Şimdi Ara

Ruhsat ve sigorta sahibi aynı mı olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamızı sipariş ettik. Ocak ayında alacağız.
    Araç için babam kredi kullandı ve bu nedenle araç onun üzerine (kredi bitene kadar rehinli) olacak.
    Bu arada yine de sorayım kredi ile aldığında araç kredi çeken kişi dışında birine ait olabiliyor mu?

Neyse araç bana alınıyor ve hep bende olacak.
    Şimdi sorum şu ki araçla birlikte sigorta da yaptıracağız tabiki.

Ben Anadolu Sigorta düşünüyorum. Sorum ise şu;
    1- Araç babamın üstüne olduğundan sigorta da mı onun üzerine olmak zorunda?
    2- Aracı sürekli ben kullanacağım için sigortada sorun olur mu? Baştan böyle bir şey tanımlanması filan gerekiyor mu acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ruhsat ve Sigorta Sahibi Aynı Olmalı mı?

Motorlu araç kullanırken yasal yükümlülükleri yerine getirmek için hem ruhsat hem de sigorta yaptırmak şarttır. Ancak ruhsat ve sigorta sahibinin aynı kişi olması gerekip gerekmediği konusunda kafa karışıklığı yaşanabilmektedir.

Trafik Sigortası Ruhsat Sahibine mi Yapılır?

Evet, trafik sigortası yasal olarak araç ruhsat sahibine yapılmalıdır. Çünkü trafik sigortası, aracın kullanımından kaynaklanan üçüncü şahıslara verilebilecek zararlardan aracı kullanan kişiyi ve ruhsat sahibini korur.

Araç Sigortası Başkasının Üzerine Yapılabilir mi?

Evet, araç sigortası (kasko) ruhsat sahibinden farklı bir kişi üzerine yapılabilir. Ancak bu durumda aracın mülkiyetini gösteren ruhsatın da sigortacının bilgisine sunulması gerekmektedir.

Trafik Sigortası Ruhsat Sahibinden Başkasının Üzerine Yapılabilir mi?

Hayır, trafik sigortası yalnızca araç ruhsat sahibine yapılabilir ve başkasının üzerine devredilemez. Çünkü trafik sigortası yasal bir zorunluluktur ve aracın kullanımından doğabilecek sorumluluklar ruhsat sahibine aittir.

Sonuç olarak, trafik sigortası yasal olarak araç ruhsat sahibine yapılmalıdır. Ancak araç sigortası (kasko) ruhsat sahibinden farklı bir kişi üzerine yapılabilir. Bu durumda ruhsat bilgileri sigorta şirketine sunulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sigorta poliçeleri ruhsat sahibinin üzerine düzenlenir...

aracı kim kullanırsa kullansın sorun olmaz...

ancak herhangi bir hasar durumunda hasar ödemesi babanızın adına yapılacağından onun imzası gerekecektir...

kazasız günler dilerim...
  • Sevgili Designer83

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.

Araç ile ilgili her türlü sigorta ruhsat sahibi adına olur.

Kakat kullanıcıların farklı olduğu durumlarda, örneğin sizin durumunuzda, sizin de TC Kimlik numaranızla birlikte poliçeye kullanıcı olarak yazılmanız gerekir. Aksi takdirde bir kaza durumunda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.
    Anadolu Sigorta yı seçmenizden dolayı memnun olduğumu söyleyebilirim. Ben de bir Anadolu acentesi olarak her türlü konuda yardım etmeye hazır olduğumu da belirtmek isterim.

www.limonsigorta.com

quote:

Orjinalden alıntı: Designer83

Arabamızı sipariş ettik. Ocak ayında alacağız.
    Araç için babam kredi kullandı ve bu nedenle araç onun üzerine (kredi bitene kadar rehinli) olacak.
    Bu arada yine de sorayım kredi ile aldığında araç kredi çeken kişi dışında birine ait olabiliyor mu?

Neyse araç bana alınıyor ve hep bende olacak.
    Şimdi sorum şu ki araçla birlikte sigorta da yaptıracağız tabiki.

Ben Anadolu Sigorta düşünüyorum. Sorum ise şu;
    1- Araç babamın üstüne olduğundan sigorta da mı onun üzerine olmak zorunda?
    2- Aracı sürekli ben kullanacağım için sigortada sorun olur mu? Baştan böyle bir şey tanımlanması filan gerekiyor mu acaba?

• Poliçeni yaptırmadan önce her hangi bir axa sigorta acentesindede fiyat almanı öneririm bazen sigorta şirketleri arasında çok büyük fiyat farkları oluşabiliyor.

Aracın babanın adına olması kasko fiyatı açısından size büyük bir avantaj sağlayacaktır bazı şirketler yaş faktörünüde göz önüne alarak genç şöferlere yaşlı şöförlere nazaran daha yüksek fiyatlar çıkarabiliyor.

axa sigortada aracı kimin kullandığı önemli değildir ehliyet sahibi her birey kasko yapılan aracı kullanabilir ve hasar durumunda hiç bir sorunla karşılaşmaz.
  • Ben de benzer sekilde babamin uzerinden araba aldim. Kaskoyu axa'ya yaptirdim ve soylendigi gibi yas vb. sekilde indirimler aldim. Bu arabayla degil ancak babamin kendi arabasiyla kaza yapmistim(yine axa'li), hic bir sorun olmadi, sadece servisten babamin imzasini istediler, onu da verdik.

Bir tek bana da tavsiye edilen vekalet olayina girebilirsin. Yukaridaki imza olayini kapsatabiliyor musun bilmiyorum ancak, ornegin arabani hatali park icin cekerlerse ancak ruhsat sahibi teslim alabiliyormus. Babandan bu gibi durumlari kapsayan bir vekalet al ve ruhsatin icine koy. (Ben henuz yapmadim ama en kisa surede yapacagim)
  • Sevgili DH dostları,

Tabii ki şirketlerin farklı uygulamaları olabilir. Ruhsat sahibi olarak yaşı büyük birisinin olması tabii ki fiyat avantajı sunmaktadır. Fakat esas kullanıcı olarak ha poliçeye isim yazmışsın, ha da noterden vekalet yaptırmışsın ne farkeder ki.

Bu arada aklımıza lütfen ufak maddi hasarları getirmeyin. Yaralanmalı veya ölümlü kazaları getirin. Kullanıcının poliçede yazması ile yazmaması arasında, şirketin tazminat ödemesi konusunda ki göstereceği isteklilik farkı olacaktır. Sakın bizde olmaz demeyin, sigorta şirketleri de ticari kuruluşlardır ve hasar ödemeyi hiç sevmezler. Hele büyük hasarlarda çok hassastırlar. Sigortacılığın prensiplerinden olan "iyi niyet prensibini" çok iiyi araştırır ve ona göre davranırlar. Çünkü şirketlerin en büyük zarar kalemi, kötü niyetli kişilerin verdikleri zararlardır.

Bunun yanında gerçi ufak bir ihtimal ama, aracınızın çalındığını düşünün ve çalanların da kaçarken kaza yapıp değişik zararlara sebep olduğunu düşünün. Sonuç ne olur? Bilemem. Ama bir önceki yazımda istenmeyen durumlar dedimya işte böyle şeyleri kastetim.
    Bana olmaz, beni mi bulacak asla demeyelim.
    Araba yı kimin kullanacağı açık net olsun herkes rahat etsin.

saygılarımla,

www.limonsigorta.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oluşumbilgi -- 25 Aralık 2008; 10:07:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.