Apartmanımızın biri önde biri yanda olmak üzere iki park yeri var. Binanın alt katında da ŞOK market var ve öndeki park yeri de ŞOK market önüne geliyor. Ama bu ŞOK market önündeki park yeri tam bir muamma. Aracı oraya koyarsan başına gelmeyen kalmıyor. Marketin kamyonu geliyor, pat küt ellerindeki paletleri , malları vs arabalara çarpıyorlar. Müşteri geliyor, elindeki market arabasını pat küt arabalara vuruyor. Geçen bir tane zenci kadın denk geldi. (AQ mahallesi komple zenci zaten anasını satayım ) Ben arabanın içindeyim, PAAT diye birşey vurdu arabaya, lan ne oluyor falan bir çıktım, bir zenci kadın, elindeki market arabasını iteklediği gibi benim arabaya göndermiş. Abla ne yapıyon, öyle bırakılır mı araba falan? dedim ama nafile. Kadın dötünü döndü gitti, zerre umursamadı bile. Bir başkası da gelmiş, ( ben gene içindeyim arabanın) iki arabanın arasından bebek arabasını geçirmeye çalışıyor. Ama arası çok dar, bebek arabası geçmiyor. Bu napıyor, vuruyor Allah vuruyor benim arabaya, küt küt! Sanki bebek arabasıyla benim arabayı az kenara itecek de oradan geçecek. Abla ne yapıyon falan , o da sittir oldu gitti umursamadan. Olan gene benim arabaya oldu. Gene ben parkediyorum oraya arabayı geri geri, tam ben parkederken, dangalağın biri park edeceğim yere dikine arabasını yanaştırıp içinden çıkmış, Tabi ben aynadan baktım ama boş görmüştüm orayı bodoslama giriyorum geri geri.Birden tık dedi arabasına dokandı. Vay sen benim arabanın sinyalini çatlattın vs, bir sürü baş ağrısı. Ne kadar sinyal lambası, internette baktık 50 tl, ama benimki orjinal al sana 100 tl Velhasıl komple sıkıntı bu park yeri. Şimdi gel gelelim öteki park yerine: Diğer park yeri de yanda ve zulada kalıyor. Orası sadece 4 araç alıyor, ama bu dört araç sere serpe güvenli bir şekilde duruyor, Hiç bir tehlike riski yok . Amma velakin dört tane altı bezli bunak var apartmanda, 7 /24 arabaları orda. Tam kadro duruyor Bir tanesinin ayrıyetten servis aracı da var, ola ki aracını çıkaracak falan, hemen park yerinin önüne servis aracını çekiyor ki kimse girmesin Ötekinin iki tane aracı var, birini çıkardı mı, aşağıdan koşup yerine ikinciyi koyuyor emaneten. Sonuç olarak ben bu düzeni bozmak istiyorum. Hukuki olarak haklarım nedir? Ne yapabilirim? |
Apartmanda Park Yeri Sıkıntısı İçin Hukuki Haklarınız
Apartmanda park yeri sıkıntısı, sakinler arasında yaygın bir anlaşmazlık kaynağıdır. Bu konuyla ilgili yasal haklarınızı ve hukuki yolları bilmeniz, sorununuzu çözmenize yardımcı olabilir.
Apartman Otopark Mahkeme Kararları
Yargıtay, apartman otoparklarıyla ilgili birçok karar vermiştir. Bu kararlar, otoparkların kullanımına ilişkin genel ilkeleri belirlemektedir. Mahkemeler, otoparkların öncelikle daire sahiplerinin kullanımına tahsis edildiğini ve misafirler veya kiracılar için ayrılmış özel bir alan yoksa diğer kişilerin otoparkı kullanamayacağına hükmetmiştir.
Apartman Otopark Anlaşmazlığı
Park yeri anlaşmazlıkları genellikle komşular arasında çözülmeye çalışılır. Ancak taraflar anlaşmaya varamazsa, hukuki yollara başvurmak gerekebilir. Apartman yönetimi, otoparkın kullanımına ilişkin kurallar koyabilir ve bu kurallara uymayanlara ceza verebilir. Kuralların adil ve eşit uygulanması gerekir.
Bina Önü Otopark İzni
Bina önündeki otoparklar, genellikle belediyeler tarafından düzenlenir. Belediyeden bina önüne park izni almak için başvurmanız gerekebilir. İzinsiz park etmek, idari para cezasına veya aracınızın çekilmesine neden olabilir.
Apartmanda Garaj Kullanım Hakkı
Bazı apartmanlarda dairelere ait garajlar bulunur. Bu garajların kullanım hakkı da apartman yönetimi tarafından belirlenir. Garajınızı başkasına kiralamak veya izinsiz kullanmak, apartman kurallarına aykırı olabilir.
Yasal Haklarınızı Kullanmak
Apartmanda park yeri sıkıntısı yaşadığınızda, aşağıdaki yasal yolları kullanabilirsiniz:
- Apartman yönetimine başvurun ve durumu bildirin.
- Belediyeye bina önü otopark izni için başvuruda bulunun.
- Mahkemeye başvurarak otopark kullanımınızın engellenmesini önleyin.
Park yeri sıkıntısıyla ilgili hukuki haklarınızı bilerek, sorununuzu çözmek ve apartmanınızda huzurlu bir ortam sağlamak için adımlar atabilirsiniz.