Şimdi Ara

5.1 Ses Sistemi Kurulumu Doğru mu Bu Şekilde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hatırlarsınız bir konu vardı.okula sinema sistemi kurulması konusunda. ne yazıkki kaynak bulunamadı sorun çıktı. bizde bir dosttan JS marka avr ve 4 adet ahşap kolon (ufak)1 adet sub bulduk.bir de center satın aldım bugün technics marka(2.el 100 tl)

Okuldaki konferans salonuna aşağıdaki şekilde 5.1 sinema sistemi kurulumu doğru mudur?

5.1 sistem pek kuvvetli olmadığından rear/front arasını max 7-8 m yaptım ki ses kaybolmasın.rear ı direk koltukların yanındaki kolona monte ettim.yerden yüksekliği şemadaki gibi.

sub u sahne kenarına koymak istiyorum. center i sahne kenarına (1-1.5 mt yükseklik)koysam rear ve front kirişlerde yer aldığından seste sıkıntı olur mu? yani center in yerden yüksekliği ve bunun front ve rear lara aynı yükseklikte olması gerekiyor mu?

center in yeri konusunda şüphelerim var. center i rear larla aynı hizada yere koymam mı daha iyi yoksa sahne üzerinde yer alması mı?

velhasılı doğru mu yapıyorum.

amfi modeli aklımda değil .js marka.ahşap kolonlu. çok kuvvetli bir şey değil. hatta center i kaybolmuştu bende 100 tl ye 1 tane TECHNICS marka 200 wattlık bir ahşap kolonlu satın aldım bugün.kargoya verecekler.

bu 2.el aldığım center. umarım iş görür.

rear ve frontların kablolarını çektik ve duvara montaladık.

önerisi olan var mı kurulum hakkında?

acaba centeri de bir şekilde rearlarla aynı mesafeye çekip tavana falan mı koymalı şayet mümkün olursa ya da rearla aynı mesafede yolun bitimi olan kısma mı ? sub un sahne kenarında yer alması sıkıntı mı?

Yol merdiven şeklinde. Front ve rear yerden 2 metre yükseklikte kirişte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 2 Nisan 2014; 20:46:14 >

• Front=Ön
    Rear=Arka
  • ocaklilar kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. ben karıştırmışım yazarken.rearlar arka ve frontlar ön olarak düşünelim.

center hakkındaki yorumunuz nedir ve sub yeri ve front /rearların konumu konusunda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 3 Nisan 2014; 10:16:14 >
  • Hoparlörler; kulak seviyesinden yüksekteyse, eğimleri kulak seviyesine göre ayarlansa daha iyi olur.
    kulak seviyesinden yüksekte evet. eğim vermek çok zor :/ önemli bir fark sağlar mı acaba eğim ?
  • Tabi ki, evdeki kurulum ile, bir sinema salonundaki kurulumda 5 hoparlör ile aynı performansı almayı beklemiyorsunuzdur umarım. En öndeki izleyiciler ile en arkadaki izleyiciler sesleri aynı seviyede duyamayacaklar.
    Elbette farkındayım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.