Şimdi Ara

sıfır araç alınırken bayiden hediye olarak neler istenir ? ya da zorla alınır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
32.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar inşallah cumaya kadar bir adet octavia 1.6 dizel elegance sahibi oluyorum. aracı teslim almaya gittiğimde neleri talep etmeliyim ? satış elemanı bana bazı hediyelerinin olacağını söyledi ama bilemiyorum aklından ne geçiyor. bu işin rajonu, adeti, adabı nedir ?
    yardımcı olursanız ona göre posizyon alacağım.

• Şahsen ben olsam park sensörü,duruma göre çelik jant ya da üzerindekinden daha iyi lastikler,tavan-yan bariyer falan isterim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Şahsen ben olsam park sensörü,duruma göre çelik jant ya da üzerindekinden daha iyi lastikler,tavan-yan bariyer falan isterim ...
    Trafik seti
    Park sensörü
    Plastik paspas / Halı paspas
    Cam filmi
    Navigasyon (zor ihtimal, belki portatif tiplerden olabilir)
    Bluetooth donanımı
    vsvs

Genelde donanımla ilgili şeyler.

Jant değişimi konusunu hiç duymadım, lastik değişimi konusunu ise sanmıyorum. İkisi de çok fantazi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Trafik seti
    Park sensörü
    Cam filmi
    Bluetooth donanımı
    vsvs

Jant değişimi konusunu hiç duymadım, lastik değişimi konusunu ise sanmıyorum. İkisi de çok fantazi olur

halı pas pas, park sensörü donanımda zaten var. renkli cam diyor ama camı nasıl renklendirmişler bilmiyorum.
    peki boya ve karter koruması istesek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Trafik seti
    Park sensörü
    Cam filmi
    Bluetooth donanımı
    vsvs

halı pas pas, park sensörü donanımda zaten var. renkli cam diyor ama camı nasıl renklendirmişler bilmiyorum.
    peki boya ve karter koruması istesek ?

Alıntıları Göster
    distiribitör doğuşise süpriz = anahtarlık

• Ben astra alirken birsey istememiştim. Sadece halı paspas vermişlerdi.
    Aracı hazır edip plakaları takan cocuğa bahşiş verdiğimizde bagajı açarak " abi bu halı paspaslarda neskar olarak size hediyemiz, ayaklarınız yumsak yere bassın " demişti :)

Hediye olayını pek anlamam ama park sensörü falan yoksa ekleyebilirler.
    Gerçi bugünkü aklım olsa satış görevlisi güzel bayana yemeğe çıkalım derdim ama gecti gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Alıntıları Göster
    Misalen vatandaş Kangoo alıyor üzerinde ince lastikler var daha geniş tabanlı lastik isteyebilir.Yan ve tavan barı da keza öyle.Jant tabiki fazla uçuk bir talep olur ama neyse ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç bu fiyata alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Alıntıları Göster
    - İyi günler.
    - ...
    - İyi günler...!!!
    - Evet?
    - GOLF bakmıştık, JETTA da olabilir, ya da artık ne varsa
    - Ne istediğinizi bilmiyor musunuz?
    - Ya işte VOLKSWAGEN olsun da
    - Eeeee...???
    - Ne olursa olsun.
    - Yaaaa...!!!
    - Ya, evet. Ehe eh eh...
    - Araba yok!
    - Pardon?
    - Araba yok! Kalmadı... Bitti
    - Yani hiç mi yok?
    - Yokun hiçi olmaz kardeşim.
    - Tamam, CADDY veya TRANSPORTER
    - Bir tane TRANSPORTER var sadece
    - Öyle mi? Bakabilir miyiz?
    - Alacaksanız bakabilirsiniz...
    - Yok yav?
    - Evet yav...!
    - Nasıl bir TRANSPORTER?
    - TeDeİy Camsız Koltuksuz Alçak Tavan Kısa Şasi
    - Üff!
    - Yahu başka marka yok mu? Git OPEL'e, FORD'a, TOYOTA, HONDA
    - Biz VOLKSWAGEN istiyoruz.
    - PEUGEOT, CITROËN, ya git TATA falan al kardeşim ya, yok araba!
    - Olmaz. TRANSPORTER alırsak yanında hediye falan verecek misiniz?
    - Ne gibi? Plasma TV, Fritöz, Buzdolabı, Baskül, Çaydanlık Seti falan mı?
    - Yok, Park Sensörü, Paspas, Dolu Depo, Kasko, Sigorta, Alarm gibi...
    - Başka?
    - Bir de Navigasyon fena olmazdı di mi enişte, ehe eh he ehe...
    - Arkanı dön, bak orada ne var?
    - Ne var?
    - Kapı, kolunu çek, dışarı çık, bir daha da gelme buraya
    - Ama VOLKSWAGEN, Hitler, Wolfsburg, Alaman, Golf, Polo, Caddy...
    - Yahu kardeşim deli etme adamı....!!!! Git başka markalara bak ya!
    - Tamam, biz bir SKODA'ya bakıp yarın buraya geri gelelim. Gel enişte.
    - (... sigorta atar...)

• Boya ve koltuk koruma en çok verilen hediyeler. Belki paspas da alabilirsiniz. Daha fazlasını beklemek hayalcilik olur.
  • Arkadşaım,

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI Elegance aracınız hayırlı olsun. Çok isabetli bir tercih. Yakıt tasarrufunun böyle büyük sayılacak bir otomobilde nasıl olduğunu yakından görmeye başlayacaksınız.

Arkadaşlarım yazmış hediye olarak neler verilebilir. Ben de listeyi uzatmak istiyorum.

PASPAS (Kauçuk veya Halı)
    İLK YARDIM ÇANTASI
    SONAX BOYA KORUMA (veya sadece döşeme koruma)
    YAKIT DESTEĞİ (100 TL) (iyi tanıdık varsa alabilirsiniz)
    TRAFİK SİGORTASI (artık hediye sınıfına girmeye başladı)
    PARK SENSÖRÜ (orjinalinde yoksa, ama tamponu delmek...?)
    TELEFON DONANIMI
    CAM FİLMİ (biraz pahalı ama servis kendisi yaparsa ucuz)
    BAGAJ HAVUZU
    vb. vb.

quote:

arkadaşlar inşallah cumaya kadar bir adet octavia 1.6 dizel elegance sahibi oluyorum. aracı teslim almaya gittiğimde neleri talep etmeliyim ? satış elemanı bana bazı hediyelerinin olacağını söyledi ama bilemiyorum aklından ne geçiyor. bu işin rajonu, adeti, adabı nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Arkadşaım,

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI Elegance aracınız hayırlı olsun. Çok isabetli bir tercih. Yakıt tasarrufunun böyle büyük sayılacak bir otomobilde nasıl olduğunu yakından görmeye başlayacaksınız.

Arkadaşlarım yazmış hediye olarak neler verilebilir. Ben de listeyi uzatmak istiyorum.

İLK YARDIM ÇANTASI
    TELEFON DONANIMI
    BAGAJ HAVUZU
    vb. vb.

quote:

arkadaşlar inşallah cumaya kadar bir adet octavia 1.6 dizel elegance sahibi oluyorum. aracı teslim almaya gittiğimde neleri talep etmeliyim ? satış elemanı bana bazı hediyelerinin olacağını söyledi ama bilemiyorum aklından ne geçiyor. bu işin rajonu, adeti, adabı nedir ?
    arkadaşlar çok teşekür ederim. çok faydalı bilgiler bunlar. ancak biz bayiden ne koparacağımızı düşünürken desiya arkadaşımız plaka takan çocuğa bahşişten falan bahsetmiş. peki bahşişin piyasası nedir ?

• quote:

Arkadşaım,

İLK YARDIM ÇANTASI
    TELEFON DONANIMI
    BAGAJ HAVUZU
    vb. vb.

quote:

EKLEME:

Araç fazla olur, alıcı az olur = Satıcıdan daha fazla ve daha kolay hediye alabilirsiniz. Onun size ihtiyacı var.
    Araç az olur, alıcı fazla olur = Satıcıdan daha az ve daha zor hediye alabilirsiniz. Sizin ona ihtiyacınız vardır.

Kampanyalarda, indirimli fiyatların olduğu zamanlarda, stokta araç azaldığında hediye almak zorlaşabilir.
    Elde kalan araçlarda, sürüm modellerde, baz donanımlarda, model değişikliklerinde hediye almak kolaydır.

Tamamen karşılıklı beklentilere ve piyasa koşullarına ve satıcının araçları satarken karşılaştığı mukavemete bağlıdır. Çok araç satar, tok satıcı olur, ayağa bile kalkmaz, yüzünüze bile bakmaz. Az satar, pahalı satar, lüks satar, size Prag'da tatil bile hediye eder. Araya bir tanıdık sokarsınız, satış müdürünün eniştesini veya çocuğunun öğretmenini bulursunuz, tuttuğu takımı arabayı alana kadar siz de tutarsınız, sıcaklık artar, ilişki tesis edilir, memleket yemekleri ve meseleleri konuşulur ve bir hediye daha çıkar ortaya.

• quote:

İLK YARDIM ÇANTASI
    TELEFON DONANIMI
    BAGAJ HAVUZU
    vb. vb.

Hocam son donemlerde galeri gezdiniz mi bilemem ama o kadar tok saticilar ki paspas verirken bile havalardalar. Son 2 gundur neredeyse her markayi gezdim sensorde indirim teklif eden mi istersiniz, cam filmi icin tavsiye veren mi..
  • 20 TL

quote:

arkadaşlar çok teşekür ederim. çok faydalı bilgiler bunlar. ancak biz bayiden ne koparacağımızı düşünürken desiya arkadaşımız plaka takan çocuğa bahşişten falan bahsetmiş. peki bahşişin piyasası nedir ?

0 araç alırken bahşiş veren var mı?

donanımhaber forum
    0 araç alırken bahşiş veren var mı? » Sayfa 1 - 13
    http://forum.donanimhaber.com/m_40959161/mpage_1/key_/tm.htm

quote:

Bahşiş verilmez, bahşiş "SIKILIR". Lütfen bu hususta terminolojiye uygun hareket edelim değerli dostlar. Nitekim "bahşiş" hizmet alan birisinin hizmet veren birisine bir miktar parayı, o istemese veya istediğini belli etmese bile, zorla vermesine dayanan bir davranış. Bahşiş öyle otoparkçıya park ücreti verir gibi verilmez, bahşiş "iyi hizmet" mükafatıdır. Elini uzatıp para isteyen bir işçinin maaş aldığından buna hakkı olmadığı için parayı istemeye istemeye almak istediğini unutmayın, bahşişi adamın eline SIKIN, parayı sağ el işaret ve orta parmaklarınızın arasında 2 katlı katlayıp başparmağınızı ikisinin arasında hafifçe geçirerek işçinin avucuna yerleştirin. İşte o zaman bu gerçek bahşiştir.

quote:

Bahşiş verirken "çiğ" hareketler de yapmamak gerek. Öyle sevgiline parfüm kokulu mektup yazıp postanede memura utancından çaresizmiş gibi uzatmamak lazım bahşişi, verirken usûl ve içerik yönünden kaş/göz el/kol hareketleri, ufak bir konuşma, dilek ve temennilerde bulunmak gerekir, yarım elma gönül alma.

Bu arada bahşiş:

- aracı tanıtan satış temsilcisine verilmez!
    - yetkili araç satış bayi sahibine verilmez!
    - sekreter, çaycı, otoparkçı, bekçiye verilmez!
    - verirken kısık ses ve kadife ton kullanılır
    - onun bahşişi beklediğini bildiğiniz hissettirilmez
    - bozuk para, demir para, küçük para verilmez
    - fiyaka olsun diye 2 adet $1 bahşişi kimse yemez!
    - bahşiş olarak verilecek para önceden hazır tutulur
    - rüşvet verir gibi bahşiş verilmez (gömlek veya pantol cebine)
    - 50 TL bahşiş verilip 20-30 TL geri istenmez, ÇOK AYIPTIR...!!!

Mesela bir yere yemek yemeye gittiniz, 56.50 TL hesap geldi, kredi kartıyla ödemek istiyorsunuz, muhakkak surette (!) yukarıya doğru yuvarlayın (60.00 TL) ve tip box denilen kutuda bir 5 TL atın. Emin olun ki SİZİ UNUTMAZLAR...! Garsonlar kaş/göz hareketiyle birbirine "bahşiş bırakı mı?" diye sorarlar, cevap kaş kaldırma ise "hayır" ama bir göz kırpma ise "evet" şeklindedir. Tabi kredi kartı ile adisyondaki meblağı kuruşuna kadar kredi kartından çektiren ve bir zırnık bile bahşiş bırakmayıp siyah D veya E sınıfı aracına binip arkasına bile bakmadan basıp giden tipler için envai duygular mevcuttur garsonların mangal gibi yüreğinde ama lakin bunlar orada kalır, söz olarak dışarıya çıkmaz...

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste...

Bahşiş vermek kadar güzel bir hareket var mı ya? Al kardeş şunu, benden bir kebap ye. Al birader şunu, bir gömlek alırsın. Al dostum şunu, bir iPhone alırsın. Al bakalım sen de şunu, bir tatile git. Hey sen, gel bakalım gel, şu parayla bir takım elbise al.

• quote:

EKLEME:

Araç fazla olur, alıcı az olur = Satıcıdan daha fazla ve daha kolay hediye alabilirsiniz. Onun size ihtiyacı var.
    Araç az olur, alıcı fazla olur = Satıcıdan daha az ve daha zor hediye alabilirsiniz. Sizin ona ihtiyacınız vardır.

Kampanyalarda, indirimli fiyatların olduğu zamanlarda, stokta araç azaldığında hediye almak zorlaşabilir.
    Elde kalan araçlarda, sürüm modellerde, baz donanımlarda, model değişikliklerinde hediye almak kolaydır.

Tamamen karşılıklı beklentilere ve piyasa koşullarına ve satıcının araçları satarken karşılaştığı mukavemete bağlıdır. Çok araç satar, tok satıcı olur, ayağa bile kalkmaz, yüzünüze bile bakmaz. Az satar, pahalı satar, lüks satar, size Prag'da tatil bile hediye eder. Araya bir tanıdık sokarsınız, satış müdürünün eniştesini veya çocuğunun öğretmenini bulursunuz, tuttuğu takımı arabayı alana kadar siz de tutarsınız, sıcaklık artar, ilişki tesis edilir, memleket yemekleri ve meseleleri konuşulur ve bir hediye daha çıkar ortaya.

valla taner bey umarım o gün şartlar lehimize olur.
    aslında çok şey istemiyorum ben. karter koruma olmazsa olmazım. pas pas ve trafik seti ısrar edceğim. koltuk ve boya koruma olsa iyi olur diyeceğim.
    bir de aklıma takıldı desiya arkadaşımız 24 saat geçmeden aracı almaktan vazgeçebilme gibi bir durumdan bahstmiş. doğrumudur. ?

• quote:

20 TL

quote:

quote:

Bahşiş verilmez, bahşiş "SIKILIR". Lütfen bu hususta terminolojiye uygun hareket edelim değerli dostlar. Nitekim "bahşiş" hizmet alan birisinin hizmet veren birisine bir miktar parayı, o istemese veya istediğini belli etmese bile, zorla vermesine dayanan bir davranış. Bahşiş öyle otoparkçıya park ücreti verir gibi verilmez, bahşiş "iyi hizmet" mükafatıdır. Elini uzatıp para isteyen bir işçinin maaş aldığından buna hakkı olmadığı için parayı istemeye istemeye almak istediğini unutmayın, bahşişi adamın eline SIKIN, parayı sağ el işaret ve orta parmaklarınızın arasında 2 katlı katlayıp başparmağınızı ikisinin arasında hafifçe geçirerek işçinin avucuna yerleştirin. İşte o zaman bu gerçek bahşiştir.

quote:

Bahşiş verirken "çiğ" hareketler de yapmamak gerek. Öyle sevgiline parfüm kokulu mektup yazıp postanede memura utancından çaresizmiş gibi uzatmamak lazım bahşişi, verirken usûl ve içerik yönünden kaş/göz el/kol hareketleri, ufak bir konuşma, dilek ve temennilerde bulunmak gerekir, yarım elma gönül alma.

Bu arada bahşiş:

Mesela bir yere yemek yemeye gittiniz, 56.50 TL hesap geldi, kredi kartıyla ödemek istiyorsunuz, muhakkak surette (!) yukarıya doğru yuvarlayın (60.00 TL) ve tip box denilen kutuda bir 5 TL atın. Emin olun ki SİZİ UNUTMAZLAR...! Garsonlar kaş/göz hareketiyle birbirine "bahşiş bırakı mı?" diye sorarlar, cevap kaş kaldırma ise "hayır" ama bir göz kırpma ise "evet" şeklindedir. Tabi kredi kartı ile adisyondaki meblağı kuruşuna kadar kredi kartından çektiren ve bir zırnık bile bahşiş bırakmayıp siyah D veya E sınıfı aracına binip arkasına bile bakmadan basıp giden tipler için envai duygular mevcuttur garsonların mangal gibi yüreğinde ama lakin bunlar orada kalır, söz olarak dışarıya çıkmaz...

Bahşiş vermek kadar güzel bir hareket var mı ya? Al kardeş şunu, benden bir kebap ye. Al birader şunu, bir gömlek alırsın. Al dostum şunu, bir iPhone alırsın. Al bakalım sen de şunu, bir tatile git. Hey sen, gel bakalım gel, şu parayla bir takım elbise al.

süper ! aynen katılıyorum.

• quote:

quote:

20 TL

quote:

quote:

quote:

Bu arada bahşiş:

süper ! aynen katılıyorum.

Alıntıları Göster
    kasko istenebilir,
    boya koruma istenebilir
    renkli cam mı cam filmi mi ondan emin olun, renkli cam ise kesinlikle onu alabiliyorsanız alın.

• Octavia elegance'da zaten sensörler, halı paspas vardır. Onceki aracınızın trafik sigortasını aktarıyorlar zaten yenisine. Siz belki:
    - Kıslık kaucuk paspas
    - cam filmi
    - koltuk koruma
    - belki boya koruma isteyebilirsiniz.

Aracı aldığımda bana koltuk koruma ile navking'in en uyduruk modellerinden bir navigasyon vermişlerdi. Eğer zaten vereceklerse OK ama ozellikle koltuk koruma falan istemeyin; değmez. 20 liralık sprey zaten. Verdikleri navigasyon derseniz kullanmaya değmez.

Onerim kaucuk paspas, ellerinde varsa bagaj filesi vs almanız. Ben superb'inkine 100 lira gibi bir şey verdim :)
    Eğer koparabilrseniz boya koruma da çok iyi.
    Aracınız hayırlı olsun. Orada size hatırlatırlar bahşiş isini. Biri gelip size anahtarı teslim ederken aracı anlatmaya çalışacak; koltuk ayarini vs yapacak güya ama benimkinde adama ben anlatmistim kılavuzu onceden aldığım için :)) Eline bir 15-20 lira sikistirsaniz bu yeter.

Bu arada hangi bayiden alıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdcezir -- 22 Kasım 2010; 21:55:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mdcezir

Octavia elegance'da zaten sensörler, halı paspas vardır. Onceki aracınızın trafik sigortasını aktarıyorlar zaten yenisine. Siz belki:
    - Kıslık kaucuk paspas
    - cam filmi
    - koltuk koruma
    - belki boya koruma isteyebilirsiniz.

Aracı aldığımda bana koltuk koruma ile navking'in en uyduruk modellerinden bir navigasyon vermişlerdi. Eğer zaten vereceklerse OK ama ozellikle koltuk koruma falan istemeyin; değmez. 20 liralık sprey zaten. Verdikleri navigasyon derseniz kullanmaya değmez.

Onerim kaucuk paspas, ellerinde varsa bagaj filesi vs almanız. Ben superb'inkine 100 lira gibi bir şey verdim :)
    Eğer koparabilrseniz boya koruma da çok iyi.
    Aracınız hayırlı olsun. Orada size hatırlatırlar bahşiş isini. Biri gelip size anahtarı teslim ederken aracı anlatmaya çalışacak; koltuk ayarini vs yapacak güya ama benimkinde adama ben anlatmistim kılavuzu onceden aldığım için :)) Eline bir 15-20 lira sikistirsaniz bu yeter.

Bu arada hangi bayiden alıyorsunuz?
    izmir renk oto

• quote:

izmir renk oto

Sorma sebebim bizim bayideki servis indirimiydi.
    Açıkçası diğerlerinde var mı bilmiyorum; muhtemelen tüm bayilerdedir ama 31 ekimde sonlanan bir "servis ve her türlü yedek parçada %20 indirim" kampanyası vardı.

Bu kampanyadan kışlık lastiklerimi aldım bayi fiyatının çok altına. Kışlık lastik İzmir'de işinize yaramaz ama katalogdan beğendiğiniz aksesuara indirim talep edebilirsiniz belki kampanyayı da kaçırdık bahanesiyle belki, yerlerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdcezir -- 22 Kasım 2010; 22:21:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.