Şimdi Ara

Bu fatura normal mi? (araç tamir-bakım ücreti) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Birdaha o servise yanaşmayın. Debriyaj denen zımbırtı bilaysıyla balatasıyla zaten set halinde satılıyor ki orjinal parçanın fiyatı olsa olsa 300 tl dir.
  • Öncelikle biraz fazla para almış gibi, geçmiş olsun diyorum.

Bizde bu adilik var arkadaş.. Bir malın fiyatını sorarsan başka, önemsemeyip standarttır diye, yaptırmak zorunda olduğun için direk yap dersen fiyatı başkadır bu ülkede..
    Ve işin garip tarafı bunu normal gören o kadar fazla insan var ki,"önceden soracaktın gardaşş, hata ettinn!" tarzında yaklaşan.. Elinde olsa aynısını başkalarına yapmaya fırsat kollayan, biri gelse fiyatını sormadan sipariş verse de gömsem kısa yoldan çok para kazansam diye içi içine sığmayan yığınla insan...

Akraba ve ahbap olmayana da insaflı davranan emeğinin karşılığından fazlasında gözü olmayan dürüst insanlardan oluşan bir toplum değiliz maalesef. Bunun çaresi de var mıdır bilemem, açıkçası ben hiç umutlu değilim...
  • yedek parça sitelerinde LUK debriyaj seti 477 - 495 - 578 lira olarak 2001 VW Bora için üç farklı tipte satışa sunulmuş.
    Genelde özel servisler şanzıman indirme ve takma işçiliği olarak da set parasına yakın ücret talep ederler. Bence rakam fazla abartılı değil, servis bilinen güvenilir bir esnaf ise sorun yapmamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 22 Nisan 2015; 9:11:58 >
  • o fiyata nerede satılıyor merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Merhaba 2 gündür aracımız oto tamirinde 2001 vw bora alt takımlardan gıcırtı vs şikayetiyle götürdük. Debriyajın falanda degişmesi gerek dedi. Aynı zamanda yıllık bakımın zamanı geldigi için yaptırtayım dedim ustanında görüşünü alıp yaptırttık. Fatura bu pazarlık dahi yapamadık yanaşmadı. Bu işin önceden anlaşılması gerekmiş bilmiyordum.

Sorum bu ücretler normal mi? Luk marka bu arada degişen debriyaj. Birde işçilik konusu özellikle neden bu kadar pahalı dedigimde. Pahalı olmadığını ısrarla söyledi. Kazık yediysek artık yemişizdir böyle bir şey olduysa tekrar götürmem çünkü 4-5 sene öncede babam aracın yine debriyaj balatalarını oraya degiştirtmişti.

Bu fatura normal mi? (araç tamir-bakım ücreti)

Yer Ankara Şaşmaz otosanayi sitesi. Akıncılar özel servisi.

Geçmiş olsun.

Ankara şaşmazı iyi tanırım, orda böyle ahlaksızlıklar yapan çok yer var...

Bu küçük beyinlilerin beyinleri şöyle çalışır:

Tanıdığı, bildiği, pert toplayıcılardan, galericilerden, yan dukkandaki esnaftan (tornacı 100tl yazan yere büyük ihtimal para bile vermemiştir) hiçbir zaman para alamaz. Alabilirse de çok çok cüzi bir para alabilir onu da aylar sonra. Bu ahlaksız cibiliyetsizlerin tek geçim kaynağı senin benim gibi aracını bakıma götürüp piyasadan çok haberi olmayan insanlardır. Diğer "müşterilerinden" alamadıkları parayı komple sizden çıkarırlar bu bir gerçek..

Sizin listeye bakınca en basitinden o filtrelere yazdığı rakamlar en az 2 katı, baskı balata seti 300 lira bile değil, hele koyduğu yağ... 5 litre yağ 125 lira yazmış! Adam bunu varille alıyor büyük ihtimal 10w40 ve adamın aldığı fiyat en en fazla 40 tl...

Bu ahlaksız, terbiyesiz mahlukatlardan korunmak için yapılması gerekenler şunlar olabilir:
    1. Mutlaka başta fiyat sorun.
    2. "Usta" şaklabanına fazladan işlem yapabilme yetkisi vermeyin. Yani baskı balata değişecek dediyse; ustam baskıyı balatayı değiştir gerisinde dokunduğun yer ve hatta fabrikası sana g..n
    3. Oradaki o ustaya hiçbir zaman muhtaç değilsiniz, muhtaç olsanız da asla hissettirmeyin. Fiyat konusunu sorarken sanki 10 saniyeliğine orada fiyat sorup 10 farklı yerden daha fiyat sorucakmış gibi emanet durun, adam gibi fiyat vermezse uçacağınızın farkına varsın.

Tekrardan geçmiş olsun, bu paraların çok kolay kazanıldığını düşünür "usta" takımı. Hele eliniz kirlenmeden yaptığınız bi iş varsa onların gözünde oturduğu yerden havadan maaş alan insansınız!

• 99 golf sahibiyim ayni motoru kullaniyoruz. 1 ay kadar once orijinal mahle marka hava + polen + yag filtresini 45 tl ye aldim. Hepsiburadadan da yag aldim hafta sonu kendim degistirdim. Gecen klima motoru bilyasi arizalandi 20 tl lik bilya klima gazi bosaltip doldurdu 200 tl verdik ciktik :) baski balatayi set alip ayri yazmislar. İscilik 450 onlara gore normaldir parcayi abartmislar. ankara sanayisi malesef tuttugunu seven cinsten oldu iyice. Aza kanaat eden esnaf yok gibi. (muhakkak vardir Allah (cc) sayilarini aetirsin) Bunlarin hepsi bize tecrube iste. O parayi nasil yiyeceklerini onlar dusunsun. Siz aracinizin keyfine bakin. Cikacagi varmis deriz. Ayrica eklediginiz fotograf resmi fatiraya benzemiypr wordde yazilmis beyaz kagit gibi. Aslini isterseniz iyi olur bence. Saglikli kazasiz belasiz gunler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baski balata takim bilya milya hepsi 300 400 liradir.
    baski balata degisim isciligide 150 liradir sanayide.
    yani 500 liraya baski balata degisir.borada biinmeyen bir araba degil , ozel bi durumu yok.
    ne yapmista 450 lira iscilik almis anlamadim.on duzen sokse taksa komple hadi 100'de ona yazsa 250 olur max iscilik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem parça fiyatlarına işçilik eklenmiş hem de ayrıca işçilik yazılmış. Fiyat baya baya yüksek. Bunu yapan esnaf olamaz
    bu tip insanlara yapılması gereken parçaların aynısı tedarik edip geri iade ederek yazdığı fiyat üzerinden iadesini istemek en doğrusu olacaktır.

DEBRİYAJ BALATASI
    DEBRİYAJ BASKISI
    DEBRİYAJ BİLYASI
    HAVA FİLTRESİ
    POLEN FİLTRESİ
    YAĞ FİLTRESİ
    MOTOR YAĞ
    ALT ROTİL

Sadece yukarıdaki parçalar 484 TL tutuyor. Size fatura edilen ise 915 TL diğer ürün kalemleri yazıldığı gibi anlaşılacak türden değil
    Torna işçiliği de nereye yaptırdıysa artık.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Merhaba 2 gündür aracımız oto tamirinde 2001 vw bora alt takımlardan gıcırtı vs şikayetiyle götürdük. Debriyajın falanda degişmesi gerek dedi. Aynı zamanda yıllık bakımın zamanı geldigi için yaptırtayım dedim ustanında görüşünü alıp yaptırttık. Fatura bu pazarlık dahi yapamadık yanaşmadı. Bu işin önceden anlaşılması gerekmiş bilmiyordum.

Sorum bu ücretler normal mi? Luk marka bu arada degişen debriyaj. Birde işçilik konusu özellikle neden bu kadar pahalı dedigimde. Pahalı olmadığını ısrarla söyledi. Kazık yediysek artık yemişizdir böyle bir şey olduysa tekrar götürmem çünkü 4-5 sene öncede babam aracın yine debriyaj balatalarını oraya degiştirtmişti.

Bu fatura normal mi? (araç tamir-bakım ücreti)

Yer Ankara Şaşmaz otosanayi sitesi. Akıncılar özel servisi.

Geçmiş olsun.

Ankara şaşmazı iyi tanırım, orda böyle ahlaksızlıklar yapan çok yer var...

Bu küçük beyinlilerin beyinleri şöyle çalışır:

Tanıdığı, bildiği, pert toplayıcılardan, galericilerden, yan dukkandaki esnaftan (tornacı 100tl yazan yere büyük ihtimal para bile vermemiştir) hiçbir zaman para alamaz. Alabilirse de çok çok cüzi bir para alabilir onu da aylar sonra. Bu ahlaksız cibiliyetsizlerin tek geçim kaynağı senin benim gibi aracını bakıma götürüp piyasadan çok haberi olmayan insanlardır. Diğer "müşterilerinden" alamadıkları parayı komple sizden çıkarırlar bu bir gerçek..

Sizin listeye bakınca en basitinden o filtrelere yazdığı rakamlar en az 2 katı, baskı balata seti 300 lira bile değil, hele koyduğu yağ... 5 litre yağ 125 lira yazmış! Adam bunu varille alıyor büyük ihtimal 10w40 ve adamın aldığı fiyat en en fazla 40 tl...

Bu ahlaksız, terbiyesiz mahlukatlardan korunmak için yapılması gerekenler şunlar olabilir:
    1. Mutlaka başta fiyat sorun.
    2. "Usta" şaklabanına fazladan işlem yapabilme yetkisi vermeyin. Yani baskı balata değişecek dediyse; ustam baskıyı balatayı değiştir gerisinde dokunduğun yer ve hatta fabrikası sana g..n
    3. Oradaki o ustaya hiçbir zaman muhtaç değilsiniz, muhtaç olsanız da asla hissettirmeyin. Fiyat konusunu sorarken sanki 10 saniyeliğine orada fiyat sorup 10 farklı yerden daha fiyat sorucakmış gibi emanet durun, adam gibi fiyat vermezse uçacağınızın farkına varsın.

Tekrardan geçmiş olsun, bu paraların çok kolay kazanıldığını düşünür "usta" takımı. Hele eliniz kirlenmeden yaptığınız bi iş varsa onların gözünde oturduğu yerden havadan maaş alan insansınız!

taksici agziyla net konusmak lazim...
    ustam baski balata degiscek , balatayi takim ben getircem sana , iscilik ne istersin ,
    ustam on duzen takozlar eskidi degiscek iscilik ne istersin,
    ustam fren diskleri taslanicak kaca tasliyorsun...
    ustam su getirdigim yagi filtreyi bi degisiver 20 lira vereyim , 5 lirada cocuga atarim.ustune iki bardakta cayini icerim...

jargonu bilmiyorsaniz baska yerde derdin ne oldugunu ogrenip , sonra yaptiracaginiz yere gelip nokta atisi sorbailirsiniz.
    altin kural kesinlikle comez ordek oldugunuzu hissettiremek , esnaf taksici agzi ile konusmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayıp. Gidin bi böyle böyle yapmışsın usta yakıştıramadım gibisinden girin lafa yerin dibine sokun paranızı geri alamazsınız ama kendinizi rahatlatırsınız

• Ooof of yurdum esnafı. Kendilerini bitiriyorlar. Sonra esnaf kan ağlıyor. Tabi Ağlar lan düdük !

Seni geleni gideni böyle öpersen böyle olur.

• Gözüme pahalı gelenler

Baskı balataya toplam işçiliksiz 500 papel demiş

yağ 125 tl demiş

10 40 koymuştur %99.9 eğer 5.40 ya da 5.30 koyduysa fiyat normal 120 satıyorlar gene ama 10.40 bıraktıysa fiyatın 75-100 tl olması lazımdı

yukarıdan bir 200 tl yapdan da 25 tl fazlalık var

Filtreler+ yağ değişimi işçiliği sanayide 40tl dir

Şanzumana 200 tl çekerler indirmeye pazarlıkla 150 tl yaparlar

rotildir lastikler zırt onları da sökmesi gıcıktır büyük ihtimal tornacıyı onları sökmek için çağırmıştır 100 tl ona işçilik diyelim. (150+100+40=300 diyelim 450-300 = 150)

150 tl fazla işçilik 225 tl de fazla sarf malzemesi parası verilmiş gibi görünüyor.

Düzgün yapan gerçekten temiz düzenli bir mekansa boşverin sağlık olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Saçmalayıp durma. Seviyesizliğin gereği yok.

Sen kimsin de benden hesap soruyorsun.

Karşında çocuk yok. Saygısızlık yakışmıyor.

Mesajlarımı okuma ve bloklama bölümüne bas.

Mahallenin kabadayısı havalarına girme.

Muhatabım değilsin. Mesajlarımı alıntılama.

İlgili konuda önce baktık ve E-devlette plaka görülmüyordu. Bundan dolayı konunun face olduğu

düşünüldü ve bu yönde mesajlar yazıldı fakat plaka takılıp e-devlette görülünce konu düzeltildi ve tatlıya bağlandı.

Bunu anlamayacak seviyede değilsin galiba.

İkide bir şahsıma saldırman tamamen saçma-sapan, sıradan ve basit, seviyesizce.

Özel mesaj ile konuyu kapattın sanıyordum.

İnsanlara YALANCI derken iyi, bir özür dilemeye gelince; YOK!

Ardarda YALAN, FEYK, TROLL vs şeklindeki mesajlarını kopyalayayım istersen buraya...

Adam SEVİYE dedi yaaa...

• Bizim millet tam kazıkçı oldu. Her yer fırsatçı doldu. Yalan dolan torpille iş görmeler, adam seçmeler çok olunca sahtekarlıktan geçilmez oldu her yer.

4 litre yağ koyar 5 litre yazar, araba serviste 2 saat durur 4 saat işçilik yazarlar vs vs.

Araçlarınıza bakım yaptırmadan önce fiyat alın kesinlikle.

2.0 avensisin yağ değişimini(mobil super 2000) filtre ile beraber 100tl'ye yaptırdım geçen ay.

Ön fren balataları ve değişim ücreti 125tl.

İst/Göztepe oto sanayii.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    etrafınıza bakının
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.