Şimdi Ara

bir yerden donerken debriyaja basmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
31.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mesela daha donmediniz debriyaja basip vitesi kucultutunuz tam donerken debriyaja basilir mi yoksa hafif fren e basip mi donulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dönerken debriyaja basılmaz arkadaşlar , aracın kontrolünü kaybedersiniz.

Uzun yolda, dönerken yani virajlarda:

1) Viraja girmeden önce vites küçültülür , viraj içinde değil. Kazaların çoğu bu yüzden olur. Debriyaja bas, vites değiştir, tekrar gaza bas, vs aracın kısmi kontrölünü kaybettirir, virajda buzlanma yada su varsa, tekerleri kayma eğilimine sokar.
    2) Viraj içinde çok sık frene basılmaz. Yukarda saydığım sebeplerden araç kayabilir. Hatta ben viraja yavaş girip, gaz ile dönüyorum.

Şehir içinde de kısmen aynı kurallar geçerlidir, mümkün mertebe vites küçültülür, o şekilde dönülür.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dönüşlerde Debriyaj Kullanımı

Araba kullanırken dönüşlerde debriyaja basılıp basılmayacağı, sürücüler arasında sıkça tartışılan bir konudur. Doğru teknik, aracın türüne, dönüşün keskinliğine ve hızına bağlıdır.

Genel Kural

Çoğu durumda, dönüşlerde debriyaj kullanmak gerekli değildir. Modern araçlar, tekerleklerin bağımsız olarak dönmesine izin veren diferansiyel sistemlere sahiptir. Bu, viraj alırken debriyaja basmadan aracın düzgün bir şekilde dönmesini sağlar.

Debriyaj Kullanmanız Gereken Durumlar

Ancak, aşağıdaki durumlarda dönüşlerde debriyaja basmak yararlı olabilir:

• Keskin Dönüşler: Çok keskin bir dönüş yaparken, debriyaja basmak tekerleklerin kaymasını önlemeye yardımcı olabilir.
    • Düşük Hızlar: Düşük hızlarda dönüş yaparken, debriyaja basmak aracın sarsılmasını veya stop etmesini önleyebilir.
    • U Dönüşü: U dönüşü yaparken, debriyaja basmak aracı kontrol etmeyi ve aracın düz bir çizgide gitmesini sağlamayı kolaylaştırabilir.

Debriyajın İşlevi

Debriyaj, motorun gücünü şanzımana ve tekerleklere aktarmak veya kesmek için kullanılan bir mekanizmadır. Dönüşlerde debriyajı kullanmak, tekerleklerin hızını eşitlemeye ve aracın düzgün bir şekilde dönmesini sağlamaya yardımcı olur.

Sonuç

Genel olarak, dönüşlerde debriyaj kullanmak gerekli değildir ancak belirli durumlarda yararlı olabilir. Keskin dönüşler, düşük hızlar ve U dönüşleri gibi durumlarda debriyaja basmak, aracın kontrolünü iyileştirebilir ve arızaları önleyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim bildiğim dönerken debriyaja basmak yanlarken yapılır

• Donene kadar yavaşla debriyaj arti frenle vitesi küçült dönüş bitince debriyajdan ayağı kaldır ve devam et.

Böyle yapıyorum.

• ben de donerken ayagimi gazdan cekerim daha fazla yavaslastmak icap ederse hafif frene basarim.
  • Ayağın hep debriyajda olsun ama basma hızını ayarla gir. Dönmeden önce vitesi küçült dönüşü tamamla.önüşte ne olacağı belli olmuyor hazırda beklemende fayda var. Şehir içinde fazla debriyajla dönersen yoruluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 6 Şubat 2015; 20:10:13 >
  • Dönerken debriyaja basılmaz arkadaşlar , aracın kontrolünü kaybedersiniz.

Uzun yolda, dönerken yani virajlarda:

1) Viraja girmeden önce vites küçültülür , viraj içinde değil. Kazaların çoğu bu yüzden olur. Debriyaja bas, vites değiştir, tekrar gaza bas, vs aracın kısmi kontrölünü kaybettirir, virajda buzlanma yada su varsa, tekerleri kayma eğilimine sokar.
    2) Viraj içinde çok sık frene basılmaz. Yukarda saydığım sebeplerden araç kayabilir. Hatta ben viraja yavaş girip, gaz ile dönüyorum.

Şehir içinde de kısmen aynı kurallar geçerlidir, mümkün mertebe vites küçültülür, o şekilde dönülür.
  • Ben u yapacağım zaman yavasliyorum 30m felan kala boşa alıyorum tam dönerken de vitese alıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.