Şimdi Ara

1 Yaşında araçta motor arızası ışığı? ssli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2022 Şubat ayında sıfır aldım aracı peugeot 208 1.2 puretech 130bg

Araçta motor arıza ışığı yanıyor sönüyör yolda uyarı verip verip durdu motor arızası lütfen tamir ediniz dedikten hemen sonra star stop devrede uyarısı geldi

Dünde aracı çalıştırınca bazen yanıyor bazen yanmıyordu ama bugün bi 150-160km yol yaptım giderken hiçbirşey yoktu dönüşte yine susmadı pat pat motor arızası diye çektim çok ötünce baktım bi motora şu fotoğraftaki boruda bir kırık var bu boru nedir neden kırılmış olabilir sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TavukMemesi -- 26 Ağustos 2023; 22:40:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 Yaşında araçta motor arızası ışığı? ssli
  • Arıza ışığı yandığı zaman bir arıza kodu verir bunun için servise gidip hangi arıza kodu vermiş öğrenmelisiniz. Bunun yaşı filan yok sensörde olabilir başka bir şey de. Sonuçta yanlış bir şeyler var. Arıza ışığı için gidince boruyuda öğrenebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Arıza ışığı yandığı zaman bir arıza kodu verir bunun için servise gidip hangi arıza kodu vermiş öğrenmelisiniz. Bunun yaşı filan yok sensörde olabilir başka bir şey de. Sonuçta yanlış bir şeyler var. Arıza ışığı için gidince boruyuda öğrenebilirsiniz.
    Pazartesi gideceğimde korktum açıkcası aracada çok severek biniyordum ailemin ilk sıfır araba hediyesiydi çok konuştum satacam 2 serisi alacam diye nazar değdi
    Umarım ciddi birşey yoktur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 Yaşında araba diyorsun da motora baktığın yok akünün oralar leş gibi oksitlenmiş

• Benzerini yaşadım egzantrik konum sensörü değişt

• Garantisi yokmu çektir servise ne uğraşıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Corsa D Akü İkaz Lambası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt
    Resimdeki işaretli parça boru değil kablo kılıfı. Öyle olur, bir kenarında yarık olur ki kabloyu içine alabilesin.
    K.

• korayesque kullanıcısına yanıt

obaaa çok saol hocam kırıldı sandım bende

• berkay_53 kullanıcısına yanıt
    Alın teri ile alınamayınca böyle oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok önemli birşey olduğunu sanmıyorum ufacık bir sensör bile sebep olabiliyor 2000 model vectram var motor lambası yandı götürdüm servisi eksantrik sensörüymüş sebebi yani o lamba illaki motor arızası anlamına gelmiyor

• TavukMemesi kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimalle korkacak bir şey değil. Motorun açılması gereken şeylerden korkmak gerek.

• Bilgisayara bağlanmadan ne olduğunu öğrenemezsiniz hocam , büyük ihtimalle basit bir şey yeni araçlar her şeye motor arızayı yakıyor…

• En yakın servise çekin içine benzin yerine dizel koymadılarsa ve ufak bir sensör arızası falansa garantiden yaparlar

• berkay_53 kullanıcısına yanıt

genel kanı arabanın dışı temiz olsun da; isterse içini b*k götürsün nasıl olsa görünmüyor mantığı 1 Yaşında araçta motor arızası ışığı? ssli 

• 1,2 PSA almam aldırmam

• THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt
    Benim aracimi kendi kazandigimla aldim..Motoru acmam cam suyu ve antifirix yag kontrolu disinda...Temizlemem de..Alinteriyle alinmamis mi oluyor..??

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Sebep?

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Triger , yağın içinde dönüyor ve ısınan o yağ ile beraber triger zamanla yağda cozunuyor.

Bakın çözülüyor demiyorum cozunuyor. Bu ikisi farklı şeyler. Neyse o plastik parcaciklari sonra da gidip yağ suzgecini kapatıyor hem de parça parca değil membran halinde.Tabii bu olay zamanla olduğu için kimse fark etmiyor.

Bizim yapabilecegimiz en fazla kaputu açıp yağ eksilmiş mi diye bakmak olduğundan kimse de anlamiyor.

Araç motor uyarısi ya da yağ basıncı uyarısı verip seni uyardiginda ise iş işten geçmiş oluyor.

• Peugeota gittim bugün araç servisteyken ikame araçta sağladılar sorunuda çözdüler memnun kaldım ben hizmetten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.