Şimdi Ara

Kalorifer 2. kademede uğultu, vızıltı yapıyor. Göğsü söktürmeme gerek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
12.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımda kaloriferi veyahut klimayı açtığımda ve kademeyi 2 ye getirdiğimde saçma sapan bir uğultu geliyor, sıcaklığı arttırıp düşürünce ses değişiyor, sıcak tarafta uğultu, soğukta vızıltı şeklinde çıkıyor. 1-3-4 . kademeler normal çalışıyor. Sorun neden olaiblir? göğsü söktürüp mü bakacaklar yoksa motordan görülüyor mu?
    daha önce başına glenler veyahut konuyu bilenlerin yardımcı olmasını umuyorum. Araç 2006 Corolla hb

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalorifer 2. Kademede Uğultu, Vızıltı Yapıyorsa Yapılması Gerekenler

Kaloriferinizin 2. kademede uğultu veya vızıltı yapması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Göğsü sökmeye gerek olup olmadığı, sorunun kaynağına bağlıdır.

Yaygın Nedenler ve Çözümler:

• Kalorifer Fanından Ses Gelmesi: Fan, kaloriferin ısıyı dağıtmasına yardımcı olur. Fanın kanatlarında kir veya toz birikmiş olabilir. Fanı temizlemek veya değiştirmek sorunu çözebilir.
    • Araç Kalorifer Motoru Ses Yapıyor: Kalorifer motorunun yatakları aşınmış olabilir. Bu, gürültüye ve ısıtma performansında düşüşe neden olabilir. Motorun değiştirilmesi gerekebilir.
    • Kalorifer Motoru Ses Yapıyor: Kalorifer motoru, ısıtıcıyı çalıştırmaktan sorumludur. Motor yataklarının aşınması veya yağsız kalması gürültüye neden olabilir. Motoru yağlamak veya değiştirmek gerekebilir.

Göğsü Sökmenin Gerekli Olduğu Durumlar:

Bazı durumlarda, kaloriferin göğsünü sökmek gerekebilir:

• Motor veya fanın erişilmesi için göğsün çıkarılması gerekiyorsa.
    • Kalorifer gövdesinde tıkanıklık veya hasar varsa.

Göğsü sökmek teknik bir işlemdir. Kendine güvenmiyorsan, sorunu gidermek için kalifiye bir teknisyene başvurmanı öneririz.

Öneriler:

• Kaloriferinin düzenli bakımını yap.
    • Kaloriferi aşırı yükleme.
    • Sorun devam ederse, kalifiye bir teknisyene danış.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaprak girmiş olabilir.

Torpido gözü sökülebiliyorsa oradan, bir de tekmelik denilen alt paneller çıkınca erişilebilien yerlere, kanallara bir baktırılabilir. Ama o ses için bütün paneli söktürmem. 2 kademedeki sorun çözülür, bambaşka tıkırtılar başlayabilir.

Motor kısmından fan motoru çıkarılablir (modeline göre). Oradan süpürgeyle içersi vakumlanabilir.
  • Fan ses yapmaya başlamış sanırım. Biz zamanında ses yapmaya başladığında çıkarıp temizleyip yaglamistik düzelmişti. Denemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Fan ses yapmaya başlamış sanırım. Biz zamanında ses yapmaya başladığında çıkarıp temizleyip yaglamistik düzelmişti. Denemenizi tavsiye ederim.

üstadım, fanı motor kısımından mı söktünüz? yoksa göğüsten mi? söken elektrikçi miydi uzman bir servis miydi? yetkili servis miydi? ücretini hatırlıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Fan ses yapmaya başlamış sanırım. Biz zamanında ses yapmaya başladığında çıkarıp temizleyip yaglamistik düzelmişti. Denemenizi tavsiye ederim.

üstadım, fanı motor kısımından mı söktünüz? yoksa göğüsten mi? söken elektrikçi miydi uzman bir servis miydi? yetkili servis miydi? ücretini hatırlıyor musunuz?

Radyatör fani değil içeri hava üfleyen klima fanı oluyor galiba adını bilmiyorum onu sökmüştük. Genelde torpidonun arkasinda oluyor en azından bizimki oradaydı. Ayaklari uzattigimiz yerin en ucunda bir kaç parça sokerek çıkarmıştık. Usta değil kendimiz yaptık kolay bir işlemdi. Tabi modele göre değişir kolaylık durumu. Maliyeti olmadan kendimiz söküp temizleyip direksiyon veya fren hidrolik yağı ile yaglamistik tam olarak hatırlamıyorum. İnternetten aracınızın faninin nerede olduğunu öğrenin. Elinizden geliyorsa girişin olaya.

• fan yalpa yaparsa da yapar. Bilyası tek değşmediği için fan komple değişir. marka modele göre göğüs sökülmelidir. Bence girilmemesi gereken bir işlemdir.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Ben gireceğim sanırım çünkü bugün 3. Kademe de ses çıkartmaya basladi. En kötü ihtimal ile kalorifer motoru alırız. Tahminen 300-500 TL tutar. En azından kafam rahat olur. Bu sesle yolda gidemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

fan yalpa yaparsa da yapar. Bilyası tek değşmediği için fan komple değişir. marka modele göre göğüs sökülmelidir. Bence girilmemesi gereken bir işlemdir.
    Neden göğüs sökmenin sakıncası var mıdır?

• Fan motoru

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Neden göğüs sökmenin sakıncası var mıdır?

Alıntıları Göster
    söküp takan usta vida arttırmaz ve trim sesi nedir biliyor ise sökülüp takılabilir. Çıkak düz tornavida ile sağı solu kanırtarak işe başlıyor ise geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.