Şimdi Ara

Sıfır otomobil alıp kasko yaptırmayan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasko karşı tarafın değil kendi aracımızın zararlarını kapsıyor, karşı tarafın zararı ise trafik sigortası kapsamında.
    Kendi aracının zarar riskini alıp kasko yaptırmayan var mı veya karşı taraf kaskolu ise zaten benim aracımın zararını öder diye düşünen

• var , 3 akrabam var birine gecen sene bende sormustum ya bu aracı aldından beri kaskosuz nasıl surdun dedım bana verdığı cevap 10 sene boyunca 1 kez kaza yaptım onda da 1 parca boya 150tl ödedim kaskodan omadığı için aracımda hasar kayıtsız , kaskoya10 senede 15000tl yapmadığım kazaları öderdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavador -- 18 Nisan 2015; 10:56:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yaptırmadım..
    araç 5 yaşında, ve ben 5000 tl kardayım..

• Kasko yaptırmamak büyük cesaret.

Sırf kaza olarak düşünmeyin kaskoyu gittiniz kaza yaptınız karşı taraf mal taşıyordu diyelim. Sadece kazayı ödemiyorsunuz malın tutarını da ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Onun yerine kasko hayat kurtarıyor. Yine aynı şekilde gece park halindeyken aracınıza zarar verilse en kötü ihtimal anahtarınızı kaybetseniz kasko yardıma geliyor.

Mesleğim olmadan önce bile ihmal etmezdim hala etmiyorum. Bugün bir kasko poliçesi yaptım örnek olarak vereyim. Kendisi 32 yaşında 21 yaşından beri kasko yaptırıyor. Sadece mini hasarlarını kullanmış ve şuan 575 lira ödüyor.

Daha ne olsun . 575 liraya 100.000 lira koruma teminatı var ihtiyari mali mesuliyette.

Forumdan değerli bir dostum sıfır araç alırken 2500 lira ödemiş. Bu sene 875 lira mı ne çıkardım fiyatı :)

Kısacası fiyatları da düşürmek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 20 Nisan 2015; 16:54:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En kötü senaryoyu düşünmek gerekirse aracınızın pert olma senaryosunu.O zaman çöpe atılan bir çuval parayı düşünün.Ben anlamam yok az km yaparım yok cebimden öderim.0 araç almayacaksın kasko parasından kaçacaksan.
  • Kasko, cebinizde taşıdığınız tabanca gibidir.
    Ömrünüzde bir kez lazım olur, onda da cebinizde tabancanız yoksa, bir ömür taşımanın anlamı kalmaz.

Kasko, mutlaka yapılmalı.
  • Bir akrabam dinen caiz değil diye yaptırmazdı Allahın da sopası yok ki 3 kere aracı pert oldu hala kaskodan uzak duruyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Kasko yaptırmamak büyük cesaret.

Sırf kaza olarak düşünmeyin kaskoyu gittiniz kaza yaptınız karşı taraf mal taşıyordu diyelim. Sadece kazayı ödemiyorsunuz malın tutarını da ödemek zorunda kalıyorsunuz.

kasko karşı tarafın zararını ödemez, sadece kendi aracınızın zararını öder.
    karşı tarafın zararını eğer siz suçluysanız trafik sigortası karşılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Bir akrabam dinen caiz değil diye yaptırmazdı Allahın da sopası yok ki 3 kere aracı pert oldu hala kaskodan uzak duruyor...

o komşu iyi bir komşu değil uzak durun ondan
  • nadirgurece kullanıcısına yanıt
    Hangi komşu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

quote:

:) ihtiyari mali mesuliyet karşı tarafı karşılar hocam.

Sigorta acentesi sahibi olarak lafıma güvenebilirsiniz :)

Trafik sigortanız 29.000 liraya kadar karşılar onun üzerindeki bütün hasarlar ihtiyari mali mesuliyete tabidir. Kaskonuz yokaa veya bu miktar düşükse 29.000 liranın üstü sizin cebinizden çıkar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

ben yaptırmadım..

araba yansa gitse kaç tl oluyor karınız?
  • hadi diyelim aracı parkettin sonra delinin biri geldi yaktı aracını yada fabrikasyon elektrik vs. den tutuştu araba ne yapacan , yakan adamın cezai ehliyeti vs de yoksa sorumlusu kim olacak aldığın yada diyelim sorumluyu buldun e öedeyecek parasıda yok napcan canını mı alıcan, bu durumda sıfır 30 - 50 bin - 70 bin herneyse çöp olacak , yada biri geldi senin aracına geçirip kaçtı , hadi doğal afet vurdu yada arabanın üstüne tabela direk duvar vs. düştü. Ben kaza yapmam vs. diye yaptırmayıp kar edecekmişsiz gibi geliyor ama böyle durumlarda var ayrıca trafikte herşey bir anlık sen çarpmasan bile sana gelip geçirebiliyorlar. O yüzden bence kaskosuz olmaz bu zamanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 20 Nisan 2015; 19:25:53 >
  • quote:

quote:

quote:

Trafik sigortanız 29.000 liraya kadar karşılar onun üzerindeki bütün hasarlar ihtiyari mali mesuliyete tabidir. Kaskonuz yokaa veya bu miktar düşükse 29.000 liranın üstü sizin cebinizden çıkar :)

est. elbette güvenirim.
    29 bin tl az bir rakam da değil, yani trafik sigortası primini boşuna ödemiyoruz, ana fikir olarak da kasko kendi aracımızın potansiyel zararları için oluyor, karşı taraf zararı için ise eğer biz suçluysak ve 29 bin tl yi aşan bir maddi zarar varsa sanırım o zaman kasko faydalı oluyor veya standart kasko değil de malum bir kaç çeşit kasko var sanırım geniş kapsamlı olan anlam taşıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

est. elbette güvenirim.
    29 bin tl az bir rakam da değil, yani trafik sigortası primini boşuna ödemiyoruz, ana fikir olarak da kasko kendi aracımızın potansiyel zararları için oluyor, karşı taraf zararı için ise eğer biz suçluysak ve 29 bin tl yi aşan bir maddi zarar varsa sanırım o zaman kasko faydalı oluyor veya standart kasko değil de malum bir kaç çeşit kasko var sanırım geniş kapsamlı olan anlam taşıyor.

Çok haklısınız lakin bu sektörden birisi olarak ben tek çeşit kasko bilirim değerli hocam.Böyle dememin sebebi de bu zamana kadar başımdan geçen deneyimlerdir bir kasko yapılıyor ve para veriliyorsa kesinlikle tamamen dolu yani full olmalıdır.

29.000 lira artık az bir tutar.Neden diyecek olursanız bir müşterimden örnek vereyim.Kendisinin 2006 model Megane aracı vardı.Gidip Mercedes C180 model bir araca vurdu.40000 lira hasar çıktı 29000 lirası düştü kalan 11000 lirayı o kadar uyarmama rağmen kasko yaptırmadığı için cebinden karşıladı.

Günümüzde en kötü araçlar bile 20000 lira.Orta sınıf 50000. Bahsettiğimi tutar maalesef hiç bir şeye yetmiyor.Hazine müsteşarlığı sürekli uyarıyor lakin az az arttırıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

ben yaptırmadım..

araba yansa gitse kaç tl oluyor karınız?

kasko yapan firmalar aptal. bir tek siz akıllısınız..
    o firmalar hep zarar ediyor, sürekli vatandaş kar ediyor değil mi?

ömrüm boyunca çevremdeki onlarca kişinin aracından sadece 1 tanesi kundaklandı, onun dışında hiç biri pert olmadı, hiç biri çalınmadı..

yani benim de aracımın güme gitme ihtimali muhtemelen % 1 falan.

aracımın bedeli mesela 25 bin olsun. kasko yaptırmam için ömür boyu ödeyeceğim toplam kasko priminin 250 liradan az olması gerekiyor ki ben karda olayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

En kötü senaryoyu düşünmek gerekirse aracınızın pert olma senaryosunu.O zaman çöpe atılan bir çuval parayı düşünün.Ben anlamam yok az km yaparım yok cebimden öderim.0 araç almayacaksın kasko parasından kaçacaksan.

ceksın caksın nedir arkadaş?
    herkesin mantığı kendisine doğru..

• Araçlara o kadar para veriyoruz. Şahsen kafam rahat olsun diye kaskomu ihmal etmiyorum. Yılda ödediğim para 1000TL bile değil. Ama aklım arabada kalmıyor. Oldu ya birisi
    dokunuverdi. Yazarım tutanağı, araba yürüyorsa götürür servise bırakırım. Yürümüyorsa kaskoya "alo" derim yarım saatte çekici yanımda. Kiralık arabam da gelir, alır giderim.
    Sanayide ustalarla, çakallarla muhatap olmam. Aracım yetkili serviste yapılır. Onlarla da ilişkim son derece rahat ve sıcak yürür.
    Tamir bitince aracımı alır giderim.
    40 yaşındayım. 18 yaşından beri araç kullanıyorum. Neler geldi başıma..

Apartmanın otoparkında komşunun 14 yaşındaki oğlu geldi vurdu. E ne yapacaksın. Hepimiz genç-çocuk olduk. 3 kuruşluk mal için komşumla kötü mü olayım? Adam zaten bin özür dilemiş.
    Trafikte ehliyetsiz sürücü çarptı kaçtı, peşine mi düşeyim?
    Parkettim eve gittim, sabah geldim kapıya vurmuşlar karakolda mı sürüneyim?
    Kardeşimin 1 yaşındaki arabasını çaldılar kapıdan. 1 ay sonra tıkır tıkır aldık parasını kaskodan. Daha ne olsun?
    Allah korusun, kafam gözüm yarıldı, ambulans parası mı hesaplayayım o halde?
    1000TL'ye trafikte kafa rahatlığı satın almak gibisi yok....
    Herkese de tavsiye ederim.

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    kaç aracın yandı bu zamana kadar ? kaçı çalındı ? kaçıyla birine vurup öldürüp kasko sayesinde kurtuldun? şimdi diğer kısma geçelim kaç para ödedin bunların hiçbiri olmamasına ama bunlarla korkutulmana rağmen? sadece sonuca bak! zaten pazarlamacıların seni kandırmak için kullandığı dile bakarsan, ölceğini bilip sokağa cıkmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

kaç aracın yandı bu zamana kadar ? kaçı çalındı ? kaçıyla birine vurup öldürüp kasko sayesinde kurtuldun? şimdi diğer kısma geçelim kaç para ödedin bunların hiçbiri olmamasına ama bunlarla korkutulmana rağmen? sadece sonuca bak! zaten pazarlamacıların seni kandırmak için kullandığı dile bakarsan, ölceğini bilip sokağa cıkmazsın

benim aracım yok babam da 3 yıldır yaptırmıyor linç edin de kurtulalım hadi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.