Şimdi Ara

Chevrolet Aveo 1.3D Ltz (95Hp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnternette kullandığım araç ile ilgili çok bilgi olmadığını farkettim ve belki alacak olanlara tavsiye anlamında böyle bir konu açmak istedim.

2012 model Chevrolet Aveo 1.3D Ltz (95Hp) aracımı ilk sahibinden 147bin kmde aldım ve şuan aracım 180.000 kmde.

Aracın bana göre + ları;
    -Fiyat/Performans anlamında gerçekten tatmin edici bir araç
    -Donanım olarak LTZ [6 ileri şanzıman,8 airbag,otomatik yanan farlar(biraz tepkisi geç),Çift Torpido,Bluetooth bağlantı,geniş Bagaj hacmi,Bana göre yakışıklı ön bakış,gözlük kabı,geniş iç mekan(boyum 1.95cm,yarım dokununca 3 kere sinyal vermesi,kilit açınca farların yanması,Ltz donanıma özgü olarak kromaj kısımlar]
    -6 ileri olması uzun yolda gerçekten kaydadeğer ölçüde aracı rahatlatıyor.115-120 km hızda 2.150-2200 devirlerde gidebiliyorsunuz.100-105km hızlarda ise 1750-1800 devirlerde gayet ekonomik oluyor.
    -İç mekan katı plastik olmasına rağmen çok şükür trim sesim yok ara ara sol menfez açma/kapama kısmından ses geliyor dokunuyorum ses kesiliyor
    -0-100 ü her ne kadar 12.6sn gözüksede ara hızlanmalarda vites düşürüp veya mevcut devirde 1800 lerdeyseniz 130-140 lara kadar güzel bir ivmelenme sağlıyor.

Aracın bana göre - leri
    -Süspansiyon olarak çok bozuk yol arabası değil
    -Cam yarım açıkken kapıyı birazda sert kapattığınızda hoş olmayan bir ses ile kapanıyor.2012 fiestada öyleydi belki segmentten ötürü bu tür tokluk aramamak lazım
    -arka diz mesafesi çok yeterli değil
    -Ortalama yakıt tüketimi gösteriyor yalnız anlık yakıt tüketimi yok.(bana göre çok önemli değil araç zaten az yakıyor)
    -Hararet göstergesi yok.Lambası var.
    -arkalar kampana.B segmentin günahı ne

Yakıt Tüketimi
    -Uzun yolda 115-120 km hızla 140TL ile 560km yol gittim.
    -Şehir içi 560-570km gidiyorum.(ÇEYREK DEPOYA DÜŞTÜĞÜ ANDA YAKIT ALIRIM YAZDIĞIM ÇEYREK DEPOYA GÖRE.FULL DEPOYLA NE KADAR GİDER HİÇ ÖLÇMEDİM TAHMİNEN ŞEHİR İÇİ USLU KULLANIMDA 650-700 ARASINI GÖRECEKTİR DİYE TAHMİN EDİYORUM)

Bildiğim Kronik Sorunları
    -Opel altyapısı olduğundan yağ soğutucusuna dikkat edilmeli

Umarım almayı düşünenlere yardımım olmuştur.Farklı yada ekstra bilgi eklemek isteyen arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Chevrolet Aveo 1.3D LTZ (95Hp) Hakkında Bilgiler

Chevrolet Aveo 1.3D LTZ (95Hp), kompakt bir sedan olarak öne çıkıyor. 1.3 litre hacimli dizel motoru ile yüksek yakıt verimliliği vaat ediyor.

Teknik Özellikler

• Motor Hacmi: 1.3 litre
    • Güç: 95 beygir gücü
    • Tork: 210 Nm
    • Şanzıman: 5 vitesli manuel veya 4 vitesli otomatik
    • Yakıt Tüketimi (ortalama): 4,1 litre/100 km

Özellikler

Chevrolet Aveo 1.3D LTZ, LTZ donanım seviyesiyle birlikte geliyor. Bu donanım seviyesi, aşağıdaki özellikleri içeriyor:

• Klima
    • Elektrikli camlar
    • Merkezi kilit
    • Alaşım jantlar
    • Multimedya sistemi

Kronik Sorunlar

Her araç modelinde olduğu gibi, Chevrolet Aveo'da da bazı kronik sorunlar bildirilmiştir. Bunlar şunları içerir:

• 1.4 litre dizel motorlarda yakıt pompası arızası
    • Direksiyon sisteminde gürültü
    • Süspansiyon sisteminde sertlik

Bununla birlikte, 1.3 litre dizel motorlu Aveo modellerinde bu sorunların daha nadir görüldüğü unutulmamalıdır.

Yorumlar

Chevrolet Aveo 1.3D LTZ'nin kullanıcı yorumları genellikle olumludur. Kullanıcılar yakıt verimliliği, geniş iç mekan ve uygun fiyatını övmektedir. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar direksiyon sistemindeki gürültüden ve süspansiyon sistemindeki sertlikten şikayet etmektedir.

Sonuç olarak, Chevrolet Aveo 1.3D LTZ (95Hp), yakıt verimliliği ve geniş iç mekanı ile öne çıkan uygun fiyatlı bir kompakt sedan seçeneğidir. Ancak, potansiyel alıcıların kronik sorunlar hakkında bilgi sahibi olması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yakıt tüketimini lira değil lt/100km yazarsanız, ileriye dönük daha faydalı olur.
  • Çok teşekkürler bilgilendirme için

Sonbahara doğru biz de eşim için aveo bakacağız, çok faydalı oldu 🙏🏼

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel araç ama 1 sene içinde diğer araçlara oranla fiyatı çok arttı. Keşfedildi herhalde

• momenty kullanıcısına yanıt
    Dediğinize katılıyorum.Cruze gibi Aveonun da fiyatları arttı.Yinede iyi bir Fiyat/performans aracı olduğunu düşünüyorum.
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz.
    Ben kendimi zorlayacam az yaksın diye derseniz 6.vites 90km hızla (düz yolda) 4-4.5 litreleri görebiliyorsunuz
    Şehir içi nispeten agresif kullanıldığında 6 sakin kullanımda 5.4-5.5 litreleri görebiliyorsunuz
    Uzun yola çıkmadan 5.5 litre gösterirken Samsuna yaptığım git-gel sonucunda 120km hızla gitmeme rağmen ortalamam 5.2 ye düştü zamanla şehir içinde kullandığımdan tekrar 5.5 lere çıkacaktır.
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim faydalı olabildiysem ne mutlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arabanın piyasası nedir. Malum fiyatlar çok şişirilmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sene önce kur dalgalanmadan (7.20 ye gelmeden) 80000kmde hatasız ltz için 37 liraya pazarlık yapıyordum.

Şimdi imkan ve ihtimal yok o rakamlara, temizine 50 yazıyorlar.

Cruze da öyle, 1.4t 140 lık araçlar için 60 civarı yazıyorlar, o fiyata astra var aynı motor.

Bir anda patladı gitti bu araba, ltz donanımlar deli dolu tabi şimdi Allahı var

Ben kendi aracımı sattım minnak bir aveo ltz alıp chip tuning ile 110 a çektirip binmeyi düşünüyordum, vazgeçtim tabi.

Ha 35 e ltz 100 km altı trigeri değişmiş bir tane bulursam anında yabıştırırırm. Her gün kontrol ediyorum ilanları (/

• dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Şuan ki ekonomik durumlara göre 35 e 100bin km altı mekanik anlamda temiz bir aracın kaporta aksamıyla ilgili ya hasarı ya da sıkıntıları olacaktır.

1.4 benzin/lpg leri bilemiyorum yalnız 35'e çok zor hocam inşallah gönlüne göre bir araç bulursun.
  • muratdm M kullanıcısına yanıt
    İlanlarda;
    50-100 bin km arası 48-52 bin (daha yüksek yazanlar var 60 bile yazan var bunlar uçuk rakamlar)
    100-150 bin km arası 44-48
    150+ 38-44 bin km arası.

Bana göre bu aracın şuan ki piyasada fiyatı kmsi düşük ve bakımlıysa 45-47 ksi biraz yüksek ve temizse 42-44 bin tl olması lazım.

Şunu söylemek gerekirse bir otomobil için 250-300 bin km'ler, çok km'ler değil.Bu algıyı bize yerleştirdiler ne yazık ki ilk baktığımız km oluyor.

Bakımları zamanında yapıldı mı ? Bakımında kullanılan malzemeler.Kayıtlı evrak var mı ? herkes yazıyor satarken bakımlı diye...

Evrak sormak lazım.Benim aracın evde Opel yetkili servisinde yapılan işlemleri,özel serviste yapılan işlemleri arabayı aldığımdan bu yana yakıtın OPET ten alındığına dair benzinlik fişleri alınan BOSCH sileceğin fatuası,taktırğım kozmetik parçaların faturası duruyor.Satarken de alacak kişiye dosya halinde vericem.

Herkesinde aynı şekilde duyarlı olmasını gerçekten bekliyorum.

• Bu aracı Facebook gruplarındaki gereksiz kullanıcıları kendi aralarında örgütlenwrek şişiriyor araç iyi ama zaten piyasası yok ee uçuk rakam yazın da senelerce bekleyenler var ve de sürekli fiyt yükseltiyorlar

• gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz örgütlenme ile ilgili bir bilgim yada rastlamışlığım yok yalnız piyasa gerçekten şuan yüksek yalnız şunuda söylemekte fayda var diye düşünüyorum aynı model OPEL ASTRA 1.6 atmosferik motor SEDAN J kasalar 65 75 arası seyrederken kaporta hariç %80 85 aynı parça uyumluluğuna sahip CRUZE 1.6 atmosferik 50-55 arası.Daha doğrusu LS ler 47-52 Sport PLuslar 50-55 arası ( 60 yazanlar var abartmış) ...Cruzelar +5 6binlira fazlasına satılırken CİVİC,COROLLA,FOCUS sırf tutuluyor diyede +10-12 bin lira fazlasına satılıyor.Beğenmediğim araçlar değil bu saydıklarım yalnız bazı gerçekler var CİVİC-ACCORD la COROLLA-AVENSİS le FOCUS-MONDEO ile aynı paralara hatta üstüne satılıyor.Ülkemiz boş araba dolusundan 2.elde pahalıya gidiyor.Cruze da Aveo da 5yıldız ve Standart 8 airbag güvenlik seviyesiyle donanımlarıyla bulunduğu noktayı haketmiyor.Cruzeda Aveo da şuan bir Honda yada Toyota amblemli olsa hasar kayıtlıları ancak şuanki piyasa fiyatında olur.Bu aslında güzel birşey Chevrolet avrupadan çekilmiş olabilir yalnız parçalar halen üretilmekle beraber yeni güncel kasaları hala üretilmekte ve güncellenmekte.Bizde insanların oooo çekildi cart curt algısı sağolsun yüksek model donanımlı ve güvenlikli araçlara daha ucuz meblağlar ödeyerek binebiliyoruz.

NOT:
    Cruze-Opel Astra J kasa ile
    Aveo 1.3 dizel-Opel 1.3cdti ve Fiat 1.3Mjet ile uyumlu mekanik parçalara sahiptir.

• Bayram vesilesi ile (Aveo 1.3 dizel 95 HP 6 ileri 181.xxx kmdeki) aracım Ankara-Samsun arası 4.1 litre yaktı.Hız olarak ortalama 100-105km arası gittim.Bu araç ile ilgilenenler için bilgi niteliğinde burada dursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanaz

Bayram vesilesi ile (Aveo 1.3 dizel 95 HP 6 ileri 181.xxx kmdeki) aracım Ankara-Samsun arası 4.1 litre yaktı.Hız olarak ortalama 100-105km arası gittim.Bu araç ile ilgilenenler için bilgi niteliğinde burada dursun
    Bagajı i10 dan geniş midir? Ayrıca şanzıman tork konvertörlü müdür?

• Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Benim aracım SEDAN.Bagajı 500litre ve cidden baya yük alıyor.

Aveonun Hatchback 290, i 10 ise 252 litre bagaj hacmine sahip verilere göre.Yeni kasa Aveonun rakibi zaten i20 olabilir i10 ile tam muadil olacağını düşünmüyorum

Aracım manuel olduğundan çok bilgi sahibi olmasam da şunu söyleyebilirim yeni nesil otomatikler gibi çift kavramalı vs. değil.Eski nesil Honda,Toyota lar gibi düz otomatik vites.o sebeple bakımları zamanında yapıldığında sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
  • Eskiden f/p aracıydı da şimdi ltz nin temizine 120bin km civarındakilere 45-50 istiyorlar. O arabaya o parayı verenin aklını seveyim. 55 e aynı motorlu astra alınıyor.

• 2011-2013 arası diğer markalar ile kıyaslandığında en iyi ve en dolu B sınıfı araç. 8 hava yastığı, abs, asr, ebd, hillholder, cruise control, bluetooth, aux vs. Sadece süspansiyon sıkıntısına katılıyorum. Ama 160la viraja girdiğinizde o süspansiyona dua edersiniz. Çizgisini bozmaz. Onun dışında arka diz mesafesi gayet yeterli, b sınıfı araçtan bahsediyoruz. Tabii ki arkaya 3 kişi sıkışır. 2 kişi gayet seyahat ediyor.

Dipnot: Bu aracı kullanmayan bilmez :)

Şöyle de bir video bırakalım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bc_ -- 15 Ağustos 2019; 12:45:30 >

• ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Fikrinize saygı duyuyorum yalnız o dediğiniz Astra J kasa ise 1.3 dizel'in 0-100ü 14 saniye.Eşşek yani bildiğiniz.Cruze u yerden yere vuruyorlar yavaş diye 12.6 saniye 0-100 . ha yarış mı yapacam diye bilirisniz o zamanda LTZ nin zengin donanımı devreye girer.Gayet dolu bir araçtır tercih meselesi tabi.

Uzun yol yaptım Ankara Samsun arası 4.1 litre yaktı ortalama 100-105 km lerde yokuşlu yerler hariç CC kullanarak.Düz bir rampadada 196 gördüm araç ile hafif eğim vardı yalnız önüme araç çıkması sonucu 200 e zorlayamadım.
  • bc_ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten aracı kullanmayan bilmez yorumunuza katılyıorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.