< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanÜnsal FQUZJ -- 24 Nisan 2023; 0:7:1 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Aracım pert olarak çıkarmı
-
-
gecmis olsun, buyuk ihtimalle cikar.
-a: tamir bedeli
-b: aracin kaza oncesindeki degeri
-c: aracin kazali halindeki degeri
Bu ucu arasindaki iliskiye gore belli olur, yani a>b-c ise pert olur.
-
Teşekkür ederim hocam saolun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hasar oranı %70'in üzerinde ise pert kaydı çıkar. Sigortaların fiyatları olduğunu unutmayın ve sanayii fiyatıyla karşılaştırmayın. Örnek verilebilirse 200 bin liralık bir araçla bu tarz bir kaza durumunda muhtemelen 2 hava yastığı 60bin tl civarı, far tampon vs. 30bin. 40bin de çektirme boya işçilik dersek 140bin tl eder. Dolayısıyla pert kaydı çıkar. Çok geçmiş olsun.
-
Pert raporu yazıldı hocam teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
pert olayının hasarın oranıyla, airbag açmasıyla vs. alakası yok arkadaşlar. çıkarın bu eski şehir efsanelerini kafanızdan.
bir araç kaza yapınca, sigorta şirketi önce tamirat bedelini servisten öğrenir. sonra online hasarlı araç satım sitelerinde ihaleye çıkarır aracı ve gelen tekliflere bakar. eğer hasarlı haliyle satılması durumunda kazancı, tamir edilmesine göre daha uygunsa ne kadarlık hasarı olduğuna bakmaz, aracı perte çıkarır, pert işi yapan şirkete satar, size de paranızı öder.
1,5 yıl önce volvo s60 aracımla kaza yaptım. airbag vs. açmadı. ama tamir için yetkili servis o zamanın parasıyla 80-100 bin arası tamirat masrafı çıkardı. ben de pert talep ettim. araç ilana çıktı, gelen teklifleri değerlendiren sigorta şirketim peti kabul etti. 240 bin liralık bedelin 180 bin lirası aracı hasarlı haliyle alan şirketten, geri kalan 60 bin lirası da sigorta şirketimden geldi. yani dolayısıyla sigorta şirketim aracımı 100 bin lira verip tamir ettirmek yerine, 60 lira bedel ödeyerek perte çıkarmış oldu. herkes kazançlı çıktı.
bu dönemde sigortacım ile yaptığım görüşmede verdiği örnekler de ilginçti;
örnek 1; adam sıfır km passat alıyor, galeriden çıktıktan bir kaç km sonra, kavşağın birinde çarpıyorlar ve sağ far grubu kırılıyor. adam tamirat istemiyor. sigorta şirketi aracı o haliyle ihaleye çıkarıyor, iyi teklif gelince aracı pert olarak geri alıyor, ücretini araç sahibine ödüyor. araç sahibi gidip yenisini alıyor, sigorta şirketi de aracın pert şirketine verip parasını alıyor. pert şirketi farı değiştirip aracı bir başka müşteriye satıyor. herkes kazanıyor.
örnek 2; adam bmw 1 serisi aracıyla kaza yapıyor. 150 bin civarı masraf çıkıyor. sigorta şirketi aracı ihaleye çıkarıyor, araca teklif gelmiyor, kimse rağnet göstermiyor. sigorta şirketi de "yapacak bir şey yok, tamir bedelini ödeyin, aracı tamir ettirin, müşteriye verin kullanmaya devam etsin" diyor.
yani, örneklerde göreceğiniz gibi, 10-15 bin lira ile perte de çıkabilir, 150 bin hasarla pet olarak değerlendirilmeyedebilir. bunun aracınızın alacağı hasar miktarıyla değil, o halde bile olsa göreceği değer ile alakası var... bu pert işleri böyle yürüyor yani anlayacağınız...
-
bu aciklamayi zaten daha basitce ikinci mesajda yaptim. okumayan/anlamayan icin zaten tekrar yazmakta birsey degistirmeyecek.
ayrica ornek 1 teoride mumkun olsa da pratikte degil, cunku gectim fari en ufak bir hasari olmasa da arac artik pert kayitli olacak bu yuzden degeri dusecek. ilk alan bunu saklayacak dolandirici bile olsa arabayi ucuz alip karini arttirma amacinda olacagindan oyle bir teklif vermez. onu da gectim neredeyse tum kaskolarda ilk sene anahtar teslim klozu vardir, yani kasko aracin rayic bedelini degil o gun arac bayiiden kaca cikiyorsa o bedeli oder. bu yuzden ilk sene bir arabanin pert olma ihtimali cok dusuktur. zaten sigorta sirketleri her kaza yapan araba icin sovtaj bedeli hesaplamaz, pert olmasi olasi durumlarda hesaplanir.
sigortaciniz olayi aciklayabilmek icin farazi bir ornek vermis bence.
-
Geçmiş olsun hocam..
-
teşekkürler; çok doğru yazdıklarınız; gerçekten de işleyiş bu şekilde. Ben aracınızın bedelini ne kadar sürede alabildiniz onu merak ettim.
Birde hangi sigorta şirketleri bu gibi durumlarda daha güvenilirdir.
Bazılarında ödeme süresi 3 ayı falan bulabiliyor dendi. şu ortamda 3 ay sonra; 3 ay önceki araç bedelini alacağımı düşünerek; ben aracımın onarılmasını talep ettim. bende de ağır hasar ve onarım yarı yarıya ihtimaldeydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X