|
Araç Şasi Numarası Sorunları ve Çözümleri
Araç şasi numarası, aracının benzersiz kimliğidir ve çeşitli durumlarda kontrol etmen gerekebilir. Ancak bazen şasi numaran okunmayabilir veya kaybolmuş olabilir. Bu gibi durumlarda ne yapman gerektiğini merak ediyor olabilirsin.
Şasi Numarası Okunmuyor Mu?
- Şasi numaran okunmuyorsa öncelikle numaranın bulunduğu yeri kontrol etmelisin. Bu yer aracın modeline göre değişebilir ancak genellikle motor bölmesinde veya araç şasi direğidir.
- Ardından, numarayı bir bez veya fırça ile nazikçe temizlemeye çalışabilirsin.
- Numara hala okunmuyorsa, profesyonel yardım alman gerekebilir.
Yeni Şasi Numarası Nasıl Alınır?
- Şasi numaran kaybolmuşsa veya hasar görmüşse yeni bir numara almanız gerekebilir.
- Bunun için Makine Mühendisleri Odası (MMO) ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne başvurman gerekir.
- MMO, yeni bir şasi numarası atayacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü yeni ruhsat ve tescil belgesi düzenleyecektir.
Motor Şasi Numarası Yazdırma Fiyatı
Motor şasi numarası yazdırma fiyat, aracın modeline ve istenen hizmete göre değişebilir. Genellikle 2023 yılı için motor şasi numarası yazdırma fiyatı 100 TL ile 300 TL arasında değişmektedir.
Şasi Numarası Sorunları için Yardım
Şasi numarası sorunların için profesyonel yardım alman gerekiyorsa şunları yapabilirsin:
- Yetkili bir servis merkezine başvur.
- Makine Mühendisleri Odası'na (MMO) danış.
- Aracın ruhsatını çıkardığın trafik tescil şubesinden yardım iste.
Şasi numarası sorunlarını çözerek aracının kimliğini doğrulayabilir ve yasal gereklilikleri yerine getirebilirsin.