Şimdi Ara

Garantisi Biten Araçlarinizi Yetkili Servise mi Özel Servise mi Götürüyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2015 yilinda sifir olarak aldigim Giulietta aracimin garantisi bu ay sonu bitiyor.Garanti uzatma fiyatlari ne yazikki rakiplerine gore pahali. 1 yil icin 1500 TL 2 yil icin 2500 TL + kdv rakam talep ediliyor. Yetkili serviste suan %20 indirim var. 3.bakim yapilacak ( arac suan 33 binde ) ve servis periyodik bakim icin 900TL talep ediyor.Istanbul Beylikduzu civarlarindayim bu cevredede özel servis yok sanirim.Garantisi biten araçlarinizi hangi serviste bakimlarini yaptiriyorsunuz ne tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boltman34 -- 9 Mayıs 2018; 21:33:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasap servislerle muhattap olmaya gerek yok. 100 bin lira bir araca veren adam yetkili servise gider. Çayını kahvesini yudumlarken işini hallettirir. Sayısız muhattabı vardır. Yanlış iş yapılmaz. Orjinal parça kullanılır ve yapılan iş garantilidir.

Özel serviste iş sizin kaliteli servis arayısınıza kalmış genelde çoğu iş bilmez kasaplardır.

Ha 30 40 bin liralık aracım olsa yetkili servise gitmem bosch car servisleri tercih ederim
  • Ben özel serviste yaptırıyorum. Doğuş oto 1000 TL civarı rakam çıkarıyor. Özel serviste aynı işi 450-500 TL' ye yaptırabilirim.
  • Alfa sağlam araçtır neden garanti uzatmak istiyorsunuz ki? Aldığınızdan bu yana önemli bir kaza arızası olmamışsa servise dünya para bayılmanın bir anlamı yok bence. Bizdeki servisler en dandik hizmetle en pahalı fiyatı istedikleri için ben dışarıda yaptır derim, tabi işini bilen özel servislere.
  • ilk günden son güne kadar ustam belli fabrika hatası bir arıza verme durumunda yetkili servis zaten yardımcı oluyor. bakımı bizde yapmadın biz bilmeyiz demiyor araba bizim mal bizim sizde bizim müşterimizsiniz düşüncesindeler. Tavsiye BMW.
  • yetkili servise götürüyorum 4 yaş dolduğu için %20 servis indirimi tanımlı aracıma 450 tl civarı tutuyor.
  • Hayatımda hiç yetkili servise gitmedim. Bizim bölük komutanı yzb. nissan qq sunu götürecekmiş benide davet etti bakalım nasıl bir duyguymuş. Ortam nasıl ? Sanayideki gibi senet vade olayı oluyor mu ? Şimdiden heyecanlandım ve merak ettim.
  • Aracım manuel olduğu için garanti bitince özel bildiğim servis otomatik olsaydı servis devam ederdim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • garanti biter bitmez ustama gidiyorum ustam var.
  • bosch marka filtre seti + kaliteli yağ alıp sanayide yaptırıyorum.
  • Aracimin kronik bir sorunu yok garanti uzatma uygun fiyati uygun olsaydi düsünebilirdim ancak talep edilen rakam fazla geldi.Istanbul avrupa yakasinda düzenli aracin bakimini yaptirabilecegim Özel servis tavsiye edebileceginiz yer var mi ?

• Güvendiğin bir yer olursa özelde yaptırılabilir ama fiyat farkı fazla yoksa yetkilide yapmak daha iyi çünkü bazen müsteri memnuniyeti için bazı masraflardan kurtarabiliyorlar.

8 yaşındaki aracımın direksiyon simidini soyulduğu için ücretsiz değiştirdiler vites ve el freni için de istedim bakalım ne diyecekler.

Normal bakıma 650 tl ödedim eğer 800ün üstünde olsaydı yaptırmazdım sanırım.

Ben çok pahalı değilse yetkili taraftarıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: boltman34

Aracimin kronik bir sorunu yok garanti uzatma uygun fiyati uygun olsaydi düsünebilirdim ancak talep edilen rakam fazla geldi.Istanbul avrupa yakasinda düzenli aracin bakimini yaptirabilecegim Özel servis tavsiye edebileceginiz yer var mi ?
    Maslak'ta var. Ayrıca Anadolu Yakasında Bostancı'da var. Zeki ve Güngör ustaları çok duydum.

• Normalbakimini ben kendim yapiyorum sizde yapabilirseniz tavsiye ederim,yok eger ugrasmazsaniz,maslak milanoalfa sahibi yilmaz bey var tavsiye ederim.

• Acikcasi yetkili servise goturup kafam rahat gezmek varken sanayide parcacisiyla ayri ustasiyla ayri ugrasmak yoruyor insani cogu zaman dikiste tutturamiyorlar suc sende yada parcada oluyor

• Yenisiyle eskisiyle hiçbir aracımı yetkili servise götürmedim. Garantide olup olmaması umurumda olmuyor. Garanti zaten inanılmaz bir para tuzağı. 2 veriyorsa 5 kazanıyor servisler.

Parçası, işçiliği 2 katı. Zaten çoğu şeyi amorti etmiş oluyor yetkili servis.

Bir de bir şey değiştirmek istersen kullanıcı hatasına yıkma durumu var. O zaman diyorsun ki garanti ne işe yarıyor ? Diyor ki üretim hatalarını tolere ediyoruz.

Güzel kardeşim, senin zaten fabrikadan hatalı mal çıkarıp benim arabama takma gibi bir LÜKSÜN yok. Bunu "garanti" olarak sunmaları da komik.

Hasar küçükse zaten kendim yaptırırım, yetkili servise vereceğim fazladan paralara saysam karda olurum. Hasar büyükse (triger falan zamanından çok önce kopsa) avukat arkadaşla beraber dava açarım. Bilirkişi, raporunda ayıplı malı belirlerse o firmadan hem tamir parasını alırım, hem de tazminat alırım

Bir de, "sanayide rezil olurum yetkili serviste kafam rahat"çılar var. Yetkili servise girip de rezil olan yok mu bu memlekette ? Çoook. Kendinizi garantiye aldığınızı zannetmeyin. En temizi sanayide usta tanımak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 10 Mayıs 2018; 2:16:57 >

• Eskiden her aracımı sanayiye götürürdüm. Başında bekler, ailesini vs herşeyini bildiğim ustalarla sohbet ederdim.

Artık işlerden dolayı hiç vaktim yok. 4 yaşındaki aracımı yetkili servise bırakıyorum.
    Özgörkey BMW servisinde Fiyatlar yüksek mi yüksek, son bakımı geçen hafta 4650 tl tuttu. 100.000 km’ye geldi. Buji, filtreler vs dışında sadece ilave arka balata ve diskler var. Triger vs yok. Gerçekten yüksek. Bir dahaki bakımda ön disk balata ve triger değişecek. Ama zamanım yok ve sanayide başında durmazsam güvenemiyorum. Parça bile değiştiren ustalar var. Senden düzgün parçayı alıp, başka arabaya takan.

Ne yazık ki sanayide vakit geçiremiyorum artık. Ne güzel sohbetler olurdu, yeni yeni insanlarla tanışılırdı.
    Zamanınız varsa kesinlikle sanayi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 10 Mayıs 2018; 8:03:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti bitene kadar yetkili servis. Bittikten sonra sanayi devam. Geçen aracımın ön düzeni için gittim servisten de fiyat alayım dedim. Bir fiyat çıkardılar elim ayağım salındı. İnternetten delphi marka ön düzen parçalarını topladım 150 tl de işçilik verdim. Komplesi 500 TL'yi bulmadı.
  • Kimse kimseye şuraya buraya götür diye dikta edemez. Ama bazı hadsizler burayı da esir almış.

Aracın yetkili servis kayıtlı olması 2. elde araç alan için bir avantajdır ama kimse de çıkıp bu araç servis kayıtlı diye piyasa fiyatından daha yüksek rakamlar vermez. En azından harcanan orana göre. Yetkili serviste yapılan değişim/işçiliğin 1 yıl garantisi vardır. Aracın OEM üreticilerinin ürettiği sarf malzemeleri kullanıldığında özel servis çok daha makuldur ancak piyasa malı veya sahte (sayıları az değil) parçalar uzun vadede kardan çok zarara dönüşür. Bu yüzden kullanıcı aracını özele emanet etmeden evvel bilinç sahibi olmalıdır. İki tarafın da kendine has avantaj ve dezavantajları vardır. Bunu tartıp ölçecek olan araç sahibidir.
  • Sanayiye götürüyorum , tanıdık var.
  • Kasap servislerle muhattap olmaya gerek yok. 100 bin lira bir araca veren adam yetkili servise gider. Çayını kahvesini yudumlarken işini hallettirir. Sayısız muhattabı vardır. Yanlış iş yapılmaz. Orjinal parça kullanılır ve yapılan iş garantilidir.

Özel serviste iş sizin kaliteli servis arayısınıza kalmış genelde çoğu iş bilmez kasaplardır.

Ha 30 40 bin liralık aracım olsa yetkili servise gitmem bosch car servisleri tercih ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.