Şimdi Ara

Golf 5 1.6 Düz Motor, Motor Arıza Işığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, aracım 1.6 düz (hitler) motor golf 5 tiptronic. Aracımın son birkaç zamandır ben söndürsem de yanan bir arıza ışığı mevcut. Arıza tespit cihazına bağladık, oksijen sensörü arızası veriyor. Aracımda lpg de var, lpg ile birkaç sorun da yaşamıştım rolantide stop etme vs gibi. Lpg’den şüphelendim ben de fakat birkaç yerde okuduğuma göre benzindeyken de motor ışığı yakıyorsa lpg ile alakalı değil demişlerdi. Ben de denedim, ışığı söndürdüm uzun bir süre benzinde kullandım. 1-2 gün yanmadı fakat geçen günlerin ardından ışıklarda dururken tekrar yandı, kavşağı döndüm araç gaz yemedi, tekledi gazı bıraktım sonradan toparladı. Aklıma takıldı ustaya götürdüm, derdini anlattım araç benzinde çalışıyorken çiğ benzin koktuğunu belirttim. Kokuyu oksijen sensöründen yapar dedi fakat teklemeyi neden yaptığını çözemedi. Böyle bin sorun yapmaz, oksijen sensörünü değiştirsek de sorunun çözülmez çok para harcarsın dedi erteledikçe de erteledi. Benim de aklıma takıldı bir konu açayım dedim. Başına gelen aynı sorundan muzdarip arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Bu konu harici bir de araç 100km hızdan sonra çamaşır makinesi gibi titremeye başlıyor gazı bırakıyorum tekrar düzeliyor. Bu sorun nedir? İyi forumlar dilerim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Aşağıdaki konuyu inceleyin ek olarak misfire ( ateşleme hatası ) datalarına da bakmak lazım. "Böyle bin sorun yapmaz, oksijen sensörünü değiştirsek de sorunun çözülmez çok para harcarsın dedi erteledikçe de erteledi" Arıza tespit cihazına hakim bir usta bulmanız lazım, sizin gittiğiniz usta pek hakim değil bu işlere. Arızayı tespit edemezler ise çok para harcarsın bu doğru. Çünkü olası sebepler, sübaplar,tesisat, bobinler,buji,oksijen sensörleri, vakum kaçağı, emisyon sistemleri arızaları vs liste gider. Bu arızlarda öyle sihirli bir değnek yok, direk şu parçayı değiştir arızayı çöz diye. Arıza tespit cihazındaki değerlere bakmak sonra da bazı testler yapmak lazım. Yoksa deneme yanılma parça değiştirme tutadabilir tutmaya da bilir.

https://forum.donanimhaber.com/p2626-isitmali-oksijen-sensoru-ho2s-1-banka-1-pompa-akimi-trimi-acik-devre--160634036

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea 1.4 motor arızası
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.