< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 21 Temmuz 2017; 21:17:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 21 Temmuz 2017; 21:17:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ee sayın hocam bu ilanları verenlerin zaten dürüst olmadıkları araçlara yazılan fiyatlardan ve ilan açıklamalarından belli boşuna şase istemişsiniz...
27_28 bine dizel otomatik veya manuel c segment sorunsuz araç nerde var... |
Aynen öyle, kesinlikle şase numarasından sorgulamadan araç almayın
|
Başıma geleni anlatayım. Şasi numarası ile sorgulamada hikaye.
2015 Ağustos 14 de audi a3 araç aldım. Şasi ile sorguladım ve 6 parça ufak ufak toplam 2500 tl civarında hasar kaydı çıktı. Plaka hiç değişmemiş. Otorapora ekspertize göre de hasar kayıtları böyle. Aracı geçen satışa koydum. 2500 hasar kayıtlı diye. Biri aradı bu araçta 23999 tl bir hasar daha var farkında mısın dedi. Dedim olur mu mümkün değil. 5664 e yazdım tak 10 ocak 2015 tarihli 23999 tl hasar işlenmiş. Ben aracı 14 Ağustos 2015 de aldığımda yani 8 ay sonrasında işlenmemiş hasar ama daha sonra işlenmiş demek ki. Tramere dava açmayı düşündüm böyle sistem mi olur 8 ay sonra olmayan hasar işleniyor. Sonra araştırınca araca uydurma kazayla yada basit kazayla ekspere rüşvet vs ile kol gibi hasar işliyorlar, kaskodan parayı alıp aracı hasar gözükmeden pat piyasanın altına satıp kaçıyorlar. Ben sattıkları kişiden de değil sonra ki 2. veya 3. Sahibinden aldım. O adamda oto rapora mayısda ekspertiz yaptırmış o zamanda hasar kaydı 2500 tl. 5664 sorgulaması hikaye. İyi bir sigortacıya da sorgulatın. Araç çok el değiştirmişse şüphelenin. Siz aracı aldığınız tarihte yaptığınız sorgulamada son hasar kaydı 1 yıl önce ise araya benim başıma geldiği gibi hasar kaydı sonradan işlenebilir. Aman dikkat. Ben aracımı 5 bin eksiğine sattım dava süreci çok uzun sürebilir diye. Alan arkadaşa durumu söyledim. Bilerek aldı. Almasa o fiyata 1 günde o hasar kaydı ile de satılırdı zaten millet sıraya girmişti. Allah bu hile hurdayı yapanların burnundan getirsin belalarını versin. |
Ykaın zmanda başımda geçen bir olayı anlatayım isteyen ders alsın; bundan 7-8 ay önce bir vatandaştan megane satın aldım.Plaka sorguladık hasar kaydı sıfır geldi.Şase sorguladık hasar kaydı sıfır geldi.Tanıdık bir tamirci arkadaşa gösterdim 3 parça boya var dedi.Eyvallah dedik arabayı aldık.Trafik sigortası yaptırdım yine sorun yok.Geçenlerde arabayı sattım 2 gün sonra sattığım kişi aracın pert kaydı olduğunu bunun ise sigortacıya kasko yapmak için başvurduğu esnada göründüğünü söyledi.Tabi inanamadım bende bir sigortacıya sordum aynısını dedi.Sonra trafik tescilde çalışan bir polis arkadaşıma sorgulattım araçta hasar olmadığpınını söyledi....eeee hani 5664 hani şase sorgulama öyle saçma sapan bir durumda kaldık...artık kime güvenirsiniz ne yaparsınız siz karar verin.
|
Plaka ve şasi no İle sorgulama da ne fark var ki? Benim eski aracımın plakası değişmişti. Plaka İle sorgulayınca da ayni bilgi geliyor, şasi no İle sorgulayınca da. Hatta plaka İle sorgulayınca XXX XX 9999 şasi no lu araç su kadar kazaya karışmıştır diye şasi no son 4 rakamı yazıyor.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 22 Temmuz 2017; 18:42:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |