|
Ev elektrik tesisatından anlayanlar bakabilir mi?
Merhaba. Yeni sıfır bir eve taşındım. Bir iki günde bir sigorta atmakta. Neden olduğunu kesin olarak çözememekle birlikte banyoda bulunan çamaşır makinesinin fişini sökerken veya takarken mutlaka attığını farkettik.
Birde prizi söktüğümde resimde görüldüğü şekilde bağlı olduğunu gördüm. Bu işten pek anlamamakla birlikte, bütün prizlerde toprak hattında nötr, nötr hattında toprak kablosu bağlı. Bazılarında ise yerleri çapraz değişik. Yani birinde, sağda faz, solda toprak varsa diğerinde sağda toprak, solda faz bağlı.
Tesisatı yapan firmayı aradım, bi eleman göndermişler, şüphelenip üstüne gitmesem kaçak akım rölesini iptal edip gidecekti. Biraz sıkıştırınca "ustam röleyi iptal et gel dedi abi" deyince kovdum evden.
Bu kabloların nasıl bağlanmış olması gerekir? Bu sigorta (kaçak akım rölesi var) neden sürekli atar? Neden özellikle çamaşır makinesini bağlayınca atar? Bu konularda bana bilgi verebilecek birileri var mı?
------------------------------------------------------------------------------
Edit:
Merhaba buatı ve sigorta kutusunu söküp resimledim. Bunlara da bakarsanız sevinirim.
Turknet 100Mb internet hızım
|
Vodafone son şakasını yaptı.
|
Bu konnektorden ariyorum.
|
Uğur 7266 derin dondurucu SES PROBLEMİ
|
Duzenli birikim icin tavsiye?
|
EVT S1 - Günümüz "DEVRİM" otomobili
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 878
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 26.473 (Bu ay: 370)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 641 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası