Şimdi Ara

Doğuş Oto - Arıza Tespit Ücreti (Yanlis anlama Danisman tarafindan duzeltildi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta 8500km'de ki Polo aracımın sağ arka camını açmak için tuşa bastığımda " gacır-gucur " sesler çıktı yine bu ses kapatmak için tuşa bastıktan sonra kapanana kadar ses çıkartmaya devam etti. Durum normal dışı olduğu için servisten randevu alıp gittim. İnceleme başlatıldı ve sorunun cam fitilinden olduğu anlaşıldı. Araç o an lazım olduğu için yapılması için bırakmadım ve bugün için randevu aldım. Sabah götürüp bıraktım şuanda da işlem yapılıyor. Buraya kadar sorun yok.

Sorun olan şey şu: Aracı inceleme için ilk götürdüğümde dosya açılırken, işlemin durumuna göre garantili parçaysa ücretsiz işlem yapılacağını ancak " arıza tespit ücreti " adı altında bir ücretin faturalandırılabileceğini ve işlem sonunda bunu ödemem gerektiği söylediler. Tabi tutar ne kadar daha sormadım.

Biraz araştırdım yasal bir ücret mi talep edilen para diye bulamadım. Bir avukat ile görüştüm aynı ücreti kendi s4'ü içinde istediklerini ama avukat olduğunu duyunca geri adım attıklarını söyledi.

Anladığım kadarıyla tutturabildiklerine bu ücreti ödetip kimden ne koparırlarsa kar diye düşünüyorlar.

Bu tarz bir durumda kalan oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 3 Haziran 2016; 0:54:02 >

• Araç garanti kapsamındaysa arıza tespit ücreti talep edilemez. Garanti dışıysa talep edilir ki bu durumda araca işlem yaptırmadan almak isterseniz ücret faturalandırılır.
    Sıkıntılı parça cam fitiliyse hem parçaya hem de işçiliğine garanti varsa ücret ödemezsiniz, kaldı ki arıza tespiti extra olarak yansıtılmaz.
    Şayet yansıtılırsa müşteri ilişkileriyle görüşüp itiraz edebilirsiniz.
  • Bu kadar zamandır servise giderim. Bircok markanın da gittim. İlk defa garantiden yapılan bir parça için arıza ücreti istendigini duyuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti demek zaten ücretsiz olarak tamir demek ne parası.
    İsterlerse ödeme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yshu şu vw nde doğuş ta tez vakitte batsada millette rahatlasa
  • Garanti sürecinde kuruş ödememeniz gerekiyor.
  • Boyle bir sacmalik yok. Eger kullanici hatasi degil ve garanti kapsaminda yapiliyorsa 1 kuruş dahi talep edemezler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski aracım Nissan dı garantisi bittiği halde çıkardığı sorun için servise bırakırdım. Aracın her tarafının söküp takıp arızayı bulup tarafıma iletirlerdi. Bende gidip dışarıda yaptırırdım.
    Bunun için hiç ücret ödemedim.
    İlginçmiş.
  • Arac garantili bes aylik daha. Servis bize " geydirmeye " calisiyor anlasilan.

Fatura elime gectiginde yansitilan ucreti odemeyip bunun yasal olmadigini isterlerse hakkimda dava acabileceklerini soyleyecegim.

• Bu Doğuş'u anlamak çok güç.

Size bildirseler bari durumu, parça ve arıza şundan kaynaklanıyor şu kadar ücreti olacak onaylıyormusunuz diye, sizde kabul etmeyip başka serviste şansınızı deneseniz.

Ama bir kere işleme aldılarsa ve böyle saçma bir prosedür varsa ödetirler gibime geliyor.
  • Bir zamanlar servis danışmanıydım. Servis prosedürleri gereği danışmanlar kullanıcıya tespit ücretini söylemek zorundadırlar.
    Araç garantili olsun veya olmasın eğer ki kullanıcı bir arıza durumuyla karşılaşıp servise bunu bildirdiğinde size aracın inceleneceği, garanti kapsamına girmediği durumlarda aracı hiç bir işlem yaptırmadan almak isterseniz arıza tespit ücreti talep edilebilir. Kimi serviste 50-100 TL kimisinde 200 TL'dir bu ücret. Servislere göre değişir.

Sizin araçtaki sorunu garanti kapsamında halledecekler. Araç daha yeni. Faturada arıza tespit ücreti olarak bir kalem görebilirsiniz ama değeri TL olarak 0 (sıfır) yazabilir. Garanti işlemi olacağı için belki fatura vermeyebilirler Doğuş'un bu konudaki uygulama şeklini bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Bu Doğuş'u anlamak çok güç.

Size bildirseler bari durumu, parça ve arıza şundan kaynaklanıyor şu kadar ücreti olacak onaylıyormusunuz diye, sizde kabul etmeyip başka serviste şansınızı deneseniz.

Ama bir kere işleme aldılarsa ve böyle saçma bir prosedür varsa ödetirler gibime geliyor.

Hocam bu ucret iscilik degil, parca parasi degil ariza tespiti adi altinda kestikleri ucret. Nihayetinde ortada bir ariza varsa bunun tespiti icinde tabiki bir arastirma veya inceleme yapilmasi gerekiyor. Bunun icin para mi istenir hic?..

Araci almaya gidiyorum, gelisen durumu yazacagim. Eger ucreti isterlerse dedigim gibi ucreti odemeyecegimi, hakkimi da baska yerlerde arayacagimi soyleyecegim.

Orada istedikleri para belki 100 lira civaridir. Bu para adami ne batirir ne cikartir ama durumu kabul edip verirsem kendimi enayi gibi hissedecegim.

Bakalim ne olacak..

• ukubat U kullanıcısına yanıt
    hiç bi ücret ödemez miydiniz?
    ya da hiç serviste tamir ettirmediniz mi?
    bana pek doğru bir davranışmış gibi gelmedi.
  • Valla aslında bize müstehak

Siz daha geçen ablanıza Leon almıştınız değil mi ? Şimdi onda da sorun çıksa mesela siz yine gidersiniz Doğuş tan araç alırsınız haksız mıyım ?

Bir kız arkadaşımın babasının Passat'ı yokuşta şanzıman ısındı hatası veriyor . Yine araba baktıklarında ilk VW bakıyorlar .

Her zaman derim DOğuş'tan araba almıyoruz biz , para verip arabayı kiralıyoruz . Yay bile taktırmana izin vermiyorlar arabaya .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 31 Mayıs 2016; 19:23:08 >
  • Sıfır araç alacağım , her 10.000-15.000 de dünya para bayılacağım ve benden arıza tespit ücreti isteycekler

Anahtarı kafasına atarım o dingillerin.
  • Arıza tespit bedeli ücreti sizin tarafınızdan ödenerek yapılacak bir onarımın yapılan arıza tespiti sonrasında sizin onarımı yaptırmamanız durumda fatura edilir. Aracın garanti kapsamında olması hertürlü onarımın garantiden yapılacağı anlamına gelmiyor. Örneğin aracınızın sorunlu olan cam fitili aracın yıkanması esnasında basınçlı yıkama makinasının zarar vermesi nedeniyle bozulmuşsa bu onarım garantiden yapılmaz. Arızanın tespit edilip, size onarım bedelinin bildirilmesi sonrası siz aracı orada yaptırmazsanız sizden arıza tespit bedeli isterler, normaldir.
  • doğuş oto bu belli olmaz ama normalde istememeleri gerekir
  • supremum01 kullanıcısına yanıt
    doğuşun icatlarını 4 gözle ve merak içinde takip ediyorum. sonra bu konulara rağmen hangi vw yi alayım diye konu açanlara cevap bile yazmıyorum ülkem adına üzgünüm
  • Geçen gün ben de vw yetkili servisine aracımı götürdüm alarm problemi vardı.Aracımın garantisi yok.Sorunu anlattım.Arkadaş direkt aracı bilgisayara bağlayıp sorunu tespit edeceklerini, eğer yaptırırsam sadece parçaysa parça ve işçilik alacaklarını, yok eğer vazgeçersem 600 tl arıza tespit ücreti alacaklarını söyledi.Ben de parça ucuz bir şeyse yaptırayım ama çok pahalı birşey ise yaptırmayayım en azından onu söyleyin, ücret 200-300 çıksa tamam ama 5 bin tl çıksa yaptıramam dedim.Söylemedi.Ben de aracı kaptığım gibi çıktım başka bir ustaya götürdüm, sorun akü çıktı 250 tl...
  • Saati sorsanız para talep edecek Doğuş neredeyse..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.