Şimdi Ara

Yetkili servis ariza tespitine para aliyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracta bir ariza var atesleme sistemi veya elektronik bilemiyorum. Yetkili servise damacanadan soguk su icmek disinda yolum dusmedi. Araci renault yetkili servisine gotursem ariza tespitine ucret talep ediyorlar mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yetkili Servis Arıza Tespit Ücreti: Bilmen Gerekenler

Yetkili servislerde arıza tespit işlemleri için genellikle bir ücret alınmaktadır. Bu ücretin miktarı, aracın markasına, modeline ve arızanın türüne göre değişiklik gösterebilir.

Araç Arıza Tespit Ücreti

Yetkili servisler, araç arızalarını tespit etmek için genellikle bilgisayarlı arıza tespit cihazları kullanır. Bu işlem, aracın bilgisayarına bağlanarak arıza kodlarının okunmasını ve analiz edilmesini içerir. Bilgisayarlı arıza tespiti ücreti, genellikle 100 TL ile 500 TL arasında değişmektedir.

Bilgisayarlı Arıza Tespit Ücreti

Yukarıda belirttiğimiz gibi, bilgisayarlı arıza tespiti ücreti, aracın markasına ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, Renault servislerinde arıza tespit ücreti 2023 yılında 150 TL civarındadır.

Bilgisayar Arıza Tespit Ücreti 2023

Bilgisayar arıza tespit ücreti, her yıl enflasyon oranına göre güncellenebilir. Bu nedenle, güncel ücretler için yetkili servislere başvurulması önerilir.

Özetle:

Yetkili servislerde arıza tespiti için alınan ücret, aracın markasına, modeline ve arızanın türüne göre değişir. Bilgisayarlı arıza tespiti ücreti genellikle 100 TL ile 500 TL arasında değişmektedir. Bilgisayar arıza tespit ücreti her yıl enflasyon oranına göre güncellenebilir. Güncel ücretler için yetkili servislere başvurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaptıkları bir hizmet tabiki ücrete tabi ancak servis bakımlysa araç sürekli gittiğin bir yerse ücret istemezler.

Sana 50-150Tl arası fiyat çıkar. Özel bilenen servislerde daha ucuz olur. 20 liraya bakar ama pahalı yazılımlar araçlar olmaz genelde özelde kodu bulur basitçe tanımı yazar. Sorun meşakkatli ise yardımcı olmaz. Örneğin audi için pahalı bir yazılım görmüştüm tv showunda arabanın hatasını yazdı kaynağı olan sensörü yerini değişmesi için gerekli vidalara kadar gösterdi. Basit arıza okuyucuları öyle şeyler yapamıyor.
  • reno yetkili servisi 500-600 istiyor.
  • yetkili servise gittiğinde m.d. senin şikayetini dinler, araç bilgilerini sisteme girer, bir iş emri açılır ve araca hangi ustanın bakacağı belli olur.

sen ustanın tespit ettiği arızayı ister yaptır istersen yaptırma iş emiri işçilik bedeli fatura ile kapanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Yaptıkları bir hizmet tabiki ücrete tabi ancak servis bakımlysa araç sürekli gittiğin bir yerse ücret istemezler.

Sana 50-150Tl arası fiyat çıkar. Özel bilenen servislerde daha ucuz olur. 20 liraya bakar ama pahalı yazılımlar araçlar olmaz genelde özelde kodu bulur basitçe tanımı yazar. Sorun meşakkatli ise yardımcı olmaz. Örneğin audi için pahalı bir yazılım görmüştüm tv showunda arabanın hatasını yazdı kaynağı olan sensörü yerini değişmesi için gerekli vidalara kadar gösterdi. Basit arıza okuyucuları öyle şeyler yapamıyor.
    9 yıldır aracı aldığım bayiye gidiyorum, fazla emek istemeyen basit işler için iş emri açmadan müşteri memnuniyeti kapsamında ücretsiz olarak hallediyorlar, nasıl olsa yıllık bakıma geldiğinde öperiz diyorlar

• opel için konuşayım insgnia için otomatik şanzıman indirip sadece arıza tesbiti için 1.5 istemişlerdi
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcilarin elini opeyim adam. Dell servisi laptop arizasi tespiti icin para almiyor ucretsiz ariza tespiti yapariz diyor
  • sanayidede bilgisayara bağlayıp bakan elektronikçiler var.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hepsi öyle değil ama msi için servispoint sadece tamiri kabul edersen arıza tespitini ücretsiz sayıyor. Eğer tamiri vs pahalı gelirde kabul etmezsen arıza tespiti ücreti 25$+Kdv benim arıza basitti 50$+kdv ücret ödedim sözde tespit ücreti alınmadı ama iş basitti ne yapmaları gerektiğini bile yazdım nota başka bir şey yapıp bozmasınlar diye 50$ cebe girdi. Allahtan o zamanlar kur böyle yüksek değildi...
  • Geçen hafta görüştüm aracın onarımı yapılmayacaksa sadece tespit yapılacak ise

Hyundai çorlu yetkili servisi 300 tl isterken Tekirdağ merkezde ki servis 200 tl olduğunu belirtti.

Onarım serviste yapılacak o yüzden ücret ödemedim arıza tespitine.
  • 150 liraydı en son reno yetkili servis arıza tespiti
  • Sürekli müşterisi değilsen veya orada yaptırmayacak isen tabi ki ister. Sorulması bile abes bedavaya iş mi yapsın adamlar. Ayrıca arızanın tespitine göre de fiyat değişir. 100-150 TL basit işler için sadece,arızanın boyutuna göre miktar değişir.
  • fiat yetkili servis 300tl alıyor.

çıkan arızayı bizde yaptırırsanız bu fiyat alınmaz diyor. 2 ay önce faturalı
  • izzmarit kullanıcısına yanıt
    Ankara Dell servisi arızalı bilgisayarlarınıza öncelikle teknisyenlerimiz ücretsiz arıza tespiti yapar, size arızası ve ücreti konusunda bilgi verir. Onayınız alındıktan sonra tamir işlemi başlar ve kısa süre içinde teslim edilir. Ankara Dell servisi olarak verdiğimiz tüm hizmetler garantilidir. Biz yaptığımız işin daima arkasındayız. Çünkü amacımız öncelikle müşteri memnuniyetidir.
    https://www.ankaradell.tk/kurumsal/

Dayım bak param çıkışmazsa yaptırmam sonra bozuşmayalım arıza tespiti bedava mı bedavaymış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.