Şimdi Ara

Araba Titriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
47.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullanmış olduğum renault europa arabam kalkıştan hemen sonra ve diğer viteslerde bile titremekte ve yolda seyir halinde sürekli bariz olarak hissedilmektedir.80 km' den fazla hızla gitmek istediğim zaman araba daha fazla kötü olarak titremeye başlıyor. Meydana gelen arıza ne olabilir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Titriyor: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın titrediğini fark ettiyseniz, bu çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Arabanızın titrediği hız aralığı, sorunun nedenini belirlemede önemli bir ipucu olabilir.

Hızlı Sürüşe Bağlı Titreşimler

• Eğer araba belirli bir hız aralığında, örneğin 70 km/s veya 90 km/s hızlarda titriyorsa, bunun nedeni genellikle tekerlek dengesizlikleridir.
    • Tekerlek dengesizlikleri, tekerleğin ağırlığının eşit dağılmaması nedeniyle oluşur ve yüksek hızlarda titreşime neden olur.

Hızlanma Sırasında Titreşimler

• Arabanız hızlanırken titriyorsa, bunun nedeni hatalı aktarma organları olabilir.
    • Aktarma organları, motor gücünü tekerleklere ileten parçalardır ve arızalı veya aşınmış aktarma organları hızlanma sırasında titreşime neden olabilir.

Diğer Nedenler

• Tekerlek hizası bozukluğu da araba titremelerine neden olabilir.
    • Bozuk veya aşınmış süspansiyon bileşenleri de titremeye yol açabilir.
    • Motor montajları arızalıysa, bu da motor titreşimlerinin şasiye iletilmesine neden olarak araba titremelerine yol açabilir.

Arabanızın titreme nedenini belirlemek ve çözmek için en iyi yol, bir oto tamircisine başvurmaktır. Oto tamirciniz, sorunun nedenini doğru bir şekilde teşhis edecek ve onarım önerilerinde bulunacaktır.

Önemli Not: Arabanızın titrediğini fark ederseniz, güvenli bir şekilde sürmeyi bırakmanız ve oto tamircinize götürmeniz önemlidir. Titreme, aracınızda daha ciddi bir sorunun işareti olabilir ve zamanında müdahale etmek güvenliğiniz ve aracınızın sağlığı için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilenler daha iyi yardımcı olur ama ehliyet kursunda gördüğüm kadarıyla (daha ehliyetim yok ) bujilerin 1 tanesinin kablosunun çıkması arabayı sallantılı çalıştırıyormuş.
  • hareket etmiyorken araç rolantide çalışıyorkende bu titreme varmı yoksa hareket ettikten sonra başlayan bir titrememi.?
    ..Hareket halinde oluşuyorsa büyük ihtimalle lastik veya cant sorunlarını akla getiriyor bunları birde rot balans ayarlarını kontrol ettirmekte fayda var.
    Dururkende yapıyorsa aklıma ilk gelen motor kulaklarının kopmuş olabileceği?
  • sayın aybasan araç rolantide çalışırken hiçbir titremesi yok ta ki aracı 1. vitesten sonra hemen ardından başlıyor titremeye. Dediğim gibi 80 km den fazla hızlandığımda daha fazla titretiyor
  • O zaman ilk şüpheleneceğiniz şey lastikler..Yeni lastik almış bile olsanız bunlar yeni diye emin olmayın fabrikasyon olarak hatalı lastiklerle karşılaşan bu nedenle böyle titreme vs sorunları yaşayan bir sürü kişi var.
    ...Lastiklerinizi kontrol ettirip iyice bir emin olun bir problem yoksa ikinci aşama cantlarda bir hata vuruk yamukluk varmı ona baktırmak varsa tornalanıp düzeltilebiliyor sonrasındada iyi bir balans ayarı..

Balans ayarında ufak bir tiyo vereyim piyasadaki rot balanscılardaki lastikçilerdeki cihazlar 60-70 km hızla döndürebiliyor lastiği yani en fazla o hıza göre balans yapabiliyorlar bu nedenle araçlar daha yüksek hızlarda yine titreme yapabiliyor ayar yapılmış bile olsa..

..Bu nedenle Mersedes BMV gibi üst düzey araçların servislerinden birine gidip yaptırın balans ayarını belki 3-5 kuruş fazla verirsiniz ama birkere ve kesin olur.
  • şaft balans bozukluguda yuksek hızlarda aracı titretir..
  • iki türlü sorun var,
    1- lastiklerin balans ayarlarının bozuk olması, bunu herhangi bir lastikçide küçük bir ücret ödeyerek yaptırabilirsiniz, (üstteki yorumlardan lastiklerin kendi bozukluğundan da olur yorumuna katılıyorum)
    2- araç ön amörtisörlerinin patlak yada işlevini yerine getirmemesinden kaynaklanan vibrasyondur.
  • Lastikler ve balans'a baktırın derim.
  • öncelikle selamlar..
    meslek lisesi motor bölümü öğrencisiyim.araçlardaki titreşimin en büyük nedeni balans ayarındaki bozukluktur.2.neden ise şu olabilir.lastiklerden birinde erime olmuştur.alçaklığını siz hissedemezsiniz ancak aracı kullanırken hissedilme olasılığı var.bu erime sonucundada araçta dengesizlik olur.ama siz yinede bi balans ayarına baktırın
  • Bence bu sorun lastik veya jantlarla alakalı gözükmüyor.Bunlarla alakalı olsa bellibir km nın ustunde hıssedılmesı gerekir.
    Şanjiman ile ilgili bir sorun olabilir.
  • Aklıma bir zamanlar kullandığım kazalı bir araç geldi. Araç kazadan sonra gayet belli bir şekilde titriyordu. hele hele yüksek hızlara çıkınca masaj koltuğu gibi araba yerinde durmuyordu. Bizde millete hava atıyoduk masaj özellikli araba diye Bir kaç ay sonra titreme düşük hızlarada da ciddi oranda artmıştı. Aracın şasesinin dengesi bozulmuş ondan yapıyormuş ve zaman geçtikçe daha çok artar dediler. Bizdem hemen sattık . Mutemel alakası yoktur ama bir ihtimal geçmişte bir kazadan dolayıda kıpraşabiliyorlar :)
  • bu arada debriyaj nerede kavramaya başlıyor..tarifinizden bana baskı balata gibi geldi
  • on takiminizi da kontrol ettirmenizde fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazmaniac

bu arada debriyaj nerede kavramaya başlıyor..tarifinizden bana baskı balata gibi geldi

• benim arabam otomatik vites. titreme olayı bende de var.yani 2400-2500 devir arasında titreme başlıyor.2600 devire geldiğinde kesiliyor. bu devir aralığı tam da 90 km hıza denk geliyor. o yüzden 90 la gitmek kabus oldu benim için.bu yüzden çoğunlukla 100-110 ile gidiyorum. titreme olayı araba boşta veya park konumunda gaza bastığınızda da oluyor.yani balans ayarından kaynaklanmıyor.araba 130 dan sonra diereksiyon titriyordu.balans ayarı yaptırdım ve düzeldi.şu andaki titreme yağ değişiminden sonra oldu.araca yarı sentetik 10 W 40 yağ koydurdum.acaba peugeot 307 ye hangi yağ konulur. eğer yağdan kaynaklanmıyorsa sorun ne olabilir?motor kulakçıklarından da şüpheleniyorum.
  • aracım rölantide ve seyir halinde titriyor gaz ile alakası yok bobinlerden biri arızalanmış.60tl kaçtı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazmaniac

bu arada debriyaj nerede kavramaya başlıyor..tarifinizden bana baskı balata gibi geldi

baskı balata titremeyi kalkışta yapar bir tek.
  • Benim araçta laguna 1. Sıralı sistem lpg var. Bazen bi titreme alıyo arabayı. Benzin lpg farketmiyor. Gaza kuvvetli bi basıyrm. Açılıyo araba. Normale dönüyor. Bi kaç zaman sonra yine başlıyo. Titremeli oldğu zamanlarda hızlanırken ara ara motorda boşluklar oldğunu hssedyrm. Ufak ufak gazdan kesliyo gibi geliyr. Ama normal seyirde giderken sorun yaratmıyor bu. Sebebini bi türlü bulamadm. En son aklıma gaz tankında su olableceği geldi. Acaba bu neden olabilir mi? Anlayan varsa sebebine yorum beklyorum beyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.