2001 model seat toledo aracım var... Kapı içindeki cam motoru soketini takınca 0.30 m.a çekiyor.. Çekince 0.08-0.10 arasına düşüyor.. Çok elektrikci gezdim 800-1600 arası fiyat verdiler... Cüşş dedim ve artık usta aramayı bıraktım... Kendim bi çözüm arayışına girdim... Resimdeki gibi bir parça gözüme çarptı... bunun amacı tam olarak akü akımını kesip geri iletmek mi.. Öyle ise benim işimi görür mü... Araçtan inerken kontak dan kapılarımı kitleyip sonra bu aleti açarak akünün elektriğini kesmek ve inince de şoför kapısı anahtar ile kitlemek tam olarak yapmak istediğim bu doğru parça mı |
Elektrik kaçağı, elektrik akımının amaçlanmayan yoldan akmasıyla oluşan bir sorundur. Bu durum hem evlerde hem de araçlarda ciddi güvenlik riskleri oluşturabilir. Elektrik kaçağı tamiri için talep edilen yüksek maliyetler, alternatif çözümler aramaya yöneltebilir.
Araç Elektrik Kaçağı Tamir Fiyatı
Araçlarda elektrik kaçağı tamiri fiyatları, kaçağın yerine, ciddiyetine ve gerekli işçiliğe göre değişebilir. Kaçaklar genellikle kablo bağlantılarından, sigortalardan veya şase bağlantısından kaynaklanır. Sorunun doğru teşhisi ve onarımı, zaman ve uzmanlık gerektirir.
Araçta Elektrik Kaçağı Nasıl Tamir Edilir?
Küçük elektrik kaçaklarını evde onarmak mümkün olsa da, daha ciddi kaçakların kalifiye bir elektrikçi tarafından ele alınması gerekir. Öncelikle kaçağın kaynağını belirlemek için bir multimetre kullanmalısın. Ardından, gevşek bağlantıları sıkabilir, hasarlı kabloları değiştirebilir veya şase bağlantılarını temizleyebilirsin.
Araç Şase Kablosu Arızası Belirtileri
Araç şase kablosu arızası, aşağıdaki belirtilere neden olabilir:
- Farların veya iç aydınlatmaların loş yanması
- Motorun zor çalışması veya rölantide düzensiz çalışması
- Elektrikli cihazların çalışmaması
- Aracın sürüş sırasında stop etmesi
Evde Elektrik Kaçağı Nasıl Anlaşılır?
Evde elektrik kaçağı, aşağıdaki işaretlerle kendini gösterebilir:
- Elektrik faturalarında beklenmedik artışlar
- Sigortaların sık sık atması
- Duvarlarda veya tavanlarda kararma, is veya kıvılcımlanma
- Elektrikli cihazların kullanımdayken ısınması
Arabada Elektrik Kaçağı Nerelerde Olur?
Arabalarda elektrik kaçağı genellikle şu noktalarda meydana gelir:
- Pil terminalleri
- Marş motoru kabloları
- Alternatör bağlantıları
- Far soketleri
- Kablo demetleri
Araba Elektrik Şase Yaparsa Ne Olur?
Araba elektrik şase yaparsa, aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir:
- Elektrik sisteminin bozulması
- Yangın riskinin artması
- Elektrikli cihazların hasar görmesi
- Akü boşalması
Evde Kaçak Elektrik Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Evde kaçak elektrik olup olmadığını anlamak için şunlara dikkat edebilirsin:
- Elektrikli cihazları prizden çıkarıp ana şalteri kapattığında bile elektrik sayacının dönmeye devam etmesi
- Elektrikli cihazları fişe taktığında sigortaların atması
- Duvarlarda veya prizlerde elektrik çarpması hissetmek
Elektrik kaçağı tespiti ve tamiri konusunda uzman desteği almak, hem güvenlik hem de mali açıdan büyük önem taşır. Küçük kaçakları evde onarmaya çalışsan da, daha ciddi sorunlar için mutlaka bir elektrikçiye başvurmalısın.