksa hepsi mi böyle merak ettim. 

• Senkromeç olmadığı ve yanlış geçirdiğiniz için. Araba az da olsa hareket ederken geçirince bu ses kesinlikle çıkar. Bunun dışında duymak istemiyorsanız aracı durdurun, vitesi boşa alın , debriyajı bırakın ve tekrar basın sonra geri vitese takın . Çoğu araçta işe yarar. İnat ederse o debriyajı bir kaç kez basıp bırakıyordum ben. Uzun süre otomatik kullana kullana manueli unutacağız. 

• zorladığın için. vitesin yerine girmediğini hissettiğin an boşa bırakıp debriyajı salıp tekrar basarsan haldır huldur geçirip dişliyi yemezsin

• Mandallı olanlar veya içeri doğru bastırıp vites yoluna geçirdiğin viteslerde daha az sorun oluyor (Astra H, Leon MK3). Yoksa direkt olarak geriye taktığın zaman dişli sesi olabiliyor..(Punto Evo)

• geri vites dişlisinde senkromeç yok o yüzden cartlıyor. boşa alıp öyle r'ye tak.

• Ford courier aracımda da benzer şeyi yaşıyorum daha 40000 kmde, neden olduğunu hep merak etmişimdir.

• Senkromeç olmadığı ve yanlış geçirdiğiniz için. Araba az da olsa hareket ederken geçirince bu ses kesinlikle çıkar. Bunun dışında duymak istemiyorsanız aracı durdurun, vitesi boşa alın , debriyajı bırakın ve tekrar basın sonra geri vitese takın . Çoğu araçta işe yarar. İnat ederse o debriyajı bir kaç kez basıp bırakıyordum ben. Uzun süre otomatik kullana kullana manueli unutacağız. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çoğunda yaşadım bu sorunu.

Vitesi 1-2 yapıp sonra R ye aldığımda ses yoktu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Golf 7 debriyaj sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hem senkromeç olmaması hemde geri vites dişlisinin düz dişli olmasından kaynaklı.

ileri vites dişlileri kolay geçmesi için konik dişli (çavuş dişli) olarak tasarlanır ancak geri vites dişlisi düz yapıdadır.

• Ben de şöyle bir yol izliyorum; vitesi geriye takarken 5e götürür gibi yapıp öyle geriye takıyorum. Bu şekilde yapınca ses çıkmıyor ama direk geçirmeye çalışırsam ses yapıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öyle bir şey yok.

• Geri vites dişlisi normalinden birkaç mikron büyük yapılıyor özellikle, ki ses çıksın sen geri vitese attığını anla diye...Hani yolda viraja, trafik ışığına, kasise falan yaklaşırken yolda enine çizgiler olur ya, üstüne basınca küt küt küt diye ses yapar, onun gibi...

• D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt

Helikal değil düz dişliden yapılıyor. Bütün olay maliyetten ibaret. BMW gibi araçlarda geri vites dişlisi de helikaldir.

• Devir yüksek ise geçmez. Rölanti devrine düşmesi gerekir. Aracın yine hareket etmemesi gerekir.

• Önce 1 2 yapıp sonra geri vitese takınca daha rahat geçiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.