Şimdi Ara

Normal polis aracındaki memurlar ceza yazabilirler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela kirmizi isikta gectigimi bir polis araci gorse durdurup ceza kesme yetkisi var mi? Ya da hiz sinirini astigimda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 10 Mart 2017; 23:28:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayir seni tutup trafigi cagiriyorlar.Motosiklet kullandigim zaman basima geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike Tyson -- 10 Mart 2017; 23:34:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

Hayir seni tutup trafigi cagiriyorlar.Motosiklet kullandigim zaman basima geldi.

Peki nasil kanitliyorlar? Mesela hiz siniri astigimda beni durdurup trafigi cagirsalar suclamari kabul etmem sonucta ellerinde kanit yok

• quote:

Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

quote:

Hayir seni tutup trafigi cagiriyorlar.Motosiklet kullandigim zaman basima geldi.

Peki nasil kanitliyorlar? Mesela hiz siniri astigimda beni durdurup trafigi cagirsalar suclamari kabul etmem sonucta ellerinde kanit yok

Bilmiyorum ben katlanir plakaliktan ceza yemistim .

• Hayır, orada o an görevli olması lazım. Görevli değilse ceza yazamaz.
    Trafik polisi memuru diyelim, yolda evine gidiyor ceza yazma yetkisi yok.
  • artık var,yazarabilirler
  • quote:

quote:

Trafik polisine de aynı şeyi yapabilirsin o mantıkla. Yapmadım dersin inatlaşırsın. Onlarda yetki var yazarlar. Kusura bakma ama yaptığın halde yapmadım diyebileceksen sana ne denir ki..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

quote:

Trafik polisine de aynı şeyi yapabilirsin o mantıkla. Yapmadım dersin inatlaşırsın. Onlarda yetki var yazarlar. Kusura bakma ama yaptığın halde yapmadım diyebileceksen sana ne denir ki..

reyis ne kızıyon merak ettim sorayım dedim böyle bir şey yapmam zaten her dhli gibi ben de kurallara uyarım

• damneed D kullanıcısına yanıt
    Arkandan gönderir faturayı merak etme. Ha itiraz edersin orası ayrı

• Plakasız sivil araç bile ceza yazıyor.
    Evvelki sene E-5 de köprüye yaklaşıyorum Ali Sami Yeni biraz geçtim ileride yol tıkanmış vaziyette arkamdaki araç ısrarla selektör yapıyor 30-35 metre daha gittik ve yol bitti trafikte bekliyoruz, arkamdan çıktı yanıma geldi plakasız sivil araç içinde 4 tane resmi kıyafette polis ulan it yol istiyoruz neden vermiyorsun dedi bende yol zaten tıkalı buyur gidebiliyorsan istediğin yerden git dedim sireni açtı sağdan soldan yardırarak kendine yol açtı ertesi hafta eve ceza makbuzu geldi 3 tane kutucuğu işaretleyip 80 liradan 240 liralık ceza yazmışlar.
    İyiki ceza makbuzunda 3 kutucuk var ya 5-6 olsaymış hepsini işaretleyeceklermiş her halde...
  • A4 kağıda yazıp göndermiyorlar, ceza koçanı olması lazım, ceza koçanları da trafik memurlarına tutanak ile zimmetleniyor,ceza koçanında cezayı yazan trafik şube memurunun sicil numarası adı soyadı imzası var.

Narkotik şubede çalışan memura neden koçan versinler, ha tanıdığı arkadaşı vardır rica eder ceza yazdırır orası ayrı.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Cezayı yazan sivil araç değil, ceza koçanlarının seri numaraları var, bir trafik memuruna o koçanı verdiklerinde tutanakla kayıt altına alıyorlar 0001-0100 seri numaraları X memura teslim edildi diye.

Senin sorun yaşadığın polisler arkadaşlarından rica edip yazdırıp göndermişlerdir. Dediğin gibi her polis ceza yazıp gönderse o zaman her kavga eden tartışan polis ceza yazıp gönderir bunun önüne nasıl geçeceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Plakasız sivil araç bile ceza yazıyor.
    Evvelki sene E-5 de köprüye yaklaşıyorum Ali Sami Yeni biraz geçtim ileride yol tıkanmış vaziyette arkamdaki araç ısrarla selektör yapıyor 30-35 metre daha gittik ve yol bitti trafikte bekliyoruz, arkamdan çıktı yanıma geldi plakasız sivil araç içinde 4 tane resmi kıyafette polis ulan it yol istiyoruz neden vermiyorsun dedi bende yol zaten tıkalı buyur gidebiliyorsan istediğin yerden git dedim sireni açtı sağdan soldan yardırarak kendine yol açtı ertesi hafta eve ceza makbuzu geldi 3 tane kutucuğu işaretleyip 80 liradan 240 liralık ceza yazmışlar.
    İyiki ceza makbuzunda 3 kutucuk var ya 5-6 olsaymış hepsini işaretleyeceklermiş her halde...

Rezil bir ceza olmuş. Polis olduğunu bilmediğin araca ne diye ambulans muamelesi yapacaksın ki ? hadi siren olur, çakar olur ( gerçek olanından ) o zaman yol verilmeye çalışılır trafik de olsa.

• arkadaşlar sivil,karakol veya hangi şubede olursa olsun,polis ceza yazabilir fakat bunu ceza makbuzu ile yapmaz. Bir tutanak tutar ve ihlalleri yazar sonrasında trafik şube müdürlüğüne yazdığını tutanağı teslim eder. Trafik şube müdürlüğü tutanağın doğruluk payını sorgulamaz ve bahse konu tutanağı ceza makbuzuna geçirir ve evinize yollar. O an görevli olması veya olmaması bir şeyi değiştirmez.Polis vazife ve salahiyet kanununa göre polis 24 saat görev ifa eder.
  • Bindigim minibusteki sofore durdurup ceza yazmisti,kirmizi isikta gectigi icin.

• damneed D kullanıcısına yanıt
    Bende başka birimdeki memuru kastetmedim hocam. Trafik polisi için konuşuyorum. Yapar mı yapar yazar mı yazar. Bildiğimden söylüyorum. Plaka yanlışlığı vs. olabilir itiraz edilip iptali yüksektir. Ancak o ceza illa ki kapınıza gelir.

• Hocam durum şöyle. Polisler 24 saat görevdedir ve bir olay gördüğünde müdahale yetkisi her zaman vardır. Bu her zaman ceza yazabilirin cevabı. Yani eve girerken dahi sizi görse yazabilir.

2. si eğer o araca veya polise tutanak zinmetlendi ise her zaman ceza yazıp trafik şubeye teslim edip cezanı evine yoplayabilir. Kanıtlama veya sana bildirme fotoğraf çekme zorunluluğu yok ( çekiciler hariç)

Kimlerde bulunur bu tutanak. asayiş büronun resmi ekiplerinin coğunda ve trafik büro ekiplerinde bulunur. Yani devriye görevini yapan resmi üniformalı ve resmi araçlı bir asayiş memuru sana ceza yazar. Coğunda tutanak bulunuyor.Zaten arada onlarda çevirme yapıyor

• Fahri trafik gönüllüleri suç tespit ettiklerinde polise bildirir ve ceza yazılır. Whatup tan polis telefonuna fotoğrak veya video yolladığınız da ceza yazarlar. Almanya da yaşlı vatandaşlar polise telefon edip "filan saatte elinde telefon konuşuyordu" dediklerinde tel. saati kontrol edilip ceza yazılır. Bu ihbarların %10 doğru olmasa bile %90 yakalandığı için sonuçta toplum yararına. Zanlı kendisinin haklı olduğunu ispat etmedikçe polis, fahri trafik gönüllüsü vatandaş doğru söylüyor kabul edilir Almanyada. Ayrıca adaleti yanlış yönlendirmek, mahkemeyi gereksiz meşkul etmek suçları da eklenir. Eğer Müslüman göçmenseniz itiraz edeceğinizi de bildiklerinden sizi tuzağa düşürüp bunu yapmaktan özel bir zevk alır polis.
  • İnsanımızın polise karşı olan onları ezik görme çabası da beni çıldırtıyor. Düzeni bozan bir hareket yapıyorsan yazar, yazamazsa da kurallar dahilinde yazdırır. Kanıtı var mı derken şahitliği yetmiyor mu ? Issız bir yerde adam öldürdüğünü gören polis senin hakkında işlem yapsa hani kamera kaydı mı diyeceğiz ? ''Polis onu yapamaz polis bunu yapamaz polis kim yaaa'' kafasında yaşayacağınıza polislik olmamaya yönelik yaşayın.
  • Polis 24 saat görevlidir, her polis ceza yazar, ekip araçlarında ceza tutanak koçanları vardır, hız limitini aştığını bilemez ama çevreye rahatsızlık verecek ve trafiği tehlikeye sokacak şekilde araç kullanmak suçundan yazar..ben şahsen ftm yim ve kırmızı ışık vb suçlardan günlük 5-10 araca yazarım..kimsede kusura bakmasın ben bekliyorsam herkes bekleyecek beklemezsen yersin..geçen resmi ekiple konuştum işimizle uğraşmaktan hangisine yetişeceğiz diyor ha çok kaşınıyorsa yazarız diyor adamlar resmi araca makas atıyor diyor mesela onlara yazıyoruz diyor..Bu ülkede kırmızı ışık ihlalinden ölümlü yaralamalı kaza oranı ne kadar biliyor musunuz? Yeşil bana yanarken kontrollü geçiyorum çünkü kesin ihlal oluyor..ama trafik ihlali yaptığımız araçların arkasında Allah, Muhammed stickerları ve Osmanlı tuğrası olur bu ayrı bir tezat..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.