Şimdi Ara

Direksiyon titriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arabamda tuhaf bir sorun var. Direksiyon titriyor. Ama tuhaf olan titremenin sadece 120-140 km hızları arasında olması. Daha düşük ve yüksek hızlarda böyle bir sorun yok. Haziran ayında aldım arabayı tam 3 kere rot balansçıya götürdüm balans ayarı yapıldı hala sorun çözülmedi. Sanırım balansla alakası yok. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Bir de aracı böyle kullanmak zarar verir mi aracı alalı 7 bin km yol yaptım ilerde direksiyon ya da başka bir şeyden kaynaklı sorun çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• başka balansçı deneyin. Benim aracında zor tutturuyorlar balanslarını mağlesef. Ha birde jant'ların eğri olma ihtimalleri de var. Lastik havaları , lastik arasına giren taş ve lastiğin eski olması gibi etkilerde olabilir.

frene basınca titreme var mı ? disk ve frenler ne durumda ?

uzun vadede kullanımda zarar verir mi bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

başka balansçı deneyin. Benim aracında zor tutturuyorlar balanslarını mağlesef. Ha birde jant'ların eğri olma ihtimalleri de var. Lastik havaları , lastik arasına giren taş ve lastiğin eski olması gibi etkilerde olabilir.

50 kerede aynı yere gitsen tutturamazlar. Herkes tutturamıyor ne yazıkki...

Ustayı değiştirin ve makinalı bir yer bulun.

jantı söküp makinaya takıp ölçüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

50 kerede aynı yere gitsen tutturamazlar. Herkes tutturamıyor ne yazıkki...

Ustayı değiştirin ve makinalı bir yer bulun.

jantı söküp makinaya takıp ölçüyorlar.

Alıntıları Göster
    Balans lastik sökülmeden araç üzerinde yapılsın.Buna rağmen titreme oluyorsa maalesef lastiklerde tel kırığı vardır ve atlama yapıyordur...
  • Aracınız nedir BMW ise bir kaç kişi daha sormuştu böyle bir şeyi hep aynı hızlarda yapıyor üstünde ve altında olmuyor diyorlardı.

• Tekerlek poyralarınızda baktırın. Kendi aracımda arkalar bozulmuştu, 110 km de bariz bi titremesi vardı. Değiştirince titreme kesildi.

• Benzer bir sorun yasadim .100 120 km arasi titriyodu.lastiklerimde 15 aylikti az km yapmisti yeniydi yani continental conti premium 5 idi markasi.2 farkli yere balans yAptirmama 0 balans olana kadar ayarlatmama ragmen titreme ve sola cekme sorunu yasiyordum .3. Bi ustaya Aynen boyle anlattim oda balans yapti lastik balansi 0 gozukuyo makinede ama yolda titreme ve cekme yapiyodu yine .sol a cekiyodu araba sol ondeki bu lastige sag one taktik araba bu sefer saga cekti. Lastikci lastigi inceledi bi sorun gozle veya makinede gozukmuyodu o lastigi degistirdim sorunum cozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaaaaa -- 6 Şubat 2016; 21:15:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Titriyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

başka balansçı deneyin. Benim aracında zor tutturuyorlar balanslarını mağlesef. Ha birde jant'ların eğri olma ihtimalleri de var. Lastik havaları , lastik arasına giren taş ve lastiğin eski olması gibi etkilerde olabilir.

Frene basınca titreme yok. Fren veya disklerle alakalı değil sanırım. Çünkü frenden bağımsız olarak sadece 120-140 km hız arasında yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Aracınız nedir BMW ise bir kaç kişi daha sormuştu böyle bir şeyi hep aynı hızlarda yapıyor üstünde ve altında olmuyor diyorlardı.

Araç 2012 opel corsa hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaaaaa

Benzer bir sorun yasadim .100 120 km arasi titriyodu.lastiklerimde 15 aylikti az km yapmisti yeniydi yani continental conti premium 5 idi markasi.2 farkli yere balans yAptirmama 0 balans olana kadar ayarlatmama ragmen titreme ve sola cekme sorunu yasiyordum .3. Bi ustaya Aynen boyle anlattim oda balans yapti lastik balansi 0 gozukuyo makinede ama yolda titreme ve cekme yapiyodu yine .sol a cekiyodu araba sol ondeki bu lastige sag one taktik araba bu sefer saga cekti. Lastikci lastigi inceledi bi sorun gozle veya makinede gozukmuyodu o lastigi degistirdim sorunum cozuldu.

Ben de lastiklerden şüpheleniyorum aslında çünkü arabayı aldığımda lastiklerden biri diğerlerinden farklıydı. Ama sağa sola çekme yok. Araçta 195/55/r16 diye ara bir ölçü var. Nasıl bir ölçüyse normal bir lastiğin 2 katı fiyatına satılıyor anlamadım gitti. Değiştirmeye kalksam 1000 tl falan tutacak o yüzden uğraşmak istemiyorum (diğer 3 lastik yeni bu arada)

@Baba Naber

3 ü de farklı şehirde farklı balansçılardı makineye takıp yaptılar bundan sonra titreme olmaz dediler ama nafile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white without pressure -- 6 Şubat 2016; 21:26:53 >

• Lastikler bitikse yapar.

• karşılıklı olarak aynı desen olmalı en azından yoksa dediğiniz sıkıntıları yaşamanız olası aynı desen marka çıkma lastiğe bakın yada ikisini değiştirin

• aynı araca sahibiz. Benim araç 1.4 sport tek kapı. Şuan 205 55 16 lastik var....

Bahsettiğiniz gibi 120-130 civarı titreşme yapıyordu. Farklı bir ustada balans yaptırdım ve cillop

bu arada 205 takın mutlaka. Araç çok güzel kaldırıyor.
  • quote:

aynı araca sahibiz. Benim araç 1.4 sport tek kapı. Şuan 205 55 16 lastik var....

Bahsettiğiniz gibi 120-130 civarı titreşme yapıyordu. Farklı bir ustada balans yaptırdım ve cillop

O zaman deneyelim bir daha. İşin kötü yanı istanbulda oturuyorum ve kullandığım güzergah bu hızlara ulaşmaya pek uygun değil. Bildiğiniz dur kalk trafikte kullanıyorum. (Dün boluya gidip geldim ondan sonra da bu konuyu açtım zaten) Bir çok usta benim cihazımın kalibrasyonu tam, eğer titreme devam ediyorsa gel bir daha bakalım diyor. 1-2 hafta sonra anca test edebiliyorum arabayı, iş işten geçmiş oluyor o zaman da

Muhtemelen öyle yapacağım 205 lastikliklerin fiyatları uygun. Ama önce sorunun neyden kaynaklandığından kesin emin olmam lazım. Eğer lastikler sağlamsa değiştirene kadar satarım arabayı. Zaten çok km yapan biri değilim. Lastiklerin üç tanesi (neden sadece üçü ben de bilmiyorum) eski sahibi tarafından değiştirilmiş. Yani daha uzun süre giderler sorun onlardan kaynaklanmıyorsa.

Ayrıca profilden aracınıza baktım çok güzel duruyor maşallah diyelim. Corsalar zaten güzel araç, 3 kapılıları daha da güzel duruyormuş

• Benim de 100-120 arasi yapiyo ve sola cekiyor. Benim lastiklerden oluyo. Gorunusu yeni fakat 2010 uretimli

• quote:

Orijinalden alıntı: white without pressure

quote:

aynı araca sahibiz. Benim araç 1.4 sport tek kapı. Şuan 205 55 16 lastik var....

O zaman deneyelim bir daha. İşin kötü yanı istanbulda oturuyorum ve kullandığım güzergah bu hızlara ulaşmaya pek uygun değil. Bildiğiniz dur kalk trafikte kullanıyorum. (Dün boluya gidip geldim ondan sonra da bu konuyu açtım zaten) Bir çok usta benim cihazımın kalibrasyonu tam, eğer titreme devam ediyorsa gel bir daha bakalım diyor. 1-2 hafta sonra anca test edebiliyorum arabayı, iş işten geçmiş oluyor o zaman da

Muhtemelen öyle yapacağım 205 lastikliklerin fiyatları uygun. Ama önce sorunun neyden kaynaklandığından kesin emin olmam lazım. Eğer lastikler sağlamsa değiştirene kadar satarım arabayı. Zaten çok km yapan biri değilim. Lastiklerin üç tanesi (neden sadece üçü ben de bilmiyorum) eski sahibi tarafından değiştirilmiş. Yani daha uzun süre giderler sorun onlardan kaynaklanmıyorsa.

Ayrıca profilden aracınıza baktım çok güzel duruyor maşallah diyelim. Corsalar zaten güzel araç, 3 kapılıları daha da güzel duruyormuş

Alıntıları Göster
    bu corsa'lar hep titriyor o zaman benim araçta 120 140 arası titriyor 150 de geçiyor

babamın aracıyla aynı yerde aynı zamanda bağlattım lastiklerimi. Babamın araçta titreme yok, bende var lastiklerde yeni bide..

1 hafta sağlam kaldı sonrasında titreme başlıyor, 2. kez gidip balans yaptırdım yine 1 hafta dayandı.

• quote:

bu corsa'lar hep titriyor o zaman benim araçta 120 140 arası titriyor 150 de geçiyor

babamın aracıyla aynı yerde aynı zamanda bağlattım lastiklerimi. Babamın araçta titreme yok, bende var lastiklerde yeni bide..

1 hafta sağlam kaldı sonrasında titreme başlıyor, 2. kez gidip balans yaptırdım yine 1 hafta dayandı.
    aynı sorun bende de var arkadaşalar. 2000 model polo aracımı alalı 1 yıl oldu titremesini bir türlü halledemedik.farklı rot- balansçılara gitsem de çözüm olmadı.jantlarda yamukluk yok jastikler orta seviye..rot-balansta temiz çıkıyor.95 den sonra titreme başlıyor.rot başları değişti..boşluklar varmış giderildi ancak titreme geçmedi.işin ilginç kısmı titreme bu bahsettiğim süratlerde sürekli olmuyor...titreme gidip geliyor.virajlarda hiç oluyor...orjinal lastik ebatları 185 55 14 ancak üzerin de daha ucuz olduğundan 185 60 14 var bu etkiler mi acaba..etrafımda herkes 185 60 14 kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jatge

aynı sorun bende de var arkadaşalar. 2000 model polo aracımı alalı 1 yıl oldu titremesini bir türlü halledemedik.farklı rot- balansçılara gitsem de çözüm olmadı.jantlarda yamukluk yok jastikler orta seviye..rot-balansta temiz çıkıyor.95 den sonra titreme başlıyor.rot başları değişti..boşluklar varmış giderildi ancak titreme geçmedi.işin ilginç kısmı titreme bu bahsettiğim süratlerde sürekli olmuyor...titreme gidip geliyor.virajlarda hiç oluyor...orjinal lastik ebatları 185 55 14 ancak üzerin de daha ucuz olduğundan 185 60 14 var bu etkiler mi acaba..etrafımda herkes 185 60 14 kullanıyor.

Alıntıları Göster
    Lastiklerin yerlerini değiştirmeyi denediniz mi? ön-arka olarak. Bi de lastiklerin üretim yılı nedir.?
    Etrafınızda aynı lastik ebadı kullanan varmış, rica edin jant olarak 4ünü de sizinkine takıp deneyin.

Bu konuda yukarıda meajım var, haklıymışım. Araba sola çekiyodu titreme de vardı 100-120 arası, lastikleri değiştirdim sola çekme düzeldi, titremeyi test edemedim daha.

• Ayni sorun bende de var 100-110 gibi basliyor ama hep ayni titreme var.Lastik diyorlar biraz eski degistirecegim bakalim kesecek mi pek sanmasamda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    lastikleri değiştirmeyi denedik yine olmadı...üretim 2014..lassa..diskler de yeni..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.