< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 2 Ocak 2024; 11:57:27 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Garantisi olmayan araca yetkili servis bakımı gereksiz mi?
-
-
Yetkili servis daha mantıklı gibime geliyor uğraşamam diğer türlü.
-
garantisi bitmiş araç için mevcut bir sorunu yoksa orjinal parçalarla iyi bir ustada başında durarak yaptırmak bana daha güvenli geliyor, 2-3 kere yaptırınca ne nasıl yapılır öğreniyorsun zaten, gerekli yerde müdahale ediyorsun. yağı boşaltmadan önce yukarıdan yağ çubuğunu veya yağ kapağını açmak gibi ufak şeyleri gözden kaçırmıyorsa o ustaya güvenin. parçayı da kendiniz alın internetten taksit vs çok daha uyguna geliyor. ustanın yan sanayi sattığı paraya siz orjinal ya da orjinal muadili (mann, mahle, motul, liqui moly, total, castrol...vs) alırsınız.
yetkili servislerde çalışanların yaşı tecrübesi çok az, usta kalmıyor, sirkülasyon çok fazla. ülkemiz şartlarında bir olumsuzluk yaşayınca da arkasında duracak servis yok denecek kadar az.
citroen yetkili servisinde citroen jumper marka aracımıza, peugeot boxer balatası takıldığını sonrada fark edilip değiştirildiğini gördü bu gözler. (citroen balatası fişli, azalınca ekranda uyarı veriyor, boxer'ınki klasik sistem)
1.5 tdci ford focus'a 0w-30 yağ konulmalı konulmazsa garantiden çıkar diyen servisin bir önceki bakımda 3 araca da 5w-30 yağ koyduğunu tespit ettim faturadan... yetkili servisler de ak kaşık değiller.
babamın ufak bir kaza sonrası çalışarak yürüyerek servise giden aracı, teslim almaya gittiğinde çalışmıyor, beyinde hasar var diyorlar. kaskodan exper gelmiş parça onayı alınmış her şey bitmiş, araç çalışmıyor, beyin arızalı kazada darbe almış dediler. (renault)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 2 Ocak 2024; 12:44:16 >
-
standart bakımlarda servistekinden daha kaliteli yağ seçip daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz.
garantiye etkisi ise şu şekilde oluyor. "iyi niyet" dedikleri garantide parça fiyatının yüzde 50 sini ödemeniz istenebiliyor. zaten dışarıda yaptırsanız daha da uyguna daha hızlı yapılmış oluyor.
kısaca gereksiz.
-
aracınızda motor veya şanzıman gibi ( turbo motor + dsg şanzıman gibi) parçaları olmayan bir araçsa ... yetkili servis bakılabilir
özellikle japon araçları kolay kolay garanti süreci ile ilgili sorun çıkarmıyorlar...
örneğin 2010 yılında 2008 model aracımın 1.4 tsi motorun turbosu iyi niyet garantisinden değişmişti...
örneğin 2015 model aracın dsg mikroşalteri iyi niyet garantisinden değişmişti...
gibi... garantinin çalıştığı yerler var...
ama örnek veriyorum aracım 1.4 atmosferik motor sorun çıkarmayan bir araç olsun...
çok fazla yetkili servis aramazdım...
-
Araçlardan anlamıyorsanız, anlasanız bile aracınızın başında duramayacaksanız kesinlikle yetkili servise götürün.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X