Şimdi Ara

hidrolik direksiyon aniden sertlesti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
98.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar basima gelen bu olayi kisaca ozetlemek istiyorum

arabada hicbir sorun yoktu yola cikarken ta ki otoparkta park yeri bakarken direksiyon aniden sertlesi verdi(arabayi hic istop ettirmedim bu arada). Ondan sonra araba sabit bir sekilde dururken direksiyonu cevirez oldum(araba hala calisiyor) cok zor donuyor hatta cevirerken garip sesler gelmeye basladi sanki bir sey bir yerlere surtuyor gibi. Ancak araba hareket halindeyken hic bir sey olmuyor direksiyon gayet rahat donuyor. her neyse sanki araba birden hidroliksiz eski arabalara dondu.

kayislara baktim bir anormallik gorunmuyor yag seviyeside normal bir eksilme yok. bunlar haricinde olabilecek olasiliklar nedir? simdiden tesekkurler.

son bir sey eklemek istiyorum direksiyon hidrolik yagi eksilmese bile belli bir zamandan sonra degismesi gerekir mi yoksa luzum yok mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hidrolik Direksiyon Aniden Sertleşirse Ne Yapılmalı?

Hidrolik direksiyon sisteminizin aniden sertleşmesi, aracınızı sürmeyi zorlaştırabilir ve güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek sorunu teşhis etmeye ve çözmeye çalışabilirsiniz:

• Dönüşlerde Direksiyon Sertleşmesi: Direksiyonunuz yalnızca dönüşlerde sertleşiyorsa, sorun v kayışında olabilir. V kayışı hidrolik direksiyon pompasını çalıştıran kayıştır ve aşınmışsa veya gevşemişse direksiyon sertleşmelerine neden olabilir.

• Ani Direksiyon Sertleşmesi: Direksiyonunuz aniden sertleşiyorsa, bunun nedeni hidrolik direksiyon pompası arızası olabilir. Pompa hasar görmüşse veya yetersiz sıvı varsa, direksiyonu çevirmek zorlaşır.

• V Kayışı Direksiyon Sertleşmesi: V kayışının aşınması veya gevşemesi, özellikle düşük hızlarda ve dönüşlerde direksiyon sertleşmesine neden olabilir. Kayışı inceleyin ve gerekirse değiştirin.

• Ani Direksiyon Sertleşmesi: Direksiyonunuz aniden sertleşiyorsa ve diğer semptomlar eşlik ediyorsa (örneğin, direksiyon sıvısında sızıntı, motor gürültüsü), hidrolik direksiyon hortumlarında bir sorun olabilir. Hortumlar hasar görmüş veya bağlantıları gevşemiş olabilir.

• Direksiyon Sert Dönüyor: Direksiyonunuz sürekli olarak sertleşiyorsa, hidrolik direksiyon sıvı seviyesini kontrol edin. Sıvı seviyesi düşükse, pompaya ulaşan sıvı miktarı azalır ve direksiyonu çevirmek zorlaşır.

• Direksiyon Birden Sertleşti: Direksiyonunuz birden sertleştiyse ve diğer semptomlar eşlik ediyorsa (örneğin, direksiyon sıvısında köpük, motor aşırı ısınıyor), hidrolik direksiyon sisteminde hava olması muhtemeldir. Havayı sistemden boşaltmak için özel prosedürler uygulanmalıdır.

Hidrolik direksiyon sisteminizle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, aracınızı güvenli bir şekilde durdurun ve kalifiye bir tamirciye danışın. Direksiyon sertleşmesi ciddi bir sorundur ve uygun şekilde ele alınmazsa kazalara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benimde başıma gelmişti, giderken sertleşti birden, iki elimle zor dönüyordu... Marea sx araç ile... Hidrolik direksiyon kayışı denildi .Yeni bakımdan çıkmıştı, ayarı tam olmamış..... Çok cüzzi bir rakama yapılabilir.
  • aracınızdaki sorun büyük ihtimal ile direksiyon kutusundan kaynaklanmalıdır.Sorununuz giderilmediyse p.m den mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.Geçmiş olsun
  • Aracta ayni anda baska sorunlarda olustumu mesela kalerifer calismiyor gibi (elektronik bir sorun olabilir) aracta
    Xenon kit, can-bus sistemi varmi (ariza haberi veren) aracin markasi nedir ?
    p.m atmayin yardimci olamam herkes ogrensin mademki paylasim alanindayiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulvi51 -- 25 Aralık 2009; 22:37:46 >
  • Hidrolik pompası elektrik motoru ile çalıştırılıyorsa elektriksel bir problem olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulvi51

Aracta ayni anda baska sorunlarda olustumu mesela kalerifer calismiyor gibi (elektronik bir sorun olabilir) aracta
    Xenon kit, can-bus sistemi varmi (ariza haberi veren) aracin markasi nedir ?
    p.m atmayin yardimci olamam herkes ogrensin mademki paylasim alanindayiz.

p.m konusunda bir ima da bulunduğunuzu düşünerek yazıyorum.Ben buradan çok fazla yorum yapmayı doğru bulmuyorum.ondan dolayı p.m den yardımcı olurum dedim.zira daha sonra tenzih ederek söylüyorum,yok canım ne alakası var diye yazışmalar oluyor.yoksa bana p.mden ulaşın diyerek herhangi bir maksat taşımıyorum.Kaldı ki tabi ki paylaşım alanındayız ,fakat her konuyu da burdan paylaşmak zorunda değilim-z.
  • abicim senin araandaki problemi tek kelime ile açıklayayayım. arabanın direksiyon hidrolik pompası pert olmuş. ve o pompadan tüm hidrolik yağını boşalttığı için sürtüyor gibi ses geliyor. hidrolik yağı alıcaksın bir litre ekleye ekleye tamirciye gidiceksin.
    ben bu olay yüzünden bir gece yolda yattım.
  • aynı olay benimde başıma geldi vantilatör kayışını kopmuş. Eğer kayış var ise gevşemiş olabilir. kayışı kontrol et.
  • benim albea da başıma geldi hidrolik. direksiyon pompasinin tahrik aldigi kayış kopmuştu
  • direksiyon kolon arızası
  • arkadaşlar benim direksiyonda giderek sertleşmeye başladı. ağırlaştı. ben direksiyon hidrolik yağının değiştirilmesiyle düzelebileceğini düşünüyorum !! sizce bu kadar basitmidir?
  • Benim kangoda da aynı problem olmuştu, direksiyon hidrolik pompasımıdır nedir o bozulmuş, tam hatırlamıyorum ama epey yüklü bir meblağ istemişlerdi yenisine, onun tamirini yapıp satanlar varmış onlara hallettirmiştik, şimdi sorun giderildi ama eskisine nazaran sertlik var biraz.
  • bende 2 gün önce aracımı otoparkta park ederken bi anda sertleşti benimkinden ses gelmiyor veya herhengi bi sızdırma damlatma yok sorun ne olabilir???
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat4434

bende 2 gün önce aracımı otoparkta park ederken bi anda sertleşti benimkinden ses gelmiyor veya herhengi bi sızdırma damlatma yok sorun ne olabilir???

Aku lambanız yanıyorsa kayış kopmuştum.yanmiyorsa sorun başka bir yerde olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benmde albea 1.3 mj hidrolikten ses gelio ama 2 dk sonra motor ısınca kesilio hidrolik arızalanmıs dediler ama simdilik idare eder dediler. baktın ses kesilmio o zaman değiştirilir dedi. şimdilik idare ediorm bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

aracınızdaki sorun büyük ihtimal ile direksiyon kutusundan kaynaklanmalıdır.Sorununuz giderilmediyse p.m den mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.Geçmiş olsun

merhaba arkadaşlar benimdereno 10 hararet yaptı conta yaktı motoru sibopları pistonları yapıldı tamirciden çıktım eve geldim ama direksiyon nerdeyse dönmüyordu biryerini takmayı unuttular dedim herhalde ben tekrar götürmeden kendim halledebilirmiyim tarif etseniz de yardımlar için teşekkür ederim lütfen acıl
  • zazaca Z kullanıcısına yanıt
    Yaptırdığınız yerle görüşün derim.işi yapan onlar sonuçta, biz ne desek tahminin ötesine geçemeyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

Yaptırdığınız yerle görüşün derim.işi yapan onlar sonuçta, biz ne desek tahminin ötesine geçemeyiz.

arkadaşlar ustaya gösterdim amatisör bilyası dağılmış değiştirdik direksiyon düzeldi pamuk oldu :) bilyadanmış sadece bir tarafı değiştirdik iki tarafıda değiştirsek daha güzel olma şansı varmıydı acaba ne dersiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.