Şimdi Ara

Gaza basınca veya viteste ilerlerken gelen çekirge sesi gibi tuhaf ses?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son 2 gündür ilginç bir ses peydah oldu.

Vitese atıp gaz verince veya gaz vermesemde araç vitesteyken hakeret halinde iken çekirge sesi gibi hafif bir ses çıkıyor. Sanki gösterge panelinin tam oradan geliyor gibi.

Boştayken gaza asılınca ses yok, debriyaja basınca ses yok ancak araç viteste giderken gaz vermesemde o tuhaf ses geliyor.

Metal sürtmesi mi desem, kayış dönerken mi çıkarrıyor desem nasıl tarif edeceğimi şarşırdım ancak en bariz cırcır böceği çekirge sesi olurya gecelri duyarız genelde aynı o sese benziyor.

• V kayışı rulmanları olabilir, klima, şarj dinamosu, hidrolik direksiyon vs ye güç iletir bu rulmanlar. Bir ustaya baktırın. Benim başıma geldi en sonunda kayış koptu.
  • Çekirge sesini tarif edebilir misiniz ?

"guk guk" şeklinde mi ? "tırt tırt" şeklinde mi ? "şirrit şirrit" şeklinde mi ?
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Hocam şirrtt seklinde tiz bir ses, tok ses degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Ses yoktu aslinda. Muayne icin fren ayarlarini vs yaptirdim. Sonra ses basladi. Anlamadim frenle hic bi alakasi olmayan bi ses neden feen ayarindan sonra baslasinki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Ses yoktu aslinda. Muayne icin fren ayarlarini vs yaptirdim. Sonra ses basladi. Anlamadim frenle hic bi alakasi olmayan bi ses neden feen ayarindan sonra baslasinki.
    Bahsettiğim rulmanların belli bir ömrü var fren ayarından sonrasına denk gelmiştir şayet v kayışı ise sorun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.