Şimdi Ara

Mercedes VİANO hakkında. bütçe 50.bin tl.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
19.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önerileri bekliyorum arkadaşlar. araç hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 22 Temmuz 2014; 12:23:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mercedes Viano: 50.000 TL Bütçeli Uygun Fiyatlı Bir Lüks

Mercedes Viano, lüks ve konforu bir arada arayanlar için bütçe dostu bir seçenek sunuyor. 50.000 TL'lik bir bütçeyle, kullanılmış ancak iyi durumda bir Viano bulabilirsin.

Viano'nun En Çok Tutulan Modeli

İkinci el piyasasında en çok tutulan Viano modelleri, 2.2 litrelik turbo dizel motora sahip 2.2 CDI versiyonlarıdır. Güvenilirliği ve düşük yakıt tüketimiyle öne çıkan bu motor, uzun yolculuklar için idealdir.

Mercedes Viano 2.2 CDI Yorumları

Kullanıcı yorumları, Viano 2.2 CDI'nin konforlu sürüşü, ferah iç mekanı ve geniş bagaj alanı ile beğeni topladığını gösteriyor. Ancak, bazı kullanıcılar kronik sorunlar yaşadıklarını bildiriyor.

Viano'nun Kronik Sorunları

En yaygın kronik sorunlar arasında enjektör arızaları, EGR valfı sorunları ve otomatik şanzıman arızaları yer alıyor. Bu sorunlar, yüksek onarım maliyetlerine yol açabileceğinden, satın almadan önce bir araç geçmişi kontrolü yaptırman önerilir.

Viano 2.2 CDI Yakıt Tüketimi

Yakıt tüketimi, Viano 2.2 CDI'nin önemli bir avantajıdır. Karma sürüş koşullarında, yaklaşık 100 kilometrede 7,5-8,5 litre yakıt tüketir. Bu, büyük bir MPV için etkileyici bir rakamdır.

Genel olarak, 50.000 TL'lik bir bütçeyle Mercedes Viano, lüks ve pratik bir araç arayanlar için uygun fiyatlı bir seçenektir. Ancak, kronik sorunları göz önünde bulundurmalı ve satın almadan önce iyice araştırma yapmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 3-4 yıl civarı en dolusu değildi babam kullandı. Aile arabası tanımına uyuyor. En azından bağ bahçe köy kalabalık bir aile dersen tam biçilmiş kaftan. Otomatik vites bizim dönemimizde ki araç 2006-2007 model olması lazım sorun çıkartmadı. Aldığımız kişi tanıdıkdı bizden önce hor kullanılmadı. Yakıt konusuna girersen kuruş bazında bilmem ama çok sağlam yakıyordu. Yakıt sorun olcaksa tadınız kaçabilir.

İndirme yükseltmeden kastınız tam olarak nedir bilmiyorum ama arabayı eğimli bir yere park ettiniz araç kendini otomatik düzeltiyor diye hatırlıyorum. Atmak gibi olmasın ama böyleydi :)

Düzeltmene cevap vereyim 1-3-5 şaşe kodları olabilir cünkü kısa orta ve uzun şeklinde 3 boyu var. Bizimki 2.2 orta olanıydı mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 1 Ekim 2013; 0:54:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca körüklü süspansiyon deniliyor, bu ne oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

ayrıca körüklü süspansiyon deniliyor, bu ne oluyor?

E-Class'tan konfor olarak hiç aşağı kalır yanı yok demek oluyor kısaca.
  • Bizde 2007 2.2 trend-activity modeli var.
    166.000'de sanziman 4 ileri tam otomatik bugüne kadar hicbir sorun cikarmadi.
    Aile aracinin babasidir.
    Yakit İstanbul S.ici 11-12 lt.lerde. Ortalama hiz 34km s/hız.
    S.disi 80km hiz sabitleyicide 7.7 lt
    O kodlarin ne ise yaradigindan maalesef haberim yok.
    Araçda arka koltuklara yolcu oturunca dediginiz gibi araba inmeye basliyor tam olarak ne ise yariyor bilmiyorum, babaya sorarim yazarim.
    Ben yaşina ve cüssesine veriyorum heryerinden ses geliyor ve Mercedes'de olsa kamyonet olduğunu hatirlatiyor.
    Yakıt sorun olmazsa yıldızı yeter alınır diyorum.

• quote:

edit: farklı araç tavsiyesi olursa bu kategoride olması rica olunur. binek düşünmüyor.

Viano'nun yanında bu kategoride farklı araç tavsiyesi mi Uzun süre vito kullanıcısıydım. Vitonun haricinde imrenerek baktığım bu kategoride tek araba vianoydu. Viano, vitonun tam anlamıyla eksiksiz haliydi. Otomatik vitesi haricinde yardımcı olmaya çalışabilirim. Otomatik vites hakkında diyeceğim tek şey o bir mercedes. Kontrol edilip onay verildikten sonra gönül rahatlıhıyla kullanabilirsiniz. Kullanımı konusuna gelince, bu araçların en güzel yanı. Bir otomobil kadar oturaklı, bir minibüsten daha konforlu. Yol tutuş, fren mesafesi kategorisinde rakipsiz, oldukça başarılı. Fazlasıyla aile aracı. Daha işlevsel bir şey arıyorsanız karavan düşünebilirsiniz. Otomatikleri yakıt bakımından nispeten daha fazladır, manuel 2.2 cdi 109 hp vito ile Ankara şehir içi 30-35 kr arası değerleri yakalayabilmekteydim. Tabi kullanıma göre 40-50 kr a çıkabiliyordu. Uzun yolda nispeten 6. viteste çok daha iyi değerler ortaya çıkıyordu 110-120 km/h larda. İndirme kaldırma olayı körüklü süspansiyon sistemidir. Aracın bagaj kapağını açtığınızda yan tarafta bir tuş ile aracın arka yükseklik seviyesini manuel olarak indirip kaldırabiliyorsunuz. Tam ayrıntısını bilmiyorum ama aracın yük durumuna göre araç kendisi de ayar yapabilir. Aracın temizini bulduktan sonra 8-10 sene gönül rahatlıhıyla binilebilir. Biz 98 model transporterimizi 11 sene kullandık. Bu donanım bu lüksteki aracı ne kadar kullanacağınız keyfinize kalmış bir durum. Sıkılacağınızı zannetmiyorum ama sattıktan sonra özleyeceğiniz kesin tıpkı benim vitoyu özlediğim gibi. Km de 7-8 litre gibi değerleri uzun yolda makul hızlarda yakalamanız zor değil. 40-50 bin tl arasına fazlasıyla değecek bir araç. Ancak belirttiğiniz modeller arasında değil. 2007 model üzeri yeni göstergeli (sağda km/h saati, solda devir saati) olanlarından bakın. 50 bin tl ye kadar 2007 üzeri çok sayıda viano var. Tabi piyasa her gün değişiyor. 31600 tl ye Vitoyu sattığım Kayserili abimiz gider de 39950 tl den aracı satmaya çalışırsa piyasanın yükselmesi normaldir Kategoriler sanırım aracın şasesi, uzunluğu-kısalığı, çift sürgülü-tek sürgülü kapı, cam tavan/sunroof gibi özelliklerine göre ayrılmış. Daha önceleri araştırmıştım. Tek sürgülü olanla çift sürgülü olanın kodları ayrı olması lazım. Temizini bulduktan sonra severek kullanacağınızdan eminim. Olursa bir kusuru onun adına ben af dilerim, netice de insan yapımı Umarım temiz bi tane alır, keyifle biner arkadaşınız. Şimdiden hayırlı olsun..

• Cok bilgilendirdin. Cok sagolasin.

• takipteyim, 1-2 sene içerisinde viano ambiente kısa kasa almayı düşünüyorum.
    param yetmezse, trasnporter alıp, içine viano ray ve koltuk koymayı düşünüyorum.
    2007 de sıfır aldığım grande punto yu haala kullanıyorum,
    vianoyu alırsam ölünceye kadar kullanırım herhalde diye düşünüyorum.
  • bilgiler güzel ancak biraz daha bilgiye ihtiyaç var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

takipteyim, 1-2 sene içerisinde viano ambiente kısa kasa almayı düşünüyorum.
    param yetmezse, trasnporter alıp, içine viano ray ve koltuk koymayı düşünüyorum.
    2007 de sıfır aldığım grande punto yu haala kullanıyorum,
    vianoyu alırsam ölünceye kadar kullanırım herhalde diye düşünüyorum.

Grande Puntoyu satarsanız görüşelim

Vianoya gelirsek. Pek bilgim olmasa da Vitoya 2 sene binmiş biri olarak ( benim değil ama her gün arkadaşa yardım adına iş için bindiğim ) mükemmel araç diyebilirim. Eminim viano on kat daha iyidir. Yakıtı dert olmazsa aile için her türlü araçtan daha güzel olacaktır.

• quote:

bilgiler güzel ancak biraz daha bilgiye ihtiyaç var.

Özellikle öğrenmek istedğiniz birşey varsa sorabilirsiniz. Bilgilerim dahilinde cevaplarım

• 2008 2.2 cdi ambiante activity orta şasi 2.5 sene kullandım, sattım...sürücü ve yolcu yanyana konuştuklarını duyamayacakları kadar gürültülüydü özellikle 100 km üzerinde...arkadakilere sesimizi duyurmak için bağırmak zorunda kalıyorduk. arka koltuklarda oturanlar çok sallanmaktan şikayetçiydiler...yakıtı şehir içi 10 lt nin altına düşmesi imkansız, uzun yolda ise zorlamayla 7 lt...şehiriçi kullanımı ve park yeri bulma, park etme sıkıntısı...

otomatik şanzıman sorunsuz, geçişleri iyi...süspansiyonlar orta sert yumuşaklıkta...

çok gürültü ve salınımlı olması, çok yakması, vergisinin çok yüksek olması, eşim hamileyken ve doğumdan sonra yolların daha da bi işkence haline gelmesi nedeniyle sattım.

körüklü süspansiyon, bagajda ağır yük olması durumunda şasinin biraz daha yükseltilmesini sağlıyor, otomatik olarak da kullanılabiliyor...aile kullanımında hiç ihtiyaç duymadım ama ticari kullanımda iyi bir özellik...

bu sınıfta caravelle ile yaptığım yolculuk kesinlikle daha konforluydu...

şahsen yalıtımı konforu daha iyi sedan bir aracı tavsiye ederim...

• Caravelle ve viano yu beraber kullanıyoruz vianonun üstünlüğü cok belirgin tavsiye ederim

• bu tür araçlarda vergi değişikliği vardı son durum nedir arkadaşlar.
  • Üsteki soruya cevaben;
    Araçlar artık ruhsatta otomobil olarak değiştirildiği için vergisi otomobil tarifesinden hesaplanıyor.

Ayrıca benim sorum;
    Bu arada biz Pazartesi satışını almak üzere 2008 model 2.2 CDI Trend orta modeli için el sıkıştık.
    Dün araç servise gitti boya ve değişen yok şanzıman ve motor kontrol edildi hatasız.
    Ancak araçta bir titreme olduğu tespit edildi bunun nedeni şanzıman kaynaklıysa 1.200 şaft kaynaklıysa 3.000 TL masrafı olacakmış satıcıyla konuştuk araç bedelinden düşeceğiz bu masrafı da.

Aracı 37.500-TL ye alıyoruz, ne dersiniz?
    170.000 Km.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzi

Üsteki soruya cevaben;
    Araçlar artık ruhsatta otomobil olarak değiştirildiği için vergisi otomobil tarifesinden hesaplanıyor.

Ayrıca benim sorum;
    Bu arada biz Pazartesi satışını almak üzere 2008 model 2.2 CDI Trend orta modeli için el sıkıştık.
    Dün araç servise gitti boya ve değişen yok şanzıman ve motor kontrol edildi hatasız.
    Ancak araçta bir titreme olduğu tespit edildi bunun nedeni şanzıman kaynaklıysa 1.200 şaft kaynaklıysa 3.000 TL masrafı olacakmış satıcıyla konuştuk araç bedelinden düşeceğiz bu masrafı da.

Aracı 37.500-TL ye alıyoruz, ne dersiniz?
    170.000 Km.

Şu anda ruhsatta kapalı kasa kamyonet olarak mı geçiyor?

Salınım gibi problemleri amortisörleri değiştirerek çözmeyi deneyen var mı?

Bende 2005 Chrysler Voyager 4 vites otomatik 2.8 CRD VM Motori var. Amortisörler değişti, ön amortisör kafası ve körükleri değişince salınım kontrol altında.

Viano yerine tavsiye ederim. Gerçekten otomobil tabanlı bir araç, ticari bir araçtan devşirme değil.

• Evet ruhsatta kamyonet geçiyor ama sanruf ve cam açtırılmış araca servisinde ÖTV si de ödenip ruhsata işlenmiş. Aracı aldık bu arada. Titreme ile ilgili servis 2.000-TL talep etti satıcı yaptırdı temiz aldık arabayı Allah utandırmaz inşallah. Şimdilik sorunsuz biniyoruz.
  • merhaba bende Mercedes viano 2007 çift sürgülü olan en full paket araç var.1 yıldır kullanıyorum aracım yarı otomatik alacak arkadaşlara tavsiyem hiç düşünmeden alsınlar ben bu araçları çok inceledim alın keyfini sürün. Vito ve transporter yanına yaklaşamaz hiç bir konuda carevella ise turizm için en iedal araç ama viano da hem aile hem de özel için çok güzel konsfor iyi.aracıma kim binerse inmek istemiyor .
    yakıt durumu da dediğiniz gibi değil
    bodrum Trabzon 2 depo ile geldim km de 350-400 arası yakıyor klima açık 320 tl ye doluyor depo
    sormak isteyen varsa lütfen sorsun
    90-100 km ile ortalama 1000 km gidilir depo 320 tl doluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetarmutcu

merhaba bende Mercedes viano 2007 çift sürgülü olan en full paket araç var.1 yıldır kullanıyorum aracım yarı otomatik alacak arkadaşlara tavsiyem hiç düşünmeden alsınlar ben bu araçları çok inceledim alın keyfini sürün. Vito ve transporter yanına yaklaşamaz hiç bir konuda carevella ise turizm için en iedal araç ama viano da hem aile hem de özel için çok güzel konsfor iyi.aracıma kim binerse inmek istemiyor .
    yakıt durumu da dediğiniz gibi değil
    bodrum Trabzon 2 depo ile geldim km de 350-400 arası yakıyor klima açık 320 tl ye doluyor depo
    sormak isteyen varsa lütfen sorsun
    90-100 km ile ortalama 1000 km gidilir depo 320 tl doluyor

Üstad öncelikle hayırlı olsun Güle Güle kullanın bende aynı araca sahibim hatta model yılı dahil aynı çift sürgülü full modeli dediklerinize Katılıyorum gerçekten araç kaliteli ve ihtiyaçları karşılıyor
    Fakat Yakıt konusunu anlayamadım nerede 1000 km yol yapıyorsunuz ben İstanbul'da bir depoyla 700km'i geçemiyorum

• koltuk sayısı az olanlar artık otomobil olacakmış.
    MTV de otomobil üzerinden ödenirse çok çok pahalı olacak.
    bu hafif ticarilerin otomobil kabul edilmesi konusunda bilgisi olan varmı?
    viano almak istiyorum ama sırf oomobil kabul edilirse 2,2 motorun mtv si çok pahalıya gelecek diye almaya çekiniyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.