Şimdi Ara

Bu fatura normal mi? (araç tamir-bakım ücreti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 2 gündür aracımız oto tamirinde 2001 vw bora alt takımlardan gıcırtı vs şikayetiyle götürdük. Debriyajın falanda degişmesi gerek dedi. Aynı zamanda yıllık bakımın zamanı geldigi için yaptırtayım dedim ustanında görüşünü alıp yaptırttık. Fatura bu pazarlık dahi yapamadık yanaşmadı. Bu işin önceden anlaşılması gerekmiş bilmiyordum.

Sorum bu ücretler normal mi? Luk marka bu arada degişen debriyaj. Birde işçilik konusu özellikle neden bu kadar pahalı dedigimde. Pahalı olmadığını ısrarla söyledi. Kazık yediysek artık yemişizdir böyle bir şey olduysa tekrar götürmem çünkü 4-5 sene öncede babam aracın yine debriyaj balatalarını oraya degiştirtmişti.

Bu fatura normal mi? (araç tamir-bakım ücreti)

Yer Ankara Şaşmaz otosanayi sitesi. Akıncılar özel servisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 20 Nisan 2015; 18:47:25 >

• Fatura kaleminde işçilik gözükmüyor.Sanırım parça kısmında ekleyip halletmişler.

Aracınız motor türü nedir?Ona göre fiyat yorumu değişir.
  • şanzuman ön takım motor işçiligi olarak 450 tl yazıyor en altta hocam.
    Motor ile ilgili detay bilmiyorum 8 valf 1.6 tek bildigim bu .
  • http://www.otosupermarket.com/VW-BORA-Debriyaj-Seti-16-102-Beygir-AKL-Motor-Rulmansiz-LUK,PR-59974.html
    Bu olması gerekiyor. Burada rulmansız ne bilemiyorum ancak baskı+balata seti 300 tl denmiş. Bizden baskı balata adı altında 500 tl alındığı görünüyor faturada. Gerçekten parçalardan güzel güzel geçirmişler.
  • çok kaba bir hesapla 1.000-tl işçilik ödemiş gibi görünüyorsunuz.
  • orantısız bir liste

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana pahalı gelen baskı balata seti, toplamda 550 tl. Bide yağ 5 lt 125 tl demiş, 10/40 koydu ise acayip pahalı olmuş. En son 6 ay önce 10/40 mobil 4 lt yağı 50 tl den almıştım.
    Işçiliğine gelince bazı araçların baskı balata değişimi çok zor oluyormuş. Kendi aracımı sorduğumda böyle dedi ve 350 tl gibi işçilik alırım demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşçilik için 450 tl almışlar. Yukarıda link attım bizim araç o olmalı:) 300 tl baskı balata seti onu 500 tl diye yazmışlar. En çok bu canımı sıktı sağdan soldan eklerler bunu biliyorum ancak bu kadarda olmaz gerçekten. VW kendi servisine götürsek bu kadar tutmaz en azından adam gibi yapıldıgından emin olurduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

http://www.otosupermarket.com/VW-BORA-Debriyaj-Seti-16-102-Beygir-AKL-Motor-Rulmansiz-LUK,PR-59974.html
    Bu olması gerekiyor. Burada rulmansız ne bilemiyorum ancak baskı+balata seti 300 tl denmiş. Bizden baskı balata adı altında 500 tl alındığı görünüyor faturada. Gerçekten parçalardan güzel güzel geçirmişler.

Ortada nitelikli bir işçilik gerektiren bir servis emeği yok,450 tl çok para işçilik için.Ayrıca parça olayı yoruma açık,zira sıcak parası olan çoğu servis parça stoğu yapıp hem satıştan hem emekten kazanayım diyor.Sanırım bu tip yer idi.

Çok da üzülmeyin olan olmuş.Tecrübe olsun,babanızla muhakeme edin,o da durumu idrak etsin.

• işçilik çok yazmışlar..yetkili servislerde o kadar işçilik yazmıyorlar..ydk parçada giydiriyorlar yetmemiş birde işçilik giydirmişler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

http://www.otosupermarket.com/VW-BORA-Debriyaj-Seti-16-102-Beygir-AKL-Motor-Rulmansiz-LUK,PR-59974.html

Ortada nitelikli bir işçilik gerektiren bir servis emeği yok,450 tl çok para işçilik için.Ayrıca parça olayı yoruma açık,zira sıcak parası olan çoğu servis parça stoğu yapıp hem satıştan hem emekten kazanayım diyor.Sanırım bu tip yer idi.

Çok da üzülmeyin olan olmuş.Tecrübe olsun,babanızla muhakeme edin,o da durumu idrak etsin.

Babama sürekli diyorum şu aracı yılda bir kendi servisine sokalım diye ancak pahalı olur diyip duruyor. Bundan pahalı diyemezdi sanırım yetkili servis it çakal ile ugraşmaktansa en azından servise yaptırmak çok daha mantıklıydı. Neyse teşekkür ederim bilgilendirmeniz için olan oldu artık.

• Geçmiş olsun. Güle güle kullanın.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam vw fordu bilmem ama kia İzmir filtreler için 35 55 arası fiyat çekti bana. Ben de internetten hepsini 50ye aldım. Kia servis parça fiyatları kazık o zaman diğerleri dediğiniz gibiyse.

• Servise girseydiniz aynı paraya çıkardınız. Takılan bütün parcalar garantili olurdu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle örnek vereyim;geçen aylarda tanıdğım bir servise motoru bitik bir Bmw geldi sanırım birkaç yaşında,artık aracı bu hale nasıl getirdiler ve becerdiler bilemem.

18.000 tl motor yenileme fatura çıktı araca.Yarı yarıya kazandı servis bildiğim kadarı ile.Stoklu bir yerdi.
  • Usta pazarlık yapmadığınız için öpmüş.

Artık keyifle binin hacı. Davası olmaz.

• Kazığın dik alası olmuş. Yetkili serviste bile olsa 1000tl civarına çıkardı bence
  • Sanayide normal tamirhanelerde çok daha ucuza gelebilirdi, bence çok pahalı debriyaj zaten set olarak satılmıyormuydu herparçasına ayrı fiyat yazmış ,servisler böyle malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

Kazığın dik alası olmuş. Yetkili serviste bile olsa 1000tl civarına çıkardı bence

Zaten fatura kesen yerlerde yetkiliyle aynı fiyat çıkıyor.

• Bundan sonra en azından senede bir vw nin yetkili servisine götürürüz en azından garantisi olur içimiz rahat olur. Benim bu işten çok anladığım yok ancak bana bile çok tuhaf gelmişti herkesin yazdığı gibi bu baskı-balata olayı. Seti 300 tl olan şeyi 550 tl ye mal ettigini yazmış. Tek yer orası degil tabi ki.Haram olsun artık bu servise başkaları gitmesin. Bizim gibi tecrübesiz işten anlamayanların gitmesi gereken tek yer yetkili servistir. Buda bize ders oldu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.