Şimdi Ara

Şase numarasindan sorgulama yapmadan kesinlikle araç almayin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
64.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen hafta malum site uzerinden Eskişehirde bir araç buldum.Sahibi aracin 6 bin TL kaydi olduğunu söyledi.Kaskodan arka kapi değişmiş.Fiyatta anlastik.Kendine güvenli bir şekilde plakadan sorgul isteren dedi bende şase numarasini yolla bakayim dedim.Farketmez plakadan bak dedi.Ben israr edince yollarim dedi.Numara gelmeyince mesaj attim amcam öldü şehir disindayim dedi.Bas sagligi dilerim.Daha sonra tekrar mesaj attim yine cevap yok ilan duruyor. Cuma günüde başka bir ilan vardi.İlanda aracin borç karsiligi alindigi yaziyordu.Hic bilgim yok diyor aracla ilgili.Plakadan bak expertiz yap al dedi.Şase numarasi istedim disardayim gönderecem dedi.Bekle bekle numara gelmedi.Adami aradim dedim ki milleti kandirmaya utanmiyormusun sahtekar agir hasar kayitli araci bilmiyor ayagina satmaya dedim.Sana ne ulan dedi.Bende sinirlendim.Plakani ilanini paylasayim da araç elinde kalsin dedim.Birde tehdit ediyor lavuk gel adres vereyim dedim kapatti. Neyse fazla uzattim yani sözün özü 2. el sahtekarlarla dolu araç alirken dikkatli olun sonradan basiniz agrimadin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 21 Temmuz 2017; 21:17:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başıma geleni anlatayım. Şasi numarası ile sorgulamada hikaye.

2015 Ağustos 14 de audi a3 araç aldım. Şasi ile sorguladım ve 6 parça ufak ufak toplam 2500 tl civarında hasar kaydı çıktı. Plaka hiç değişmemiş. Otorapora ekspertize göre de hasar kayıtları böyle.

Aracı geçen satışa koydum. 2500 hasar kayıtlı diye. Biri aradı bu araçta 23999 tl bir hasar daha var farkında mısın dedi. Dedim olur mu mümkün değil. 5664 e yazdım tak 10 ocak 2015 tarihli 23999 tl hasar işlenmiş. Ben aracı 14 Ağustos 2015 de aldığımda yani 8 ay sonrasında işlenmemiş hasar ama daha sonra işlenmiş demek ki.

Tramere dava açmayı düşündüm böyle sistem mi olur 8 ay sonra olmayan hasar işleniyor. Sonra araştırınca araca uydurma kazayla yada basit kazayla ekspere rüşvet vs ile kol gibi hasar işliyorlar, kaskodan parayı alıp aracı hasar gözükmeden pat piyasanın altına satıp kaçıyorlar. Ben sattıkları kişiden de değil sonra ki 2. veya 3. Sahibinden aldım. O adamda oto rapora mayısda ekspertiz yaptırmış o zamanda hasar kaydı 2500 tl.

5664 sorgulaması hikaye. İyi bir sigortacıya da sorgulatın. Araç çok el değiştirmişse şüphelenin. Siz aracı aldığınız tarihte yaptığınız sorgulamada son hasar kaydı 1 yıl önce ise araya benim başıma geldiği gibi hasar kaydı sonradan işlenebilir. Aman dikkat.

Ben aracımı 5 bin eksiğine sattım dava süreci çok uzun sürebilir diye. Alan arkadaşa durumu söyledim. Bilerek aldı. Almasa o fiyata 1 günde o hasar kaydı ile de satılırdı zaten millet sıraya girmişti.

Allah bu hile hurdayı yapanların burnundan getirsin belalarını versin.
    Ykaın zmanda başımda geçen bir olayı anlatayım isteyen ders alsın; bundan 7-8 ay önce bir vatandaştan megane satın aldım.Plaka sorguladık hasar kaydı sıfır geldi.Şase sorguladık hasar kaydı sıfır geldi.Tanıdık bir tamirci arkadaşa gösterdim 3 parça boya var dedi.Eyvallah dedik arabayı aldık.Trafik sigortası yaptırdım yine sorun yok.Geçenlerde arabayı sattım 2 gün sonra sattığım kişi aracın pert kaydı olduğunu bunun ise sigortacıya kasko yapmak için başvurduğu esnada göründüğünü söyledi.Tabi inanamadım bende bir sigortacıya sordum aynısını dedi.Sonra trafik tescilde çalışan bir polis arkadaşıma sorgulattım araçta hasar olmadığpınını söyledi....eeee hani 5664 hani şase sorgulama öyle saçma sapan bir durumda kaldık...artık kime güvenirsiniz ne yaparsınız siz karar verin.
    Plaka ve şasi no İle sorgulama da ne fark var ki? Benim eski aracımın plakası değişmişti. Plaka İle sorgulayınca da ayni bilgi geliyor, şasi no İle sorgulayınca da. Hatta plaka İle sorgulayınca XXX XX 9999 şasi no lu araç su kadar kazaya karışmıştır diye şasi no son 4 rakamı yazıyor.
  • Aynen öyle, kesinlikle şase numarasından sorgulamadan araç almayın

• Plaka ile şase no aynı sonucu vermiyor mu ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

Plaka ile şase no aynı sonucu vermiyor mu ki?

Alım satımlarda plaka değişikliği felan oluyor hatta alım sayın olmadan dahi istersen plaka değişikliği talep edebiliyorsun ama şase sabittir asla degismez

• Ilanın linkini paylaşsaydınız birilerine satmadıysa tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: ucavuss

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-model-yukseltmek-icin-459572033/detay. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-biniciye-dizel-otomatik-ekonomik-arac-464195474/detay

Ee sayın hocam bu ilanları verenlerin zaten dürüst olmadıkları araçlara yazılan fiyatlardan ve ilan açıklamalarından belli boşuna şase istemişsiniz...

27_28 bine dizel otomatik veya manuel c segment sorunsuz araç nerde var...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PTT KM SORGULAMA NEDEN EKSİK
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zır cahil forumdaşlarımız bile şase numarası verince araçları çalınacak sanıyor. Adam vermemiş çok mu?

Not: şase numarası ön camda yazıyor çoğu araçta.

• berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Bende çok temiz araç aramiyorum 2-3 bin TL de bakim için ayirdim.Şöyle serviste bakim görmüş km dusurulmemis tavan hariç boyali buyuk kazasi olmayan araç bulsam alirim.

• sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Fotolari sase no görünmeyecek şekilde cekmisler.

• Şase nodan araç nerden sorgulanıyor, içime kurt düşürdünüz bir bakayım
  • Plaka ve şasi no İle sorgulama da ne fark var ki? Benim eski aracımın plakası değişmişti. Plaka İle sorgulayınca da ayni bilgi geliyor, şasi no İle sorgulayınca da. Hatta plaka İle sorgulayınca XXX XX 9999 şasi no lu araç su kadar kazaya karışmıştır diye şasi no son 4 rakamı yazıyor.

• Sigortacıya sorgulatsak plakadan fark eder mi?

• Şaseyede guvenmeyin pek. Plaka + şase sorgusunda ayni seyler geliyo genelde. En guveniliri şase no ile sigortaci tanidik varsa veya para karsiliginda sorgulatmak. Orda ne var ne yok cikiyo

• Ykaın zmanda başımda geçen bir olayı anlatayım isteyen ders alsın; bundan 7-8 ay önce bir vatandaştan megane satın aldım.Plaka sorguladık hasar kaydı sıfır geldi.Şase sorguladık hasar kaydı sıfır geldi.Tanıdık bir tamirci arkadaşa gösterdim 3 parça boya var dedi.Eyvallah dedik arabayı aldık.Trafik sigortası yaptırdım yine sorun yok.Geçenlerde arabayı sattım 2 gün sonra sattığım kişi aracın pert kaydı olduğunu bunun ise sigortacıya kasko yapmak için başvurduğu esnada göründüğünü söyledi.Tabi inanamadım bende bir sigortacıya sordum aynısını dedi.Sonra trafik tescilde çalışan bir polis arkadaşıma sorgulattım araçta hasar olmadığpınını söyledi....eeee hani 5664 hani şase sorgulama öyle saçma sapan bir durumda kaldık...artık kime güvenirsiniz ne yaparsınız siz karar verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

Plaka ile şase no aynı sonucu vermiyor mu ki?

Alım satımlarda plaka değişikliği felan oluyor hatta alım sayın olmadan dahi istersen plaka değişikliği talep edebiliyorsun ama şase sabittir asla degismez

Plaka numarası sorgulayıp araç almıştım.Eyvah.Kontrol etmeye korkuyorum şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Zır cahil forumdaşlarımız bile şase numarası verince araçları çalınacak sanıyor. Adam vermemiş çok mu?

Not: şase numarası ön camda yazıyor çoğu araçta.

Plakayı vermeyenler var

• Şu başlıkta "plaka ya da şase ile sorgulamak arasında fark yok ki" iddiasında bulunan arkadaşlar kesinlikle kötü niyetli. Ya şu anda bu durumda zarar edecek ilanları, sattıkları araçları var ya da bu yolu izliyorlar. Şase numarası her zaman daha güvenilir kaynaktır. Ayrıca konuda geçen araç ilanında " Alıcıya şimdiden hayırlı olsun " ibaresini görüp hala bu araçla ilgilenmek zaten saçma. Bu tip ibareleri gördüğünü anda ilanı kapatacaksınız. Ki azalarak birtin bu çomar kafalı satıcılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucavuss

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-model-yukseltmek-icin-459572033/detay. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-biniciye-dizel-otomatik-ekonomik-arac-464195474/detay

Şu ilanlara bakıldığında,zaten araç uzaktan uzaktan "beni alma,beni satanda da bende de bi mok var,uzaklaş buradan" diyor

• rasmus61 kullanıcısına yanıt
    Keşke dava acsaydiniz.Tüm delillerde lehinizeymis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 22 Temmuz 2017; 18:42:55 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.