|
Güncelleme: Halojen farlar için tasarlanmış olan far yuvaları reflektör tasarımlı oluyormuş. Ancak LED'ler için tasarımlar daha yuvarlak, nokta kaynaktan dağılacak şekilde tasarlanmış. Reflektörlü tasarımda LED ışığı çok fazla saçacağı için diğer sürücülere parlıyor ve trafiği tehlikeye atıyor. Bu yüzden halojen sarı ampül yerine beyaz ampül takmayı düşünüyorum.
6 ay önce sıfır vw t-cross araç aldım. Aracım life paket olduğundan halojen farlar ile geliyor. Sadece led far için de üst paketi almak istememiştim ancak şuan led far görünümü hoşuma gittiğinden halojenleri led ile değiştirmek istiyorum. Çizgi ledin farın komple değişimi olmadan takılamıyordur ancak en azından halojen ampülü led ile değiştirebilirim diye düşünüyorum. Osram nightbreaker h7 modelinin önerildiğini birkaç yerden okudum ancak bu araç özelinde ampül değişimi her ne kadar kolay da olsa araç ekranında hata mesajı çıkmasına neden oluyormuş. Direnç ekletmek vs gibi güven endişesi yaratmadan basitçe değişim ile bu yükseltmeyi gerçekleştiremez miyim? Aslında yapmaya çalıştığım şey tam olarak aşağıdaki videodaki gibi.
2 ay sıfır bir araç aldım. Ancak aldıktan bir süre sonra çevre yolunda 110 km sonrasında sağ ön kapı tarafında pat pat vurma sesleri geldiğini farkettim. Bunun sebebi ne olabilir. Sadece yüksek süratte duyuluyor ve gıcırtı gibi değil de vurma sesi gibi. Dışarıda cam ve kaput filmleri yaptırdım. Filmleri yaparken kapı fitillerini söküp takıyorlar acaba onunla ilgili olabilir mi? Yaptırdığım yere götürüp konuşmayı düşünüyorum ancak ondan değilse boşuna gitmeyeyim.
Agustos sonu aracımı satıp yeni bir araç almıştım ancak sigortacım soylememe ragmen kaskoyu iptal etmemiş. Daha yeni farkettim, kart ekstremde görerek. Bu parayı iade almamın bir yolu var mıdır?
Bu site orjinal mi?
Kart bilgilerimi girmeden önce size sormak istedim. Bu markayı çok seviyorum ancak Türkiye'de resmi olarak satış yaptığı site bu mudur nasıl emin olabilirim?
https://www.superdry-turkiye.com/
Marka Garantili Kasko Nedir?
Full kasko diye geçen kapsamli bir kasko yaptırmak istiyorum ancak bayi marka garantili kaskonuz olmaz ise serviste aracı yaptırırken işçilik farkı ödemem gerekeceği söylendi. Bu durum ile ilk defa karşılaştım. Yani full kasko yaptıracağım yetkili servis vs kapsami olan ancak kaza anında VW garantili değil diye yaptırirķen fark ödeyecegim. Bu durum hakkında tecrübesi olan var mı? Aklım çok karıştı.
Yarın iki araç arasından bir tercih yapmak durumundayım. İkinci elde Kamiq 1150 TL civarına bulunuyor. Polo Life'da yaklaşık 1120 TL. Bu iki araç arasında çok kararsız kaldım. Elite donanım Life'a göre biraz daha boş. Hız sabitleyicisi, katlanır aynaları yok, bir de kliması manuel. Ancak yüksek araç ve gerçekten genişlik açısından da hoşuma gidiyor Kamiq. Kamiq için iehir değiştir, taşıt kredisine başvur vs. uğraşmam gerekiyor o yüzden gidip aracı göremiyorum ancak tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Aracımı satıp üzerine birikimimi ekleyip taşıt kredisi çekerek daha üst segment bir otomobil almayı düşünüyorum. Ancak ikinci elde taşıt kredisi araştırırken aklıma bazı soru işaretleri takıldı.
Öncelikle noter satış sözleşmesi gerektiği yazıyor. Yani aracını alacağım kişi bana noterden satışı verecek ben de onunla bankaya başvuracağım gibi bir durum var. Ancak bunu satıcıların kabul edip etmeyeceği konusunda şüphelerim var. Sonuçta güven meselesi birçok kişi kabul etmeyecektir.
Almak istediğim ikinci el araç il dışından, dolayısıyla ben aynı gün içinde bir devlet bankasına taşıt kredisine başvurup paranın satıcının hesabına yatırılmasını nasıl sağlayacağım? İşimden izin alıp gideceğim için il dışında onay için 2 gün bile bekleme şansım yok. Özellikle aşağıdaki videoyu izleyince acaba ikinci elde kredi işinin olabilirliği kafamı karıştırıyor.
Merhaba, bu fiyata kadar araç önerisinde bulunabilir misiniz? Mevcut aracımı takasa vererek veya ikinci elde satarak almayı planlıyorum. Şuana kadar bulabildiğim araçlar Honda HRV, Renault Austral, Cupra Leon, Seat Ateca, Nissan Qashqai. Aslında bu fiyata Mercedes A serisi de var ancak online olduğundan ve sahibindende de sadece birkaç ilan olduğundan onu sanırım alma şansım yok. Müstakil ev veya istasyona sahip site olsa hiç düşünmeden elektrikli araç almayı isterim ancak şu koşullarda sanırım bu da mümkün değil. Sadece iş yerinde var.
Konu silinsin.
Merhaba, yeni bir hazır sistem aldım ve hazır sistem ile gelen kasa Vento VG14FE ile FSP 650W-51ACC olduğu yazıyor. Yük altında değilken bile güç kaynağından tok rahatsız edici düzeyde ses geliyor. Güç kaynağı fanından mıdır bilgim yok. Önce sesin nereden geldiğini anlayamamıştım ancak MSI Afterburner programından kasa fan sesini azaltıp arttırarak sesi dinledim. Kasa fanlarından (Vento marka RGB fan) gelen ses daha tiz ve sanki rüzgar sesi gibi geliyor. Rahatsız edici değil. Güç kaynağına kulak verdiğimde rahatsız edici tok ses geliyor. Kaliteli olduğu yazıldığından bu güç kaynağını tercih etmiştim ancak böyle duyulur, rahatsız edici ses çıkarması normal midir veya çözümü var mıdır diye merak ediyorum.
EDİT: Sesin kaynağı güç kaynağı değil, kasa fanlarıymış. Konu silinebilir.
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 8 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.305
İkinci El Bölümü Mesajları: 36
Konularının görüntülenme sayısı: 66.794 (Bu ay: 1.921)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.872 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası