Şimdi Ara

Şase numarasindan sorgulama yapmadan kesinlikle araç almayin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
64.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haklisiniz
  • Sadece 5664 SMS'lerine güvenmeyin, plaka+şase no da yetmeyebilir, tanıdık sigortacınız varsa onlara sorgulattırın aracın inciği boncuğu dökülüyor, eski sahipleri, kaç kere el değiştirdiği, şirket aracı oldu mu olmadı mı vs gibi şeyler görünüyor.
  • Başıma geleni anlatayım. Şasi numarası ile sorgulamada hikaye.

2015 Ağustos 14 de audi a3 araç aldım. Şasi ile sorguladım ve 6 parça ufak ufak toplam 2500 tl civarında hasar kaydı çıktı. Plaka hiç değişmemiş. Otorapora ekspertize göre de hasar kayıtları böyle.

Aracı geçen satışa koydum. 2500 hasar kayıtlı diye. Biri aradı bu araçta 23999 tl bir hasar daha var farkında mısın dedi. Dedim olur mu mümkün değil. 5664 e yazdım tak 10 ocak 2015 tarihli 23999 tl hasar işlenmiş. Ben aracı 14 Ağustos 2015 de aldığımda yani 8 ay sonrasında işlenmemiş hasar ama daha sonra işlenmiş demek ki.

Tramere dava açmayı düşündüm böyle sistem mi olur 8 ay sonra olmayan hasar işleniyor. Sonra araştırınca araca uydurma kazayla yada basit kazayla ekspere rüşvet vs ile kol gibi hasar işliyorlar, kaskodan parayı alıp aracı hasar gözükmeden pat piyasanın altına satıp kaçıyorlar. Ben sattıkları kişiden de değil sonra ki 2. veya 3. Sahibinden aldım. O adamda oto rapora mayısda ekspertiz yaptırmış o zamanda hasar kaydı 2500 tl.

5664 sorgulaması hikaye. İyi bir sigortacıya da sorgulatın. Araç çok el değiştirmişse şüphelenin. Siz aracı aldığınız tarihte yaptığınız sorgulamada son hasar kaydı 1 yıl önce ise araya benim başıma geldiği gibi hasar kaydı sonradan işlenebilir. Aman dikkat.

Ben aracımı 5 bin eksiğine sattım dava süreci çok uzun sürebilir diye. Alan arkadaşa durumu söyledim. Bilerek aldı. Almasa o fiyata 1 günde o hasar kaydı ile de satılırdı zaten millet sıraya girmişti.

Allah bu hile hurdayı yapanların burnundan getirsin belalarını versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: M0NKEY-BUSİNESS

Şase nodan araç nerden sorgulanıyor, içime kurt düşürdünüz bir bakayım

SMS ile sorgulanıyor ama 7 lira ücreti var. Ücretsiz bir yer bulamadım.
  • araç yeni pertten çıktı muayene yapılıp son sahibi aranıyor olmuş açıklaması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSY -- 23 Temmuz 2017; 0:32:13 >
  • Sigortacıların ekranlarında eskiden detaylı bilgi alınabiliyordu, artık şirketler acentalara bu ekranlara erişim yetkisini kısıtladı. Aynı şehilde Tramer de eskisi gibi bilgi paylaşmıyor acenteler ile...
  • Bende bir araç için sorgulama yaptırmıştım. Plaka + şase de en ufak kayıt yokken motor numarasından sorgulayınca hasar kaydı çıkıyordu. sadece şase yetmez ona göre arkadaşlar. plakayı zaten sorgulatmaya gerek bile yok şase+motor numarasını varsa tanıdık sigortacıya yoksa bile herhangi bir sigorta şirketine rica edince adamlar bakıyor. Sağ olsun sigorta şirketleri birkaç defa beni böyle durumlarda sorgulayıp kurtardılar. Araç alabilirsem direk gibip o sigortacıda yaptırıcam sigortayı da :)
  • arkadaşlar tramer sorgulama yapın daha sonra expertiz de baktırın muhakkak he expertiz diye filanca abiye gitmeyin sanayide kaliteli yerlere gidin 200 lira verin ama hiç olmazsa başınıza bela almazsınız diğer türlü expertiz den üç beş kuruş için kaçarken 5 bin lira masraf çıkar pişman olursunuz
  • Sigortacılar da artık detay göremiyor eskisi gibi
  • Şase numarası ile sorgulamaya da sakın güvenmeyin derim. Aracımı 5 ay önce sattım kazası boyası yoktu, sadece çatlayan ön camı 2013 yılında kaskodan değiştirmiştik ama satarken hem plaka hemde şase no ile sorgulama yaptığımda araçta hiçbir hasar kaydı yoktur mesajı geldi. Arkadaşlarında söylediği gibi sigortacılardan yardım alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brdikino

Bende bir araç için sorgulama yaptırmıştım. Plaka + şase de en ufak kayıt yokken motor numarasından sorgulayınca hasar kaydı çıkıyordu. sadece şase yetmez ona göre arkadaşlar. plakayı zaten sorgulatmaya gerek bile yok şase+motor numarasını varsa tanıdık sigortacıya yoksa bile herhangi bir sigorta şirketine rica edince adamlar bakıyor. Sağ olsun sigorta şirketleri birkaç defa beni böyle durumlarda sorgulayıp kurtardılar. Araç alabilirsem direk gibip o sigortacıda yaptırıcam sigortayı da :)

Plaka ve şasiden sorguladığımda 2003 sonrası kayıt çıkmıyordu. Bide dediğiniz gibi motor nosundan sorgulayalım yine bişey çıkmazsa sigortacının yolu gözükecek.
  • Plaka sorgulatma ile şasi sorgulatma arasında ne fark var onu anlatayım bilmeyen arkadaşlara.

bir araç aaa şasi nosu ve bbbb plakası ile birlikte kazaya karışıyor.
    sonra araç satış görüyor ve plaka değişiyor. yani bbb olan plaka ccc oluyor.
    ccc olan plaka ile aaa şasi nosuna ait kazaya ulaşıyorsunuz ama
    sistemin o nokta bir kusuru var. bu işlemin gerçekleşmesi en az birkaç ay sürüyor.
    eğer yeterince beklenmeden ccc plakası ile sorgulama yapınca hasarı göremiyorsunuz.

O yüzden sık satış gören araçlara şüpheli yaklaşıyoruz ve sorgulama her zaman şaseden
    ve mümkünse sigorta şirketlerinden.
  • En güzeli sağlam ve garanti veren bir ekspertiz firmasına gidersin verirsin 300TL nokta çiziklere kadar öğrenir çıkarsın.
  • Arkadaşlar merhaba bende bir araç alacağım,sigortacidan baktirdigimda aracin şase ile plaka sorgusu temiz ancak motor no da hasar kaydi gozukuyor 1 tane bu kaydin degerini nereden bakabilirix
  • Sase no trameri tertemiz ama 2 kere pert olan araclar biliyorum.
  • Yeni yapilmis kazalar sisteme hemen dusmuyormus diyorlar

Dogrumudur yada napmak lazim
  • motor no ile sorgulamayi nereden yapacagiz 5664 ile hasar m motor no yaziyorum eksik bilgi diye mesaj geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Plaka ve şasi no İle sorgulama da ne fark var ki? Benim eski aracımın plakası değişmişti. Plaka İle sorgulayınca da ayni bilgi geliyor, şasi no İle sorgulayınca da. Hatta plaka İle sorgulayınca XXX XX 9999 şasi no lu araç su kadar kazaya karışmıştır diye şasi no son 4 rakamı yazıyor.

plaka kayıtları tüm kayıtlar olmayabiliyor ama şasi + plaka en sağlamı, exper işi yapan akrabamdam aldğım bilgidir.
  • HEISENBERG kullanıcısına yanıt
    Aynı olmuyor plaka sorgulamaya pek güvenmemek gerek.

En güzeli şaşe hatta ben bizim arabanın expertiz raporlarını sigorta şirketinden buldum pdf olarak aldım yapılan işlemler kaza tutanağı hepsi duruyor bundan önceki sahibinden.

Uzun lafın kısası şaşe en mantıklısı.
  • Arkadaşlar dikkatli olun. Aldığım araçta sıfır kayıt görünürken 1 yıl sonra sel su kaydı girildi. İyi araştırın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.