|
Bildirim
|
2017 model G30 kasa 520i için vade farkıyla komedi rakamlar çıkaran oluşum.
133.500,00 TL peşinat 36 ay vadeyle ayda 12.979,17 TL toplam geri ödeme tutarı = 600.750,12 TL Dosya masrafı + Noter ücretiyle birlikte toplam ödenecek tutar = 602.912,12 TL Arabanın sahibinden üzerinde olan ilanında yazılan rakam = 445.000TL Piyasa reel değer = 420.000TL Fark = 420.000 - 609.912,12 = 182.912,12 TL Yıllık oranda vade farkı maliyeti = 60.970,70 TL 133.500TL peşinat 286.500TL 36 ay vadeli banka kredisiyle aylık ödeme = 8.876,05TL Faizler dahil bankaya ödenecek toplam tutar = 320.855,55 TL 36 ay toplam faiz yükü = 34.355,55TL Yıllık faiz yükü = 11.451,85 TL Senetli satış faiz yükü yıllık 60.970,70 TL Kredili satış faiz yükü yıllık 11.451,85 TL Fark = 49.518,85 TL Bu parayı bir yılda sokağa atmak istiyorsanız bu işlere girin. Bana bu kadar kredi çıkmaz veya bana kredi çıkmıyor derseniz bana kalırsa araba alma işlerine hiç girmeyin. Rakamlar değişebilir fakat oranlar değişmez aracın lüks oluşuna takılmayın. Bankada araca rehin koyacak bu tarz oluşumlarda rehin koyacak en azından karşınızda kurumsal bir banka olacak rehin kaldırma sürecinde sancılı anlar yaşamazsınız. 36 ay sonra bu tarz firmaların faaliyette olacağının garantisini kim verebilir ? Borçlar X kişilere devir edilirse ne olacak ? Senetlerin bankada oluşu bir şeyi değiştirmez istenildiğinde geri alınabilir. Borcu bitirseniz bile rehin kalkmayabilir. Özetle buraya kadar okuduysanız uzak durun kardeşim uzak durun. |
kredi çekerek alırsanız cebinizde çok çok daha az para çıkar, MANTIKSIZ.
|
Ben bankalarla iş yapmıyorum diyerek genellemek komik olmuş.
Yıl olmuş 2020 artık herşey dijital. Bugün bir yerde maaşlı çalışsanız paranız hesabınıza yatırılır. İş yeri sahibiyseniz belirli bir tutarda fatura kesmek istediğinizde örneğin 8000₺ devlet bunun bir kısmının banka transferi yoluyla yapılmasını zorunlu koşuyor. Yurtdışına çikmak isteseniz vize için en azından son 6 aylık banka hesap hareketlerinize bakılıyor. Araba kiralamak isteseniz (kurumsal) kredi kartı zorunlu. Daha neleri vardırda şuan aklıma gelenleri yazdım. Ben bankalarla çalışmıyorum diyen adamla zaten bankanın çalışmadığı yani kırmızı yiyip kredi puanı çok düşük olan insanlardır. Kimse kimseyi kandırmasın. Galerici olmadıktan sonra yani işin ticaretinde değilseniz bu tarz senet vade olaylarına girmek insanı dibe çeker. Siz üstü kapalı reklam yapacağım diye insanların birikimlerine emeklerine göz dikmekten vazgeçin. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 28 Şubat 2020; 16:22:52 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
Ya arkadaş siz FAİZE haram demeyebilirsiniz ama ben ve benim gibiler banka faizine haram dediğimiz için vadeli alış verişte çare buluruz. Kaldı ki vadeli satışlar helaldir ç0nkü malı vadeli alıp parayı mal sahibine ödersiniz. Diğer türlü banka size taksitli geri ödemeli para verir ve buna faiz denir. Sizle faizi tartışacak değilim, müslüman adam gider dinini öğrenir, süslüman adam ise gider günahlarına dünyevi mazeretler üretir. Buradan millete cak cak öteceğünize çare üretin, Karzı hasen nedir öğrenin ve müslüman bir kardeşinize yardım edin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Profil resmindeki gibi gollum olursun sonra .d |