Şimdi Ara

Hukuksal olarak bayilerin araç takası, zorunlu kasko vs. hakları var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşım sıfır km kia ceed alma arefesinde. ben de yaklaşık 2-3 aydır A3 sedan ve a200 sedan soruyorum bayilere elimdeki aracımı satıp biraz bu piyasada model yükseltmek amacım. çünkü bu gidişle seneye kadar minimum araç fiyatı 1 milyondan başlayacak ve iyice hayal olacak bu konu. neyse konu o değil.

Şimdi arkadaş Kia ceed alıyor. adamlar diyor ki ZORUNLU olarak bizden kasko yaptırmanız gerekiyor araç satmamız için, 2 yıllık hemde.

arkadaşım diyor ki ne alakası var ben belki araca kaskosuz bineceğim? kasko nasıl zorunlu olabilir? adamlar diyor ki bizde böyle yoksa satmayız.

aynı şekilde kendim için mercedes bayilerine iletişim formu bırakmıştım. bursa nilüfer bayisindeki adam arayıp resmen sevr anlaşması şartları gibi şartlar koştu. efendim araç gelecekmiş eylül gibi ama almak için şartlar:

1. Takasa araç vermek zorundaymışım
    2. zorunlu MERCEDES KASKO diye bir şey varmış 2 yıllık onu yaptırmak zorundaymışım (tahminim bu en aşağı 20-30k tutar, belki daha fazla)
    3. bayi olarak liste fiyatının üzerine de %6 daha fark alırlarmış.

adama diyorum ki bana miras kaldı, arabam falan yok 5 milyon param var gelip mercedes almak istiyorum, bana araba satmayacak mısınız o zaman? takasa araç yoksa malesef diyor. benden hem mercedes kaskosu koyacak, hem %6 kar koyacak liste fiyatına bir de onun üzerine aracımı alıp 50-100k da üzerine onu satıp ordan koyacak.

doğuş henüz araba gelecek diye dönmedi ancak pazartesi gününden sonra konuşalım dedi, onlar ne diyecek çok merak ediyorum ne gibi martavallar okuyacaklar.

bu nasıl bir çakal piyasası haline gelmiş böyle? türkiye tarihi boyunca liste fiyatının üzerine İNDİRİM alınırdı eskiden net şekilde. şimdi bayi gelmiş %10 koyarım diyor. ulan araç zaten 1 milyon, 100K sadece ekstra kar üzerinden kar istiyor adamlar. bir de üzerine kasko bilmem ne kitliyor

hukuksal olarak böyle bir hakları var mı? gerçekten çok bilendim mercedes bayilerini almanyaya şikayet etmeyi düşünüyorum. aynı şey doğuşta olursa onları da audi için audi genel merkezine şikayet etmeyi düşünüyorum

• Aynısı geçen bir Mercedes bayisinde yaşadı arkadaşım, bende şahit oldum. Adamlar yeni C için ; takasa araç şartı, 2 yıl kasko, mecburi kredi kullanımı ve liste fiyatının 100-150 bin üstünü şart koştular. Bende dayanamayıp isterseniz içeri geçelim arkadaşla beni bir kerede s….. dedim. Sonra nasıl konuşuyorsunuz filan aramızda tartışma çıktı arkadaş sen git arabada beni bekli dedi ayrıldım showroomdan.

İşin özü almayın arkadaşlar böyle markaların araçlarını, gidip başka marka araç alın.

• Bayiler ara ara boyle sacmaliklar yapiyor 2 ay once egea almak istedim takas harici olmaz dedi bayideki arkadasim kasko sigorta onlardan yaptirman zorunlu zaten fakat 2 senelik degil
    Haziran ayindaki Son aldigim aractan da liste fiyatindan %8 gibi bir indirim yapildi
  • Aynısı geçen bir Mercedes bayisinde yaşadı arkadaşım, bende şahit oldum. Adamlar yeni C için ; takasa araç şartı, 2 yıl kasko, mecburi kredi kullanımı ve liste fiyatının 100-150 bin üstünü şart koştular. Bende dayanamayıp isterseniz içeri geçelim arkadaşla beni bir kerede s….. dedim. Sonra nasıl konuşuyorsunuz filan aramızda tartışma çıktı arkadaş sen git arabada beni bekli dedi ayrıldım showroomdan.

İşin özü almayın arkadaşlar böyle markaların araçlarını, gidip başka marka araç alın.

• Hayır yok, şikayet olursa ceza yerler
  • Kasko ve sigorta için aracı aldıktan sonra varsa eş dost birine devredilir. Sigorta kasko iade alınır. Sonra istediğin yerden yaptırılır sigorta kasko
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

nereye şikayet etmek lazım o mevzu. bizim bildiğimiz her şeyi sanki hükümet bilmiyor mu? oluşan karaborsa piyasası, paravan şirket açılıp bayilerin 100 200k üzerine araç satmaları, galeriyle anlaşıp el altından paralar almaları vs. hepsini biliyorlar ama bir halt yaptıkları yok.

şu yönetime olan kinim öyle büyük ki artık edecek küfür bulamıyorum. bu kadar yozlaşma bu kadar her yerinden leş koku gelen bir ahlaksızlık yok ya. nereden tutsan elinde kalıyor resmen.

ben genel merkezlerine şikayet etmeyi düşünüyorum öncelikle.

• Maliye bakıyor şikayetlere ülke de sistem böyle yürüyor şikayet ettikten sonra işleme alıyorlar. Zorunlu olan ne varsa da yine whatsup yazışması,teklif formu vs artık be toplayabilirsen ekleyip iptal davası açılıyor. Gerisi zaten zaman meselesi, illa kazanırsın.
  • 0 Araçlarda sıkıntı büyük hocam devletde sanki bilerek göz yumuyor bayi satarken ötv + kdv alıyor galeri satarken bir daha kdv alıyor vergiden işine geliyor gibi konut ve araç piyasası çığrından çıktı zaten alım gücü %100 düştü nefes almaya çalışıyoruz o kadar

• ülkede kör tuttuğunu öper olmuş

kanunlar zengine işlemiyor devlet kontrolü kaybetmiş durumda umursayan yok yasalar kağıt üzerinde var uygulama yok

bayi sahipleri zengin ve hatır sahibi oldukları için şikayetler boşa gidiyor zaten çoğu meclis bağlantılı

ülkenin geldiği durum bu
  • Herkesine aksine bir yorum yapacağım ancak ne kadar düşman edinirim bilemiyorum. 2020 yılından beri aracın sigortası ve kaskosu için hem yıllardır yaptırdığım sigortacıdan, hem de cok bilinen ve reklamları sıkça dönen sigorta şirketlerinden teklif aldım. Geçen senelerde kasko için 300₺ daha indirmliyken. Bu yıl hem sigortacım hem malum sitelerden hem de bankalardan yüzde 30 daha düşük tekif verdi. (İnternet-sigortacim-banka üçgeni 4300 ile 4600₺) teklif verirken bayinin sigortası 3000₺ y. dışı klozu dahil fiyat teklifinde bulundu. Herhangi bir reklam amacı gütmediğim için bayi adı vermeyeceğim. Sadece araç markasının Fiat olduğunu belirteyim.

• yeni Türkiye'ye hoş geldiniz ...

bence teoride mümkün, bu şartları yazılı olarak isteyin verirlerse zaten sorun yoktur, vermezlerse en azından onlarda bilmiyordur :)

3. şart bariz olarak yasal değil tabii ki, yayınlanan fiyat üzerinden satış yapılmalı. seramik vs adı altında isteyebilirler ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 15 Temmuz 2022; 0:59:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.