Şimdi Ara

FİAT CODE SİSTEMİ NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
43.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiat Code sistemi tam olarak nedir ve nasıl çalışır? Bilen arkadaşlar anlatabilir mi?

FİAT CODE SİSTEMİ NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

• Yapay Zekanın Yanıtı

FİAT CODE SİSTEMİ: Nedir, Nasıl Çalışır?

FİAT CODE sistemi, FİAT araçlarında bulunan ve aracın elektronik sistemlerini kontrol etmek için kullanılan bir teşhis aracıdır. Sistem, aracın motor, şanzıman ve diğer bileşenlerinin durumu hakkında bilgi toplar ve bu bilgileri sürücüye "code" adı verilen bir ışıkla iletir.

"Arabada code ne demek?" sorusunun yanıtı, aracın elektronik sistemlerinde bir sorun olduğunu gösteren bir uyarı ışığıdır. "Code" ışığı yanıyorsa, aracın bir servis merkezine götürülmesi ve incelenmesi gerekir.

CODE anahtar işareti, aracın anahtarında bulunan ve CODE sistemini etkinleştirmek için kullanılan bir düğmedir. Bu düğmeye basıldığında, araç elektronik sistemleri test edilir ve code ışığı yanarsa, araçta bir sorun olduğu anlamına gelir.

"Palio code ışığı yanıyor" sorunu, FİAT Palio modellerinde sıklıkla görülen bir durumdur. Bu ışık, aracın elektronik sistemlerinde bir sorun olduğunu gösterir. Işık yanıyorsa, aracın bir servis merkezine götürülmesi ve incelenmesi gerekir.

"Palio code hatası" ise, aracın CODE sisteminde tespit edilen bir sorundur. Bu hata, aracın motor, şanzıman veya diğer bileşenlerinde bir sorun olabileceğini gösterir. Hata oluştuğunda, araç bir servis merkezine götürülmeli ve incelenmelidir.

"Fiat code" terimi, FİAT araçlarındaki CODE sistemini ifade eder. Bu sistem, aracın elektronik sistemlerini kontrol etmek ve sürücüleri potansiyel sorunlar hakkında bilgilendirmek için kullanılır.

"Palio anahtar işareti" terimi ise, FİAT Palio modellerinde bulunan ve CODE sistemini etkinleştirmek için kullanılan CODE anahtar işareti düğmesini ifade eder. Bu düğme, aracın elektronik sistemlerini test etmek için kullanılır.

CODE sistemi, FİAT araçlarının elektronik sistemlerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için önemli bir araçtır. Sistemin uyarılarına dikkat etmek ve araçta bir sorun olduğunda bir servis merkezine başvurmak çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğin immobilizer işte. Anahtardaki çipte bir kod oluyor, aynı kod arabanın bir yerlerinde de kayıtlı oluyor. Anahtarı kontağa soktuğun zaman, bu kodlar birbirine uyuyorsa araba çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avdr

Bildiğin immobilizer işte. Anahtardaki çipte bir kod oluyor, aynı kod arabanın bir yerlerinde de kayıtlı oluyor. Anahtarı kontağa soktuğun zaman, bu kodlar birbirine uyuyorsa araba çalışıyor.
    Diyelim anahtarımı kaybettim veya anahtardaki çip bozuldu. Bu kartları kullanarak arabayı tekrarçalıştırmam mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Diyelim anahtarımı kaybettim veya anahtardaki çip bozuldu. Bu kartları kullanarak arabayı tekrarçalıştırmam mümkün mü?

Alıntıları Göster
    immobilizer.

Karttaki şifre sayesinde yeni anahtar yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

immobilizer.

Karttaki şifre sayesinde yeni anahtar yapılıyor.

Alıntıları Göster
    immobilizer mimmobilizer hikaye. çatır çatır çalıyolar arabayı. kasko tek çare. otoparkın olsa gündüz bi yerde 10 dakkalığına parketmişken çalarlar çalınacağı varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinemre

immobilizer mimmobilizer hikaye. çatır çatır çalıyolar arabayı. kasko tek çare. otoparkın olsa gündüz bi yerde 10 dakkalığına parketmişken çalarlar çalınacağı varsa.

Alıntıları Göster
    Fiat code bir nevi immobilizer ama diğer uygulamalardan biraz farklı. Sıfır bir anahtar alarak kendin arabada gaz pedalını kullanarak kodlama yapabiliyorsun. Bir de eski nesil fiat code var onda ise iki adet çipli bir adet de master anahtar (farklı renkli) oluyodu. Onda da master anahtarı kullanarak yeni anahtara kod öğretiliyordu. Hey gidi günler hey.... Alfa 146 ya niyetlendiğim zaman inciğini cinciğini öğrendiydim o sistemlerin.....

Ha kartı veya master anahtarı kapatırsanız da sorun değil servis şase numarasını fabrika veritabanından baktırarak yeni anahtar yaptırabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Fiat code bir nevi immobilizer ama diğer uygulamalardan biraz farklı. Sıfır bir anahtar alarak kendin arabada gaz pedalını kullanarak kodlama yapabiliyorsun. Bir de eski nesil fiat code var onda ise iki adet çipli bir adet de master anahtar (farklı renkli) oluyodu. Onda da master anahtarı kullanarak yeni anahtara kod öğretiliyordu. Hey gidi günler hey.... Alfa 146 ya niyetlendiğim zaman inciğini cinciğini öğrendiydim o sistemlerin.....

Ha kartı veya master anahtarı kapatırsanız da sorun değil servis şase numarasını fabrika veritabanından baktırarak yeni anahtar yaptırabiliyor.

Alıntıları Göster
    Benim aracımda bu sitem mevcut. Fakat aracın ikinci sahibiyim. sahibinden özellikle master anahtar ve bu şifre kartlarını istedim. Bena böyle birşey verilmedi dedi. Bende vermemeleri söz konusu olamaz dedim tüm evi arattım. Yok bulamadı kadın ne anahtarı nede kartları. bendede şuan 2 anahtar var. Biri yedek hiç kullanıulmamış onu evde saklıyorum. İnşallah anahtarlar konusunda sıkıntı yaşamam. Birde bu kartlardaki şifreyi kullanarak debriyaja gaza frene basıp bir şifreyi kodlayarak bir seferliğe mahsus olmak üzere arabayı çalıştırabiliyor muşsun. Vamı böyle birşey ya ?

• quote:

Benim aracımda bu sitem mevcut. Fakat aracın ikinci sahibiyim. sahibinden özellikle master anahtar ve bu şifre kartlarını istedim. Bena böyle birşey verilmedi dedi. Bende vermemeleri söz konusu olamaz dedim tüm evi arattım. Yok bulamadı kadın ne anahtarı nede kartları. bendede şuan 2 anahtar var. Biri yedek hiç kullanıulmamış onu evde saklıyorum. İnşallah anahtarlar konusunda sıkıntı yaşamam. Birde bu kartlardaki şifreyi kullanarak debriyaja gaza frene basıp bir şifreyi kodlayarak bir seferliğe mahsus olmak üzere arabayı çalıştırabiliyor muşsun. Vamı böyle birşey ya ?

Alıntıları Göster
    hocam o kartın üstünde yazan rakamların değeri kadar kontağı açıp kapatıyosun
    en sonunda marşa yapıyosun ve çalışıyor
    yani ben öyle sadece bi tane tipo 1.4 i.e çalıştırdım şimdiye kadar
    karışık gelebilir ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

karışık gelebilir ama...

Alıntıları Göster
    karışık geldi bile
    quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

karışık gelebilir ama...

• quote:

karışık geldi bile
    quote:

karışık gelebilir ama...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

karışık geldi bile
    quote:

karışık gelebilir ama...

harbiden nasıl oluyo öle frene gaza basıp anahtar kodlamak biraz açarmısın??

• quote:

Orijinalden alıntı: fiesta1903

quote:

karışık geldi bile
    quote:

karışık gelebilir ama...

Alıntıları Göster
    Bende bilmiyorum açıkçası tam olarak nasıl olduğunu. bucakli arkadaş biliyormuş o birkere çalıştırmış
    quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

quote:

karışık geldi bile
    quote:

karışık gelebilir ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 28 Kasım 2006; 23:14:22 >

• quote:

Bende bilmiyorum açıkçası tam olarak nasıl olduğunu. bucakli arkadaş biliyormuş o birkere çalıştırmış
    quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

quote:

karışık geldi bile
    quote:

karışık gelebilir ama...

Alıntıları Göster
    benim code sistem arıza yapmıştı ve arabayı kımıldatamadım işte o zaman o kert üstündeki mekanik code ler işe yarıyor o kart üzerinde yazan numaralar kadar gaz pedalına basıyorsun ve şifre çözülüyor araba çalışıyor .anahtarda bir adet çip var ayrıca direksiyonun altında bir anten ver (küçük bişey)antenin bağlı bulunduğu motor kontrol ünitesi anahtar üzerindeki çipi tanıyıca sistem çalışıyor hepsi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: trimpot79

benim code sistem arıza yapmıştı ve arabayı kımıldatamadım işte o zaman o kert üstündeki mekanik code ler işe yarıyor o kart üzerinde yazan numaralar kadar gaz pedalına basıyorsun ve şifre çözülüyor araba çalışıyor .anahtarda bir adet çip var ayrıca direksiyonun altında bir anten ver (küçük bişey)antenin bağlı bulunduğu motor kontrol ünitesi anahtar üzerindeki çipi tanıyıca sistem çalışıyor hepsi bu

Alıntıları Göster
    Arabanın modeli nedir kardeş?
    quote:

Orjinalden alıntı: trimpot79

• quote:

Orijinalden alıntı: metinemre

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

hayır kimse çalamaz bu şeiklde immobilizerli aracı öyle 10 dakka filan sallama bol keseden bilmeden konuşmayacaksın önce bi sistemi anla sonra 10 dakkalık işi var filan diye konuş kaskoya çok para yedirmeye meraklıysan buyur sen

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

hayır kimse çalamaz bu şeiklde immobilizerli aracı öyle 10 dakka filan sallama bol keseden bilmeden konuşmayacaksın önce bi sistemi anla sonra 10 dakkalık işi var filan diye konuş kaskoya çok para yedirmeye meraklıysan buyur sen

Alıntıları Göster
    Arkadaşa haksızsın diyemem.
    quote:

Orjinalden alıntı: sharkemre

quote:

• quote:

Arkadaşa haksızsın diyemem.
    quote:

Orjinalden alıntı: sharkemre

quote:

Alıntıları Göster
    İmmobilizerli araba anahtar olmazsa veya maymuncukla kapılar açılmazsa çalışmaz.. Çünkü immobilizer motoru kitler ve arabanın kapıları gerek anahtarla veye uzaktan kumandayla açılacak ki motor kilidi yani imobilizer devreden çıksın.. Yoksa düz kontakla fln çalıştırılamaz.. Yok öle 10dk lık işle çalınır fln..

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

İmmobilizerli araba anahtar olmazsa veya maymuncukla kapılar açılmazsa çalışmaz.. Çünkü immobilizer motoru kitler ve arabanın kapıları gerek anahtarla veye uzaktan kumandayla açılacak ki motor kilidi yani imobilizer devreden çıksın.. Yoksa düz kontakla fln çalıştırılamaz.. Yok öle 10dk lık işle çalınır fln..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: WaRToX

+++1907 işte bak bilen biliyor bazı arkadaşlar isim vermeyeceğim bilmeden sallıyolar yok 10 dakkalık işi varmış falanda filan arabanın içine girmek önemli değil önemli olan aracı yürütmektir (vinçle kaldırıp götürmeyeceksen ) kasko elbet gerekli ve önemli bişey ama şuan konu ile alakasız ve immobilizerin ne olduğu bi konuda gereksiz olmuş metinemre arkadaşım sana immobilizerli bi araç getiricem 10 dakka değil 24 saat mühlet vereceğim aracı çalıştır sana altımdaki Passat ı vermessem şerefsizim

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orjinalden alıntı: WaRToX

+++1907 işte bak bilen biliyor bazı arkadaşlar isim vermeyeceğim bilmeden sallıyolar yok 10 dakkalık işi varmış falanda filan arabanın içine girmek önemli değil önemli olan aracı yürütmektir (vinçle kaldırıp götürmeyeceksen ) kasko elbet gerekli ve önemli bişey ama şuan konu ile alakasız ve immobilizerin ne olduğu bi konuda gereksiz olmuş metinemre arkadaşım sana immobilizerli bi araç getiricem 10 dakka değil 24 saat mühlet vereceğim aracı çalıştır sana altımdaki Passat ı vermessem şerefsizim

Alıntıları Göster
    ben eski palionun klavuzunu okudum orda vardı

klavuzda yazıyyor yani atkadaşlar

anahtar olmadan çalıştırabiliyorsunuz

ama arabayı 2 sene önce sattığım için unuttum şimdi

ordaki rakamları fren pedalı yardımıyla giriyorsun yanlış hatırlamıyorsam

anahtar olduktan sonra ne gerek var koda

ayrıca master anahtar sadece diğerleri kaybolduğunda çoğaltmak içindir

kullanmayın yani

bende 1 master 2 yedek vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

ben eski palionun klavuzunu okudum orda vardı

klavuzda yazıyyor yani atkadaşlar

anahtar olmadan çalıştırabiliyorsunuz

ama arabayı 2 sene önce sattığım için unuttum şimdi

ordaki rakamları fren pedalı yardımıyla giriyorsun yanlış hatırlamıyorsam

anahtar olduktan sonra ne gerek var koda

ayrıca master anahtar sadece diğerleri kaybolduğunda çoğaltmak içindir

kullanmayın yani

bende 1 master 2 yedek vardı

Alıntıları Göster
    Bende 2 tane tamamen aynı anahtar var, birde kod kartları, (Resimdekilere benziyor...)

Aracın ilk sahibiyim, Fiat ikinci nesil Fiat Code sistemlerde kontak anahtarı ile motor arasında iletişim radyo frekansı ile sağlanıyor. Herhangi bir bağlantı yok, Şifre tamamlayıcı anahtar bünyesinde. marşa basılınca şifre tamamlanıyor ve motordaki alıcıya gönderiliyor. Böylece motor çalışıyor.

Bu kartlar vasıtası ile motor anahtarsız da çalıştırılıyor, kullanım kitaplarında detaylar yazılı, ben ilk aldığımda dememiştim çalışmıştı. Ama şimdi unuttum nasıl olduğunu kitaba tekrar bakmalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: MULTIJET13

Bende 2 tane tamamen aynı anahtar var, birde kod kartları, (Resimdekilere benziyor...)

Aracın ilk sahibiyim, Fiat ikinci nesil Fiat Code sistemlerde kontak anahtarı ile motor arasında iletişim radyo frekansı ile sağlanıyor. Herhangi bir bağlantı yok, Şifre tamamlayıcı anahtar bünyesinde. marşa basılınca şifre tamamlanıyor ve motordaki alıcıya gönderiliyor. Böylece motor çalışıyor.

Bu kartlar vasıtası ile motor anahtarsız da çalıştırılıyor, kullanım kitaplarında detaylar yazılı, ben ilk aldığımda dememiştim çalışmıştı. Ama şimdi unuttum nasıl olduğunu kitaba tekrar bakmalıyım

Alıntıları Göster
    Bu konuda başka bilgisi olan arkadaş var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.