Şimdi Ara

Yetkili servis mi yoksa özel servis mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 model toyota Avensis marka aracımın kilometresi 40 bin km'ye dayandı. Bugün bulunduğum ildeki 2 yetkili servisi aradım. Birisi 650 digeri 610 tl fiyat verdi
    Yapılacak işlemler : Yağ değişimi, filtre değişimleri (yağ, hava, polen filtreleri), hidrolik yağı değişimi, enjektör temizliği. Buji değişimi 100 bin km'ye kadar yapılmıyormuş.
    Bunlara ek olarak eğer gerek görülürse ön-arka balatalar.
    Aynı bakımı dışarda yine orjinal filtreler ve kaliteli bir yağ ile yaptırdığımda ödeyeceğim rakam maksimum 300 tl
    Daha önce hiç yetkili servis dışında bakım yaptırmadım hiçbir aracıma ama sırf 9 ay daha garantisi devam ediyor diye bu kez de yetkili servise gitmeli miyim? Bu fiyatlandırma nedir yani bu kadar mı olur fark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 12 Ağustos 2015; 11:12:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsam yetkili servise giderdim. Kafam rahat olurdu en azından. Yağı dışardan alıp sen götürsen nasıl olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Ben olsam yetkili servise giderdim. Kafam rahat olurdu en azından. Yağı dışardan alıp sen götürsen nasıl olur?

Çok fark edeceğini sanmıyorum. Sonuçta alınan rakamın yarısı işçilik. Yağ değişiminin işçiliği 200+ liralar yetkili serviste.

• Tanıdık usta varsa sanayide yaptırın.Bende 1.3 Fio var 40.000 bakımına 520 TL fiyat çektiler..Sanayide tanıdık usta 200 liraya hallediyor
  • Tanıdık ustam var. Orjinal parçaları ben bulup gitsem 300 tl. Ondaki yan sanayi ürünlerle 150-200 tl arası tutuyor.

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Sanayideki ustalar,servisteki ustalardan daha bilgilidir :) Benimde garantisi bitmeden sanayide yaptırmıştım.Aracın kronik sorunları olduğundan sadece değişim için servise götürüyorum.Bakımın yanına bile uğramam..Aracı satarken servis bakımlı yazıyorsunuz,alıcı sanayideki ustaya götürüyor :)
  • Son 9 ay için bir kere de yetkili servis yapın kafanız rahat olsun. Eğer bakım km'sini çok çok aşmamış iseniz bir-iki ay bekleyebilirsiniz belki kampanyaları falan başlar. Ama en önemlisi, yetkili servis size balataların da değişmesi gerektiğini söylerse kesinlikle direkt değiştirtmeyin, dışarıda güvendiğiniz bir ustaya sorun, en az 8-10 bin km kadar daha götürecek iken değişim diyebiliyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum çok kararsız kaldım aradaki fiyat yarı yariya çıkınca Hafta sonu uzun yol yapacağım. Geri dönünce kilometresi gelmiş olacak. Dediğiniz balata vakasını daha önce yaşadım. Opel servisi 35000 km de daha yarı olmuş ön balataları değiştirmişti bitik diyerek

• Yetkili servisten bozma özel servis
  • Triger seti için yetkili servis. Diğer işlemler için özel servis.
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Önceliklerinizi sıraya koyarak karar vermek lazım: Son 9 ayı riske etmemek için 300 TL para vermek mi? Bu aslında kaskoya para ödemek gibi birşey. Ya da garanti süresinin son 9 ayında birşey olmaz diye gözü karartıp daha ucuzu yaptırmak mı? Tabi araca uzun yıllar binmeyi düşünüyorsanız, yetkili servise gittikçe, garanti bitmiş olsa bile iyi niyet garantisi işletebilirler, onu görüşmek lazım. Balata konusu öyle çok sık yapıyorlar malesef, bana dediler de yaptırmamıştım. Hem arabamı tam satacak iken ekspertizde dediler, alıcı 1000 TL fiyat kırdırmaya çalışmıştı, kabul etmedim. Balata bitince zaten ilk başta fren yaparken, sonra da düz yolda giderken bile ötmeye başlıyor.
  • Garantili araç ise mecbur yetkili servise gitmek lazım. Ve aracı satarken yetkili servis takipli olması avantaj oluyor. Ben şahsen garantisi biten aracımı sanayiye götürürüm.
  • Yılın Üyesi kullanıcısına yanıt
    Evet motor hariç (araçta lpg mevcut) garantili araç. Ama işte şimdiye kadar garantiyi bir kere bild kullanmadım o yüzden her seferinde gidip opülmek zoruma gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Evet motor hariç (araçta lpg mevcut) garantili araç. Ama işte şimdiye kadar garantiyi bir kere bild kullanmadım o yüzden her seferinde gidip opülmek zoruma gidiyor.

Haklısınız hocam. Ama son kez gitmekte fayda var. Ne olur ne olmaz..
  • İyi bi usta varsa özel servis.

• Enjektör temizliği neymiş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gencerr

Sanayideki ustalar,servisteki ustalardan daha bilgilidir :) Benimde garantisi bitmeden sanayide yaptırmıştım.Aracın kronik sorunları olduğundan sadece değişim için servise götürüyorum.Bakımın yanına bile uğramam..Aracı satarken servis bakımlı yazıyorsunuz,alıcı sanayideki ustaya götürüyor :)

Teknoloji ilerlerdikçe sanayideki ustaların bilgisi azalıyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel servis sahibi biri olarak, en iyi yöntemin, garanti araçlar için servis, garantisi olmayan araçlar için "malzemelerin kendileri alınarak, işçiliğini özel serviste yaptırmak" olduğunu düşünüyorum.

• Yetkili servis tabii ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti yoksa ozel servis. 300 lira guzel para. Ve kolay kazanilmiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.