Şimdi Ara

Yetkili servis mi yoksa özel servis mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aracin garantisini bitmis say git ozel servisi hic bisey olmaz bu kadar takacak bi durum yok bunda 9 ay da aracina ne olbilir ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: landscapee

Aracin garantisini bitmis say git ozel servisi hic bisey olmaz bu kadar takacak bi durum yok bunda 9 ay da aracina ne olbilir ki

Bu defa gözü karartım gidecek gibiyim dışarıya. Biraz riskli ama 300 lira hava parası vermek ağırıma gidiyor bir yağ değişimi için.

• Ben hep sanayiye gidiyorum memnunum

• Ben yetkili volkswagen servisinde çalışıyorum teknisyen olarak. Ben sizin yerinizde olsam orjinal parçaları servisten alır sanayide tanıdığım bir ustaya yaptırır bu kadar işçilik vermezdim kesinlikle. Önemli olan orjinal parça kullanılması. Benim serviste yapacağım işçiliğin sanayideki ustanın yapacağı işçilikten farkı yapılacak işçiliğe verilecek garanti başka birşey yok. He yetkili servise gelince yalakalik yapacaklar bitarafinizi kaldıracaklar birde o var. Onun haricinde balatalar hiç değişmemişse ön balatalar büyük ihtimalle değişir. Arka balatalarda bir bakım daha gidebilir. Hepsini orjinalini alıp gidin ustaya içiniz de rahat olsun. 9 ay kalmış garantiye. Birşey olursa garantilik bir bakımınız eksik derler hemen yaptiriverirsiniz garantiye girer araba. Sıkıntı olmaz.

• palio symbol olsa sanayi derdim,güzelim arabayı sanayideki dümbüklere götürme bence,yağını kendin götür serviste yaptır

• "Yetkili Servis" bilindiği üzere "Yetkili Kazık" atma üzerine kurulu. Garantisi bittikten sonra özel servise gitmemek için hiçbir sebep kalmıyor.
  • Alet edevat olup, eliniz biraz yatkın olsa bunların çoğunu kendiniz bile yaparsanız. Lpg den dolayı zaten motor garanti dışı, geriye pek bişey kalmıyor. Güvenilir bi ustaya orjinal parçalarla dışarda yaptırmak bence daha mantıklıdır ama aradaki para farkı cüzi bi miktarsa servis derim garantisinin hatrına.
    Bi de lpg lı aracın enjektör temizliği bence gereksiz gibi. Bi de bunu çıkartarak fiyat almaya çalışın derim.

• Cevaplar için teşekkür ederim. Toyota Yetkili servis enjektör temizliğini zorunlu yapmış. 30 bin bakımında da yapılmıştı aynı işlem. 30 bin ve 40 bin bakımında yapılan işlemler hemen hemen aynı ama 30 bin bakımında 520 tl gibi bir rakam almışlardı. Gerçi o da kazıktı ama 600 artık biraz fazla oldu
    Değişecek orjinal filtreler ve motor yağının toplamı 270 tl tutuyor. Bir ustaya helalinden 100 tl verip bu işi bitireceğim. Yeter bu kadar kazıklandiğımiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

Orijinalden alıntı: landscapee

Aracin garantisini bitmis say git ozel servisi hic bisey olmaz bu kadar takacak bi durum yok bunda 9 ay da aracina ne olbilir ki

Bu defa gözü karartım gidecek gibiyim dışarıya. Biraz riskli ama 300 lira hava parası vermek ağırıma gidiyor bir yağ değişimi için.

Sadece size degil bende bu sabah i30 u bakima goturdum hyundai ucar a 30 bin bakimi icin 610 lira fiyat cikardilar 200 tl hallettim disarda tanidik ustaya yemisim garantisini hic bisey olmaz korkmayin.

• Aracıma yetkili servis 105000 bakımı için 410 TL fiyat çıkardı.
    Yapılacaklar yağ değişimi, yağ polen ve hava filtresi değişimi. Birde lastikler sökülüp spreyle temizlik yapılacak yani rutin bakımdan başka bişey yok.
    Sanayide Fil marka filtreleri 30 TL ye aldım. Aynı şekilde sanayiden 60 TL ye Petrol Ofisi 5-40 tam sentetik yağ aldım. Ustaya da 30 TL işcilik verdim toplamda 120 Tl ye bakım işi aradan çıktı.
    Hangi ustaya gitseniz sizden alacağı en fazla 50 TL işcilik.
  • güzelim arabayı sanayiye götürme bence. Ben olsam yanından bile geçmezdim
  • 2015 model aurisimin 10 bin km bakımı geldi, yetkili servisler 500 tl istiyor. Ankara da özel servis var mı, garantiyi bozmadan bu işi yapan? bosch için garantiyi bozmaz diyorlar.
  • justinbjk J kullanıcısına yanıt
    Ankara'da dörtnal özel servis iyi diye biliniyor toyota için ama özel servise girdiğiniz zaman her durumda garanti dışı kalırsınız.

• yağı kendiniz alın yetkili serviste yaptırın bakımı. 80-100 tl civarı karınız olur bu şekilde.

ben hiçbir şekilde dışarıda tavsiye etmiyorum, aracın motorunda orijinal bir parçayı alıp yerine yan sanayi ürün takmayacağını kim garanti edebilir? böyle çakallıklar çok oluyor, ben güvenmiyorum. garanti bitse bile gitmezdim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.