Şimdi Ara

sıfır araç alınırken bayiden hediye olarak neler istenir ? ya da zorla alınır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
32.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benhttp://forum.donanimhaber.com/m_36523871/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44682467 linkindeki konuyu da okurken aslında ikisine birden cevap yazmışım biraz konuları karıştırmışım sanırım :) kusuruma bakmayın aşağıda oraya yazdığım post u bulabilirsiniz

Selamlar,,,

Merhabalar,

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin. İnşallah bende 2011 yeni kasa Passat 1.6 Tdi ımı 1-2 gün içerisinde almış olacağım. Neler yapılabilir felan diye aratırken google dan bu konuya rastladım ve sıcak sıcak taze taze bilgiler vermek istedim. yukarıda bir arkadaş kan akıtmaktan bahsetmiş bu doğrudur hocam. bizlerde babalarımızdan böyle gördük ve daha önce aldığımız arabalarda bunu yaptık ve ben her zaman malın zekatının bu şekilde ödendiğine inanmışımdır. Umarım bu böyledir ki bu güne kadar Allah'a şükür kazayı belayı bu kurbanlar bizden uzak tutmuştur.

Araçlara yapılacak işlemlere gelince Türkiye de bu işi yapan 3 ciddi firma ile görüştüm yaptıkları işlemler için hepsine aynı işlemleri söyleyerek fiyat istedim. Verdikleri fiyatlar şu şekilde;

Sonax

Cam Filmi ( 5 cam için )
    Boya koruma
    iç koruma ( koltuk vs.
    Cant koruma
    motor koruma
    Kaput folyosu denilen birşey TOPLAM : indirimli 700 lira bu sadece bizim kuruma yapılmışta olabilir ama bize yapılıyorsa mutlaka size de yapılacaktır.

Ziebart

En pahalı fiyat veren bu firma fakat artı olarak Ses yalıtım diye birşey ekliyorlar diğer firmalarda ise bu işlem yapılmıyor.

Cam filmi ( 5 cam için )
    Boya koruma
    Ses Yalıtım
    Pas Önleyici
    iç koruma
    motor koruma
    kaput folyosu taşlara felan karşı birşeymiş
    birşeyler daha vardı tam hatırlamıyorum

TOPLAM : 2.194 Tl biraz zorlayınca iskonto felan 1.970 Tl bence abartı bir fiyat

Würth

Cam filmi ( 5 cam için )
    Boya koruma
    Döşeme koruma
    iç koruma
    motor koruma
    su itici - kaydırıcı
    kaput folyosu TOPLAM : 750 Tl kampanyaları varmış 499 tl ama 5. cam için +100 Tl Kaput koruma için + 150 Tl istiyorlar biraz pazarlık 700 Tl yaptırabiilyorsunuz.

Ayrıca bu işlemler için VW bayiiden aldığım fiyat ise 950 Tl

Yorum: Ben önceki arabamda Sonax markasına bir kaç işlem yaptırmıştım fakat pek birşey anlamamıştım. bunda ise aslında pek ne yapacağımı bilmiyorum. Gerçekten bence çok iyidir şu faydasını gördüm aracımda bunları yaptırdım bir tanecik bile çizik felan yok taş izi yok aracımı mis gibi kokuttular ( aksine kötü kokutuyor diyorlar ) yok ses yalıtım yaptırdım sesi çok azalttı ( ziebart %60 azaltacağını söylüyor ) diyen forumlarda veya yorumlarda görmedim. Koruma amaçlı çok açık renk cam filmi hariç diğer işlemleri yaptıracak mıyım, yaptırmayacak mıyım tam olarak ta bilmiyorum. yorumlarınız benim içinde değerli aslında. sizce hangi firma? hangi işlemler öncelikli olmalı.

Diğer konu hediye meselesi.

Doğuş ve bayiileri bu konuda çok cimriler eğer tanıdığın vs yoksa Renault Peugeot Ford felan almıyorsan hediye de alamıyorsun. hele ki vw den neredeyse imkansız. üstüne bilmem kaç ay araba ha geldi ha gelecek bekleyip duruyorsun. ama ne koparabilirsem kardır hesabı yüzsüzlüğün dibine vurdukça vuracaksın. olmadık şeyler isteyeceksin ve bir sürü isteyeceksin. en sonunda senden bıkacak belki birini veya bir kaçını düşürme ihtimalin mevcut. bizim ülkemizde şöyle kafanda bir araba oluşturup ta sonra gidip bayii ye ya benim kafamda şöyle şöyle donanımı özelliği olan bir araba var hangisi uygun bana diyemiyorsun maalesef. Buna sizin yerinize onlar karar veriyorlar. Bize gelen arabalar bunlar seç içinden birini. Sanırım bu şirket mantaliteleri ve yönetim tarzları ile alakalı. böyle bir yaklaşım inanın ne avrupa da ne de amerika da var. bu düpe düz dayatma. elimdeki bu hangisi işine geliyorsa. ha işine gelenide 2-3 ay bekle. Japonlar zaten ayrı bir cimri. ne paspas ne yangın söndürücü utanmasalar ki vw utanmıyor hiç anahtarı bile parayla satacaklar.

çok yazdım sanırım ama konu üzerine geldiği için oldu. herkese yeni araçları hayırlı ve uğurlu olsun şimdiden. Sağlıcakla kalın.

• sürprizlerden hiç hoşlanmam söyle bakalım ne hediye edeceksiniz deseydin

aracınız hayırlı olsun bu arada, güzel araç

ben alırken (corolla skoda değil )

kapı bandı Q
    tampon bandı Q
    trafik seti
    yangın söndürücü
    iki adet anahtarlık
    bagaj havuzu (çok faydalı muhakkak alın )Q
    park sensörü Q

hediye edilmişti Q harfi olanları ben istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

sürprizlerden hiç hoşlanmam söyle bakalım ne hediye edeceksiniz deseydin

kapı bandı Q
    tampon bandı Q
    trafik seti
    yangın söndürücü
    iki adet anahtarlık
    park sensörü Q

maşallah ! siz bayağı bi şey koparmışınız.
    ben de en azından bi karter koruma, trafik seti, bir de boya koruma koparayım diyorum ama nasip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

sürprizlerden hiç hoşlanmam söyle bakalım ne hediye edeceksiniz deseydin

kapı bandı Q
    tampon bandı Q
    trafik seti
    yangın söndürücü
    iki adet anahtarlık
    park sensörü Q

maşallah ! siz bayağı bi şey koparmışınız.
    ben de en azından bi karter koruma, trafik seti, bir de boya koruma koparayım diyorum ama nasip.

araba bakmaktan gına gelmiş, arabasızlık ve kararsızlık + satış elemanlarının ükelalığı,umarsızlığı,ilgisizliği ve ilgi göstereyim derken saçmalayanı vs tak etmişken bagaj havuzu park sensörü kapı bandı tampon bandı + 2000 tl de indirim yaparak veriyorsan hemen işlemi yap yoksa beni yorma 5 dakika daha bayilerde harcayacak vaktim yok dedim sert ve kararlı bir ses tonuyla (corolla dizel 2010)

olur dediler hiçte zor olmadı aslında

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 23 Kasım 2010; 20:33:18 >

• izmir renk otodan alıyorum ben. benimle şeyda hanım ilgileniyor. o kadar çok ilgiliki benim için bankaları arayıp indirim bile talep ediyor. umarım bu ilgisi aracı teslim alırken de devam eder.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.